• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 27 °C
  • Ankara 26 °C

Yeni Iveco Daily 2007 Yılında Türkiye’ye Geliyor

Yeni Iveco Daily 2007 Yılında Türkiye’ye Geliyor
Iveco Daily’nin yenilenen yüzü, 16–17 Mayıs 2006 tarihlerinde İtalya’nın Torino kentinde gerçekleştirilen bir toplantıyla basın mensuplarına tanıtıldı.

Iveco Daily’nin yenilenen yüzü, 16–17 Mayıs 2006 tarihlerinde İtalya’nın Torino kentinde gerçekleştirilen bir toplantıyla basın mensuplarına tanıtıldı. Dünya lansmanında basın mensuplarının deneme sürüşü yapma imkanı da buldukları Iveco Yeni Daily, İtalyan tasarımcı Giorgetto Giugiaro’dan çizgiler taşıyor. Iveco, Yeni Daily gamındaki tüm modeller için toplam 250 milyon Avro yatırım yapmış. Iveco Yeni Daily’nin önemli yeniliklerinin yanında Daily’yi başarıya taşıyan eski özellikleri de korunmuş. Yeni Daily’nin Türkiye pazarına 2007 yılının başında sunulması bekleniyor.
Müşterilerin güvenilirlik, çok amaçlı kullanım ve verimlilik gibi beklentilerini karşılamak amacıyla, Iveco’nun ticari araçlar sektöründeki geniş know-how’ı ve deneyimi ile geliştirilen Iveco Yeni Daily, geniş kullanım yelpazesi, esnek, ekonomik ve güçlü turbo dizel motoru ile dikkat çekiyor.

Hafif ticari araç dünyasında ortaya çıkmakta olan eğilimlerden de esinlenilerek tasarımı hazırlanan Daily; ön tasarımı, toplu profili ve yeniden tasarlanan arka kısmı yanında Iveco ürün yelpazesinin geneli ile uyumlu radyatör ızgarası ve diğer birçok yeni özellik ile tamamlanıyor. Yenilenen arka kapı kilit mekanizması daha etkili bir kullanım sağlarken, yeni tasarlanan sürgülü kapı zahmetsizce açıp kapatılabiliyor.

Daily’de 2.3 litre (96, 116, veya 136 bg) ve 3.0 litre (146 veya 176 bg) motor seçeneklerine yer veriliyor. 3,0 litrelik motorun torku ve güç çıkışı artırılan Yeni Daily’nin, 3.0 HPI versiyonu 146 beygirlik güce sahipken, güçlendirilen 3.0 HPT, 176 beygirlik motor gücü ve 1.250- 3.000 rpm ile sınıfındaki en yüksek maksimum tork aralığını sunuyor.

Tasarımı yine Guigiaro tarafından yapılan şoför mahalli, kabindeki sürücü ergonomisi ve hareket kolaylığını geliştiriyor. Daha fazla konfor ve destek sağlayan yeni koltuklar, aracın ferah iç tasarımı rahat bir seyahat imkanı sunuyor. Park sensörü, üçüncü fren lambasına entegre edilen yükleme alanı ışıklandırma sistemi ve programlanabilir yedek ısıtma sistemi da aracın diğer yenilikleri arasında yer alıyor.

Yol tutuşu ve kavrayışı, güçlü süspansiyonu ve yüksek manevra kabiliyeti ile her türlü iş için, her koşulda kullanılabilen Yeni Daily’de kendinden havalandırmalı ön fren diskleri kullanılırken; hem arka hem de ön disk çapları atırılmış. Böylece, örneğin 3,5 tonluk versiyonu (S sınıfı) saatte 100 km hızdan sıfıra 42 metrede iniyor. Hatta araç yarı yüklü ise bu uzunluk 40 metreye kadar düşüyor. El freninin arka fren kaliperine entegre edilmesi ise daha kolay bir kavrama sağlıyor. ABS / EBD bulunan araçta eski modeldeki entegre ASR’ye sahip son nesil ESP8 de bulunuyor. Sürücü hava yastığına ek olarak, Yeni Iveco’ya yolcu tarafı ve cam hava yastıkları da yerleştirilebiliyor.

Iveco yetkilileri, ‘Profesyonel DNA’ sloganıyla tanıttıkları Yeni Daily hakkında basın mensuplarına yaptıkları sunumların ardından soruları yanıtlamak üzere bir araya geldiler. Avrupa ticari araç basınının sorularını yanıtlayan Iveco yetkilileri arasında Otoyol Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Luca Sra da vardı.

Yeni Daily ile birlikte Türkiye hafif ticari araç pazarındaki paylarının artacağını belirten Sra, rekabetçi ve lider fiyat politikasıyla hareket edeceklerini ifade etti.

2005 yılında 72 bin 150 adet Daily satıldığını belirten Iveco yetkilileri, 2004’e göre yüzde 4,1 artış elde ettiklerini söylediler.

Hedeflerini üç ana başlıkta özetleyen Iveco yetkilileri; bunlardan birinin karlılığı korumak, ikincisinin liderliği pazarın her yerinde sağlamak, üçüncüsünün ise en iyi hizmeti müşterilere sunmak olduğunu kaydettiler. Daily’nin 4X4 aracını da ürettiklerine değinen Iveco yetkilileri, Daily 4X4’ün liderliklerini teyid edecek bir araç olduğunu vurguladılar.


Dizel Partikül Filtresi (DPF) olmadan bile Euro 4 standartlarına uygun olan araçta, DPF opsiyonel olarak bulunuyor. Bu filtre, özellikle şehir içinde kullanım sırasında büyük bir avantaj sağlıyor. Ayrıca, entegre CAN-BUS teknolojisi aracın sistem diagnozunu kolaylaştırıyor ve uydu navigasyonundan MP3 çalarlı handsfree Bluetooth radyoya kadar son teknoloji pek çok sisteme uygun yenilikler sağlıyor.

Bunların yanı sıra, Yeni Daily’ye dahil edilecek olan kontrol paneli üstüne entegre edilmiş Bluetooth destekli kablosuz telefon sistemi ile sürüş güvenliği maksimum seviyeye çıkartılıyor. Sistem devreye girdiğinde açık olan müzik çaların sesi azalıyor ve sürücü konuştuğu kişinin sesini hoparlörler sayesinde duyabiliyor. Bluetooth sistemi ayrıca, sürücünün araç ekranından bilgi edinmesini de sağlıyor.

L, S ve C olmak üzere, üç sınıftan oluşan Yeni Daily’de her sınıfın, temel van veya şasi versiyonları bulunuyor. Bunun yanında, bu sınıflardan her birinde farklı dingil aralığı, iç yükseklik, uzunluk, hacim, yan ve arka kapı konfigürasyonlarına dayalı olarak 5 ayrı motor seçeneği yer alıyor. Sahip olduğu çok sayıdaki özellikle ve ‘Her ticari araç kullanıcısının ihtiyacına uygun bir model vardır’ anlayışı ile Iveco Yeni Daily 2 bin 500 konfigürasyon imkanı sunuyor.

Fiyatları henüz açıklanmayan Yeni Daily’nin mevcut Daily’ye göre yüzde 5- 10 arası daha yüksek fiyattan satılması bekleniyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77