• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Yeni Iveco EuroCargo, Taşımacıların Beğenisine Sunuldu

Yeni Iveco EuroCargo, Taşımacıların Beğenisine Sunuldu
IVECO Yeni EuroCargo, Fenerbahçe Dalyan Kulüp’te düzenlenen bir basın toplantısıyla tanıtıldı. Türkiye'ye Iveco'nun Almanya'da, İngiltere'de ve İtalya'da sattığı Euro 5 motorlu EuroCargo'lar getiriliyor.

IVECO Yeni EuroCargo, 17 Mart 2010 Çarşamba günü Fenerbahçe Dalyan Kulüp’te düzenlenen bir basın toplantısıyla tanıtıldı.

Lansmanın açılış konuşmasını yapan Iveco Genel Müdürü Maurizio Manera, ürün gamlarının müşterilerine daha önce söz verdikleri gibi daha genç, daha büyük ve Iveco Avrupa ürün gamıyla daha paralel hale geldiğini belirterek şunları söyledi: “Yeni EuroCargo lansmanıyla ürün gamımız Avrupa’yla tamamen paralel hale gelmiş oluyor. Bu yüzden Türkiye’ye Iveco’nun Almanya’da, İngiltere’de, İtalya’da sattığı Euro 5 EuroCargo’ları getiriyoruz.”

Manera: “Avrupa’da satılan her 4 kamyondan biri Iveco EuroCargo”

Pazar hakkında değerlendirmelerde bulunan Manera, 2009’un tüm olumsuz şartlarına rağmen pazar paylarını iyi bir sonuçla kapadıklarını ve 2008 yılında 2,4 olan pazar paylarını 2009 yılında yüzde 4 seviyesine çıkardıklarını ifade etti. Bu başarının EuroCargo segmenti için de geçerli olduğunu vurgulayan Manera, Eurocargo’da 2008 yılında 2,4 olan pazar paylarını 2009 yılında yüzde 5,3’e çıkardıklarını ve bu artış trendinin geçen yılın aynı dönemlerine göre 2010 yılının Ocak, Şubat aylarında da devam ettiğini kaydetti.

EuroCargo’nun Avrupa’nın segment liderlerinden biri olmasının yanı sıra, Avrupa’da satılan her 4 kamyondan birinin Iveco EuroCargo olduğunu ifade eden Manera, EuroCargo’yu Türkiye’de 10 ton ile 24 ton arasındaki segmentte pazarlayacaklarını kaydetti.

EuroCargo’nun başarısının yeni bir başarı olmadığını ve eskiden beri başarılı bir ürün olmakla birlikte kendini yenilemeye devam ettiğini vurgulayan Manera, “EuroCargo’nun en büyük özelliklerinden bir tanesi çok yönlü bir ürün olmasıdır. Her ihtiyaca uygun bir EuroCargo modeli mevcuttur ve büyük filolar tarafından tercih edilmektedir. Türkiye’de önemli filoların tercihi olan EuroCargo, çöp kamyonu konusunda da oldukça iddialı ve geçen sene bu konuda iyi satışlar gerçekleştirdik” dedi.


Özyönüm: “Yeni EuroCargo müşterilerin tüm beklentilerini karşılayacak”

Iveco Genel Müdürü Maurizio Manera’dan sonra söz alan Iveco Ağır Vasıta Ürün Müdürü Tarkan Özyönüm, konuşmasının başında orta sınıf kamyon olarak nitelendirilen araçların yaptığı görevleri şöyle sıraladı: “Kargo, tekstil, gazete, mobilya gibi çok çeşitli ürünlerin şehirlerarası taşımacılığı; pek çok ürünün toptan ve perakende şehir içi taşımacılığı, evden eve nakliye gibi şehir içi veya şehirler arası nakliye işlemleri, çöp toplama, kanal açma, yol süpürme gibi belediye hizmetleri, dondurma, balık, et ve süt ürünleri gibi sıcaklık kontrollü taşımacılık, tankerlerle yapılan akaryakıt taşımacılığı, kamyon römork uygulamalarında gördüğümüz parsiyel taşımacılık ve özel üstyapılarla yapılan taşımacılıklar.”

Özyönüm, orta sınıf kamyonları kullananların araçlardan beklentilerini ise şu şekilde sıraladı: “Öncelikle yükleme kapasitesi ve hacim, yakıt tüketimin düşük olması, performans yani çekiş ve sürati, işletme giderlerinin düşük olması ve kayıp zamanın az olması için sağlamlık, bakım giderlerinin az olması ve bakım kolaylığı, güzel bir dış görünüm, kullanım konforu, sürüş emniyeti, ileri teknoloji, çevreye duyarlılık ve donanım çeşitliliği.”

“Bizim saydığımız tüm bu müşteri beklentilerine karşı cevabımız Yeni EuroCargo” diyerek sözlerini sürdüren Özyönüm, “EuroCargo 1991 yılında doğdu. Hemen arkasından 1992’de ‘Yılın Kamyonu’ ödülünü aldı. Daha sonra tarihçesi hep başarılar, rekorlar ve ödüllerle dolu. Yeni EuroCargo’da Avrupa’daki araçların kardeşleriyle birebir aynı araçları sunacağız. Bu ne demek? Baştan aşağıya aynı komponentler kullanılacak. A’da Z’ye aynı araçlar sunulacak ve Avrupa’daki geliştirmelerden, ürün iyileştirmelerinden birebir aynı anda etkilenecekler. Yeni EuroCargo için söylenebilecek diğer önemli şey, çok farklı misyonlar için çok çeşitli ürün seçeneğinin mevcut olmasıdır” dedi ve Yeni EuroCargo’nun yenilikleri, teknik özellikler ve sınıfındaki üstünlükleri ile ilgili bilgiler vererek sunumuna devam etti.


Yeni Eurocargo
hem görüntü hem de içerik olarak yenilendi

Başta sürücü kabini olmak üzere içiyle ve dışıyla yenilenen araç, sürücü ve yolcular için en yüksek konforu sunuyor ve sürücünün rahatsız edici koşullardan ötürü yorulmasını engelleyerek yol güvenliğinin artmasına da katkıda bulunuyor.

Araç sahiplerinin araçlarını kendi logolarıyla kişiselleştirmelerine olanak tanıyan yeni ön tasarım aynı zamanda Iveco modellerinin sunduğu aile duygusunun en güncel yansıması. Ön far grubu da şimdi yepyeni.

MLC yataksız kabini, MLL yataklı kabini ve MLD çift kabini ile kabin çeşitlerinde her ihtiyaca uygun seçenekler sunan Eurocargo, geçmiş modellerinin ihtiyaçları harfiyen karşılamakta gösterdiği başarıyı sürdürüyor. Eurocargo MLL yataklı kabin modellerinde ayrıca, ilk kez Stralis’te kullanılan büyük kapasiteli ve her iki tarafta standart olarak sunulan yan eşya dolapları da bulunuyor.

FPT -Fiat Power Train- tarafından geliştirilip üretilen kusursuz Tector motor çeşitleriyle donatılan Yeni Eurocargo, bu motor teknolojisinin sağladığı performans, güvenilirlik ve düşük işletme maliyeti avantajlarını en iyi şekilde kullanarak, aracın getiri potansiyelini ve performansını artırırken, çevre üzerinde de daha az olumsuz etkiye yol açıyor.

6 vitesli versiyonlarda opsiyonel olarak sunulmaya başlanan ZF Eurotronic “otomatikleştirilmiş manuel” şanzımanların yanında yeni 6 ve 9 vitesli ZF manuel şanzıman çeşitleri ise hem sürücünün güvenliğini hem de aktarma organlarının ömrünü artırıyor. Öncekilerden daha hafif manuel şanzımanlar 6 veya 9 vitesli tüm konfigürasyonlarda araç performansını optimum düzeye çıkarıyor.

Eurotronic 6 vitesli versiyonlarda, vites geçişlerini motor ve yük için en ideal noktada yaparak yakıt tüketimini optimum düzeyde tutan bir şanzıman kontrol yazılımı bulunuyor.

Allison tam otomatik şanzımanlar ise, tipik dur-kalk işleri yapan araçlar (örneğin çöp toplama) için üstün kullanışlılık, sürücü konforu ve daha az işletme maliyeti sunuyor.

Araçlarda çok sayıda aktif güvenlik özelliği de bulunuyor; ASR (tekerlek kaymasını önleme kontrolü), ESP (elektronik denge kontrolü) ve “Hill-Holder” (yokuşta kalkışa yardımcı sistem) opsiyonel olarak mevcut. Araç hareket ederken sürücüyü emniyet kemerini takması için uyaran emniyet kemeri hatırlatıcısı; sürücü kapısı el freni çekilmeden açıldığında sürücüyü uyaran el freni uyarısı gibi sesli uyarı sistemleri ise standart olarak sunulan yeni özellikler.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77