• BIST 9079.97
  • Altın 2310.536
  • Dolar 32.3369
  • Euro 35.0909
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Yeni Nesil Süt Tankeri Yollarda

Yeni Nesil Süt Tankeri Yollarda
Türkiye’de araçüstü ekipman ve treyler sektörünün öncü firmalarından OKT Trailer, ülkemize yeni nesil bir araç daha kazandırarak paslanmaz, izolasyonlu süt tankerini taşımacılık sektörünün hizmetine sundu.

Sektörüne kazandırdığı yenilikçi ürünlerle Türk sanayisinin gururu olan OKT, yeni ürününün lansmanını 5 – 8 Kasım tarihleri arasında Aydın’da düzenlenen Anadolu Expo 2. Canlı Hayvan Fuarı’nda gerçekleştirdi.

2015 yılında Türkiye’de ilk defa OKT teknolojisi ile geliştirilen yeni nesil süt tankeri, şasi üzerinde eski tip birbirinden bağımsız gövdeler yerine yekpare gövdeli olarak üretildi. 7.780 kg. boş ağırlığı olan tanker, 28 bin litre süt taşıyor.

Süt tankeri ile ilgili 3. Ulusal Süt Zirvesi’nde konuşan OKT Genel Müdürü Hakan Maraş, Türkiye’ye bir ilki daha kazandırmanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi. 1983 yılından itibaren yenilikçi düşüncenin ve inovasyonun peşinden giderek başarıya ulaştıklarını belirten Maraş; “Yeniliğin ve kalitenin izinden ilerleyen firmamız, bugün, 250’ye yakın çalışanıyla sektöre yön veren, ar-ge çalışmaları ile müşterilerini yeni ürünler ile tanıştıran ve ürünlerini dünya standartlarında üretip 29 ülkeye ihraç eden bir konuma ulaştı” dedi.

OKT Genel Müdürü Hakan MaraşYeni nesil süt tankerinin de OKT’nin araçüstü ekipman ve treyler sektörüne inovatif bakışının sonucu olarak geliştirildiğini söyleyen Maraş, “Süt tankerimizin üretimini, Bozulabilir Gıda Maddelerinin Uluslararası Taşımacılığı ve Bu Tip Taşımalarda Özel Ekipmanların Kullanımı Antlaşması olan ATP kapsamında gerçekleştirdik. Sütün, insan sağlığına uygun bir şekilde steril ve güvenli taşınması amacıyla tank içerisinde yapılan kimyasal uygulama, pasivasyon ve pickling sayesinde yüzey parlaklığı sağlanırken iç yüzey temizliği ile de sütün tutunması ve bakteri oluşumu engellenmektedir” şeklinde konuştu.

Sütün taşınması esnasında ısı değerlerini koruyabilmek için çok hassas çalışmalar yaptıklarını sözlerine ekleyen Maraş, sütün dolum anından boşaltım süresine kadar ısı değerlerinin sabit kalması kapsamında gövdenin izolasyon ile kaplandığını söyledi. Ağırlığı azaltılırken sağlamlık ve mukavemetinin arttırılması için özel tasarım detaylarıyla projelendirilen tankın, paslanmaz çelik malzemeden üretildiğini ifade eden Maraş sözlerini şöyle tamamladı; “Süt tankeri üretiminde, silindirik ve ana gövde yapısında enlemesine eksiz, yekpare levhalar ve bunların kaynak birleşimlerinde ISO 3834 Kaynaklı imalat kalite yeterlilik onayı kapsamında sertifikalı kaynakçılar tarafından ve en uzun kaynak dikiş teknolojisiyle üretildi.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77