• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 19 °C

Yeni Ford Transit 2007 Yılının Vanı Seçildi

Yeni Ford Transit 2007 Yılının Vanı Seçildi
Yeni Ford Transit, ticari araçlar konusunda uzman Avrupalı gazetecilerden oluşan bir bağımsız jüri tarafından ‘2007 Yılının Vanı’ seçildi.

Yeni Ford Transit, ticari araçlar konusunda uzman Avrupalı gazetecilerden oluşan bir bağımsız jüri tarafından ‘2007 Yılının Vanı’ seçildi.

Ford Otosan Kocaeli Fabrikası’nda üretilen ve 19 Avrupa ülkesini temsil eden jüri tarafından ‘2007 Yılının Vanı’ ödülünü almaya hak kazanan 6. nesil Ford Transit’in bu başarısı ile ilgili görüşlerini aktaran Ford Avrupa Başkanı ve Genel Müdürü John Fleming, “2006, birçok yeni hafif ve orta boy ticari aracın piyasaya sunulduğu bir yıl oldu. Mücadelenin her zamankinden daha zorlu bir hale geldiği bu ortam, Ford Transit'in kazandığı bu ödülü daha değerli kılıyor." dedi.

2001 yılında Transit ve 2003 yılında da Transit Connect'in başarısını izleyerek 'Yılın Vanı' ödülünü kazandıkları için mutlu olduklarını belirten Fleming, ödülün Transit öyküsüne katkıda bulunan çok sayıda Ford Avrupa çalışanının kararlılığına uygun bir ödül olduğunu vurguladı.

Transit’in kırk yıl içindeki başarılarıyla gurur duyduklarını ifade eden Fleming, 2007 Yılının Vanı Ödülü’nü kazanmanın, Transit'i ne olursa olsun rakiplerinin önünde tutma yönünde kendilerini daha da kararlı hale getirdiğini açıkladı.
 

Yeni Transit müşteri beklentilerine cevap veriyor

Konu ile ilgili olarak jürisi tarafından yapılan resmi açıklamada, Transit'in hem şehir trafiğinde hem de otoyolda kullanım kolaylığının mükemmel olduğu, ayrıca Ford tasarımcıları ve mühendislerinin diğer üreticilerden daha fazla bir şekilde potansiyel ve mevcut müşterilerle ilişkilerini sürdürerek müşteri isteklerini ve ihtiyaçlarını yakından izlemelerinin de takdir edildiği bildirildi.

Ticari araç sürücülerinin binek araç sürücülerine göre daha fazla süreyi araçlarında geçirmeleri düşüncesinden yola çıkıldığının belirtildiği açıklamada, “Yeni Transit, kabinin binek otomobillere yaklaşan bir düzeye getirilmesini sağladı. Yüksek ergonomik standartlar sadece sürücü koltuğu, direksiyon simidi ile vites kolunun konumuyla sınırlı değil, ayrıca büyük camlar ve iyi konumlandırılmış yan aynalar da çok yararlı." ifadeleri yer aldı.

Jüri, ticari araç kullanıcılarının isteklerinin sürekli izlenmesiyle yapılan, ön panele yerleştirilen vites kolu, kendi kendine şarj olan ve su geçirmez kontak anahtarı, yeni alçak tavanlı orta dingil mesafeli model ve ağır yük tipi ön dingile sahip modelin sunulmaya başlanması gibi yeniliklerin kararda belirleyici unsurlar arasında yer aldığı açıklamasını da yaptı.  

Ford'un yüke uyumlu Elektronik Denge Programı (ESP) sisteminin bütün dizel Transit van, minibüs ve kombi modellerinde Ocak 2007'den itibaren standart olması ve 2007 yılı içinde de diğer şasi kabin ve çift arka tekerlekli modellerde de sunulacak olmasına dikkat çeken jüri, "Yılın Uluslararası Ticari Aracı jürisi, ticari araçlarla yüksek ve bazı Avrupa ülkelerinde hala yükselen sayıdaki kazalardan endişe duyuyor. Ford, ESP'yi standart olarak sunarak Avrupa Birliği'ndeki trafik güvenliğine önemli bir katkıda bulunuyor.” şeklinde açıklama yaptı.

Transit'in önceden sahip olduğu, büyük yük alanına erişim kolaylığı ve yük bölümünün esnekliği, Transit'in hırsızlığa karşı koruma sistemleri, düşük tamir ve bakım masraflarını içeren düşük kullanım maliyeti ve Ford'un kapsamlı ticari araç uzmanı yetkili servis ağı özellikleri de jüri tarafından vurgulandı.

Dört tekerlekten çekişli yeni Ford Transit...

Bütünüyle yenilenen ve müşterilere motorlar, gövde tipleri ve donanım bakımından çok daha fazla seçenek, daha yüksek düzeyde konfor, gelişmiş sürüş özellikleri ve şık, modern bir görünüm sunan yeni Ford Transit, geliştirmeleri, donanım düzeyi, ergonomi, konfor ve ayrıca direksiyon ile kullanımın iyileştirilmesi üzerinde yoğunlaştırdı.

Yeni Transit ayrıca temiz ve düşük tüketimli dizelleri de içeren bütünüyle yeni bir motor ailesine sahip. Buna ek olarak, Transit önden ya da arkadan çekişli olarak ve 2007'den itibaren de dört tekerlekten çekişli olarak sunulacak.

Ford Transit ile ayrıca yeni alçak tavanlı orta dingil mesafeli model (havalimanı gibi yeraltı parkları için ideal) ve acil servisler gibi sürekli olarak ağır donanımları taşıyan işletmecilere uygun ağır yük tipi ön dingil seçeneğini de içeren onlarca gövde tipi sunuluyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77