• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Yeni Mitsubishi Fuso Canter Türkiye Pazarında

Yeni Mitsubishi Fuso Canter Türkiye Pazarında
Temsa Global, Mitsubishi Fuso Canter'in 8’inci jenerasyonunu Türkiye'de pazara sundu. Yenilenen yüzü ve Euro 5 motoru ile dikkat çeken Center, çift kavramalı otomatik şanzımanı Duonic ile artan sürüş performansı, uzayan bakım aralıkları sunarak kull

Temsa Global, Mitsubishi Fuso Canter'in 8’inci jenerasyonunu Türkiye'de pazara sundu. Yenilenen yüzü ve Euro 5 motoru ile dikkat çeken Center, çift kavramalı otomatik şanzımanı Duonic ile artan sürüş performansı, uzayan bakım aralıkları sunarak kullanıcılarına kazanç sağlamayı hedefliyor.


40 bin kilometre bakım aralığı ve yakıt ekonomisi sağlayan yeni Mitsubishi Fuso Canter’in tanıtımı 29 Ağustos Çarşamba günü The Green Park Pendik Hotel’de gerçekleştirildi. Organizasyona; Mitsubishi Fuso Kamyon ve Otobüs Satış ve Pazarlama Direktörü Yasuyuki Sudo, Temsa Global CEO’su Tamer Ünlü, Pazarlama ve Satış Genel Müdürü Yusuf Soner katıldı. Tanıtım sonrasında basın mensupları yeni Mitsubishi Fuso Center’i test etme imkanına sahip odular.


Mitsubishi Fuso tarihinde, devrim niteliğinde olan ve yüksek bir satış performansı bekledikleri yeni Canter’i Japonya’da 2010 yılı Kasım ayında ilk olarak lanse ettiklerini ifade eden Yasuyuki Sudo, Avrupa ve Ortadoğu’da ilk lansmanın ise Türkiye’de yapıldığını açıkladı.


Yeni Mitsubishi Canter’in 4 yılı aşan zaman diliminde müşteri beklentileri göz önüne alınarak geliştirildiğini ve birçok coğrafi koşulda 3,5 milyon kilometre testten sonra üretildiğini belirten Sudo, “Bu test sürüşleri yeni Canter’in, önceki modellerimizden 2 kat daha fazla güçlü olduğunu net bir şekilde bize gösterdi. Biz eminiz ki yeni Canter, dünyadaki en iyi hafif yük aracı olarak tanımlanabilir” dedi.

Soner: “Canter, son 10 yılda sınıfının lideri”



Temsa Global Pazarlama ve Satış Genel Müdürü Yusuf Soner ise Mitsubishi Canter’in Türkiye’de 1985 yılından beri dayanıklılık, düşük yakıt tüketimi, müşterilerini memnun eden fonksiyonel tasarımı ile kazandıran bir marka olduğunu belirterek, “Bu değişmeyen üç özellik 8’inci jenerasyonda da kazandırıyor. Canter son 10 yıldır Türkiye’nin hafif kamyon pazarında 3,5 ve 7,5 ton ile lider konumda bulunuyor” diye konuştu.

Yeni Canter’in aktif ve pasif güvenlik özellikleri ile sürücülerinin güvenliğini de düşündüğünü belirten Soner, tüm araçlarda standart olarak sunulan darbeye karşı güçlendirilmiş RISE gövde sistemi, ABS, EBD, şok emici direksiyon simidi, daha kısa sürede frenlemeyi sağlayan ön ve arka disk frenlerin güvenli sürüş sağladığına dikkat çekti. Soner, “9 farklı model seçeneği ile sunulan yeni Mitsubishi Fuso Canter esnek üstyapı uygunluğu ile araç sahiplerinin her türlü ihtiyacına cevap veriyor” şeklinde açıklama yaptı.  

Trafikte yüzde 8 oranında yakıt tasarrufu

Yeni Mitsubishi Fuso Canter kamyonet ve kamyonlar 3.0 litre, 4 silindirli, DPF’li Euro 5 emisyon sınıfında Common Rail enjeksiyon sistemine sahip 2.998 cc 4P10 turbo motorlar ile donatıldı. Yeni Canter’de kullanılan iki aşamalı turbo motor ve tam yanma sağlamak için tasarlanan EGR sistemi kullanıcısına daha fazla yakıt tasarrufu sağlıyor.



Duonic çift kavramalı otomatik şanzımanı sunan Mitsubishi Fuso Canter; performansı, konfor ve kesintisiz hızlanma avantajlarının yanı sıra yakıt ekonomisi de sağlıyor. Duonic şanzıman sayesinde yeni Canter yokuşlarda yüklüyken bile geri kaydırmıyor, sadece frenden ayak çekilerek gaza basmadan hassas yanaşma yapılabiliyor, eco mode seçeneği sayesinde yakıt tüketimini azaltıyor. Duonic şanzıman eco mode seçeneğinde normal trafikte yüzde 2, sıkışık trafikte ek yüzde 8 oranında yakıt tasarrufu sağlıyor. Ayrıca Duonic şanzıman çift kavrama özelliği sayesinde vites geçişlerinde yaşanan sarsıntı ve tork kesintisini minimuma indirerek sürüş performansı ve konforunu artırıyor. Islak tip çift kavraması sayesinde Duonic şanzıman bakım gerektirmiyor, bu da kullanıcısına hem zamandan hem de bakımdan kazandırıyor.

Yeni Canter şehir içinde binek konforu sağlıyor



3 milyon kilometre dayanıklılık testlerini tamamlayan sağlamlığını ve dayanıklılığını kanıtlayan Yeni Mitsubishi Fuso Canter, 40 bin kilometrede bir bakıma girerek işletme maliyetlerini büyük oranda düşürüyor.


Yeni Mitsubishi Fuso Canter, tamamen yenilenen kabini ile de ön plana çıkıyor. Geniş ve ferah kabini, kolay giriş basamağı, geniş açıyla açılan kapısı, yükseklik ayarlı teleskobik direksiyonu, yatak haline gelebilen koltuk sistemi, ön panele entegre vites topuzu, kullanışlı el freni ve çoklu bilgi ekranı ile yeni Canter sürücülerine rahat bir yolculuk sağlıyor. Yeni Canter’in 3,5 ton sınıfındaki aracı IFS (Independent Front Suspansion) bağımsız ön süspansiyon ile donatıldı. Bu özelliği sayesinde 3,5 ton yeni Canter şehir içi kullanımda binek araç konforunda sürüş sağlıyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77