• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Yeni Iveco Daily 4x4 Türkiye’de

Yeni Iveco Daily 4x4 Türkiye’de
IVECO’NUN zorlu yol şartlarında kullanım amacıyla niş pazarlar için geliştirdiği modeli Yeni Daily 4x4, İtalya’nın Milano şehrindeki lansmanından sonra Türkiye’de de tanıtıldı.

IVECO’NUN zorlu yol şartlarında kullanım amacıyla niş pazarlar için geliştirdiği modeli Yeni Daily 4x4, İtalya’nın Milano şehrindeki lansmanından sonra Türkiye’de de tanıtıldı. İki farklı dingil mesafesi ve altı versiyonla pazara sunulan Yeni Iveco Daily 4x4, yürüttükleri çalışmalarda güçlü 4x4 araçlara ihtiyaç duyan karayolları müdürlükleri, belediyeler, sivil savunma kuruluşları, Orman Bakanlığı gibi kamu kurumlarına hitap etmenin yanı sıra bireysel kullanıcıları da hedefliyor.

Yeni Daily 4x4’ün tanıtımı için 24 Ocak 2008 Perşembe günü Otoyol Genel Müdürü Maurizio Manera ve Otoyol Pazarlama ve Satış Direktörü Yusuf Teoman’ın katılımıyla Autodrom’da gerçekleştirilen toplantıda basın mensupları Yeni Daily 4x4’ü test etme imkanını da buldular.

Toplantıda konuşma yapan Otoyol Genel Müdürü Maurizio Manera, 2007 yılı sonlarına doğru Milano’da tanıtılan Daily 4x4’ü üç ay gibi kısa sürede Türkiye’ye getirdiklerini ve bundan sonra da lansmanları Avrupa ile eş zamanlı olarak yapmak istediklerini belirtti. Yeni Daily 4x4’ün kendine özgü niş bir pazarda rekabet ettiğini ifade eden Manera, yıldan yıla büyüyen ve önemli bir hale gelen bu segmentte çok fazla rakip olmadığını, bu nedenle kısa sürede başarılı olacaklarına inandıklarını söyledi. 

“Yeni modelimizle özellikle olumsuz yol şartlarında hatta yol dışı uygulamalarda yürüttükleri çeşitli çalışmalarda güçlü 4x4 araçlara ihtiyaç duyan karayolları müdürlükleri, belediyeler, sivil savunma kuruluşları, Orman Bakanlığı gibi kamu kurumlarına sesleniyoruz. Ancak araçlarımız özel görevler dışındaki kullanım içinde ideal özellikler taşıyor” diyen Manera, inşaat firmaları, telekom firmalarının da faydalanacağı bir ürün olan Yeni Daily 4x4’ün pazarda büyük bir heyecan yaratmasını beklediklerini kaydetti. 


Daily 4x4’ün herkese daha fazla katma değer yaratacak bir araç olduğunu çünkü bu aracın ticari araç kavramını yol dışına taşıdığını bildiren Otoyol Pazarlama ve Satış Direktörü Yusuf Teoman ise, Daily 4x4’ün her türlü üstyapı uygulamaları için de oldukça esnek bir araç olduğunu açıkladı.  

Olumsuz yol şartlarında, normal araçların gitmesine uygun olmayan alanlarda yol açma, kar küreme, arama kurtarma, yangın söndürme çalışmalarında kullanılmak üzere dizayn edilen Daily 4x4’ün bireysel kullanıcıların da ilgi göstereceği off road bir araç olduğunu vurgulayan Teoman, Daily 4x4’ün güçlü performansı, üstün konfor ve güvenlik özellikleriyle de dikkat çektiğini söyledi.  


Daily 4x4’de güç ve konfor birarada  

Yüksek dağlık bölgelerden vadilere uzanan geniş bir alanda güçlü bir performans sergileyen Yeni Daily 4x4, Yeni Daily ile aynı kabin özelliklerini taşıyor. Kabin dış görünümünde klasik Daily çizgileri görülen 4x4 araç, yükseltilmiş süspansiyonuyla dikkat çekiyor. Yüksek kabin nedeniyle Yeni Daily’den farklı olarak basamakları bulunan aracın çelikten yapılmış ön tamponu da Daily’den farklı bir görünüm sergiliyor. Sis lambaları da güçlendirilen aracın içi ise ofis görünümüne sahip.  

3050 ve 3400 olmak üzere iki farklı dingil mesafesi ve altı versiyon ile pazara sunulan Iveco Daily 4x4 araçların 35S18 - 55S18 şasi, 35S18DW - 55S18DW çift kabin modelleri bulunuyor. Araçlar, 5,5 ton olan azami yüklü ağırlıkları ile dikkat çekiyor. Çift kabinli araçlar toplam 7 kişinin oturmasına imkan sunuyor.

Devamlı 4 çeker özelliğine sahip Daily 4x4 modellerde, Yeni Daily serisinin en güçlüsü olan 176 HP gücünde, Euro 4 F1C serisi motor bulunuyor. Motorun 400Nm/1250 torku, yüksek performans ve verimin en engebeli arazilerde bile korunmasını sağlıyor. Euro 4 emisyon seviyesi sertifikası bulunan Daily 4x4 araçlarda bulunan transfer kutusu üçüncü diferansiyeli ve diferansiyel kilidini standart olarak bulundururken ‘on road’ ve ‘off road’ seçimini mümkün hale getiriyor ve araçların her durumda 4 çeker özelliğini korumasını sağlıyor. Daily 4x4'ü her türlü yol koşulu için uygun hale getiriyor. 

ABS sistemi standart olarak sunulan araçlarda, önlerde disk arkada kampana bulunuyor. Cruise kontrol ve buna bağlı olarak PTO devir ayarı, sis farları, uzaktan kumandalı merkezi kilit sistemi, yol bilgisayarı, elektrikli camlar da Yeni Daily 4x4’te standart olarak sunuluyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77