• BIST 9067.58
  • Altın 2324.725
  • Dolar 32.3626
  • Euro 34.9574
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Yeni Peugeot Rifter Türkiye’de

Yeni Peugeot Rifter Türkiye’de
2019 Yılın Hafif Ticari Aracı Ödülü’nün sahibi olan Peugeot Partner’in binek versiyonu Yeni Peugeot Rifter, 100 ve 130Hp’lik iki dizel motor, 5 ileri düz, 6 ileri düz ve 8 ileri Tam Otomatik EAT8 şanzımanları ile Türkiye’de satışa sunulmaya başlandı.

2018 yılında tanıtılarak Peugeot’un hafif ticari araç segmentindeki iddiasını güçlendiren Yeni Peugeot Rifter’ın Türkiye tanıtımı yapıldı. Kısa ve yatay konumlu motor kaputu, yüksek omuz çizgisi, kısa ön ve arka aks çıkıntılarıyla dikkat çeken  Yeni Peugeot Rifter’ta; tasarımın önemli bir parçası olan ve gövdeye entegre edilen tavan rayları, ön tarafta uygulanan simetrik formlar tasarımda bütünlüğü sağlamak ve profilden de bakıldığında güçlü bir görünüm sunmak üzere yan gövdede uygulanmış..

Yeni Peugeot Rifter, SUV dünyasına özgü yüksek oturma pozisyonu, büyük tekerlekler, büyük kapı, gövde ve çamurluk kaplamaları ve tampon korumaları gibi bazı karakteristik tasarım detaylarını bünyesinde barındırıyor.

Peugeot i-Cockpit Rifter’da

Bünyesinde en gelişmiş teknolojileri barındıran Peugeot i-Cockpit ilk kez kullanıma sunulduğu günden bu yana dört milyonun üzerinde kullanıcı tarafından tercih edildi. İki kenarı düz kompakt boyutlu direksiyon simidi, sürücünün doğrudan görüş alanında bulunan 8 inç büyüklüğündeki dokunmatik ekran ve krom çerçeveyle kalite algısı artırılan yükseltilmiş gösterge paneli bir bütünlük sunuyor.

Sürüş

Yeni Peugeot Rifter Türkiye’de

Dinamik sürüş özellikleriyle ünlenen EMP2 platformu esas alınarak tasarlanan Yeni Peugeot RIFTER markaya özgü sürüş keyfini yansıtıyor. İleri seviyede modüler ve geniş bir yükleme için tasarlanan arka bölüme karşın Yeni Peugeot Rifter bu sınıfta daha önce hiç görülmemiş bir konfor ve rahatlık seviyesi sunuyor.

Yol tutuş özellikleri “Pseudo MacPherson” ön süspansiyon ve çapraz bağlantılı bir arka süspansiyon tarafından tesis ediliyor. Markaya özgü sürüş karakteristiği için süspansiyon geometrisi ve direksiyon hassasiyeti özel olarak ayarlanan Yeni Peugeot Rifter,  10,8 metrelik dönüş çapına sahip.

Verimli ve Çevreci Motorlar

Yeni Peugeot Rifter’da Euro 6.c emisyon normunu karşılayan motorlar gelecekte devreye alınacak olan WLTC normunu şimdiden yerine getirecek şekilde ayarlanmış. Dizel BlueHDi motorlar 2 farklı güç seçeneği ile satışa sunuluyor. Giriş seviyesi olarak sunulan 1.6 BlueHDi 100hp, 5 ileri şanzıman ile kombine ediliyor. Ürün gamında daha üstte konumlanan BlueHDi 130hp S&S motor ise standart olarak 6 vitesli manuel şanzımanla kombine edilirken isteğe bağlı olarak 8 kademeli tam otomatik şanzıman EAT8 ile donatılabiliyor. Ayrıca tüm dizel motor seçenekleri partikül filtresi ve seçici katalitik indirgeme sistemiyle donatılıyor. Bu sistem motor çalışır çalışmaz emisyon değerlerini düşürmek üzere devreye girerken partikül filtresi katkısına ihtiyaç duymuyor.

Yüksek Teknolojili Yardımcı Sistemler

Geleneksel el freninin yerini alan Elektrikli Park Freni ile kazanılan alan, saklama alanı olarak değerlendiriliyor. Adaptif Hız Sabitleme Sistemi, belirlenen mesafeden öndeki aracı takip etmeye imkan tanırken, 8 kademeli Tam Otomatik Vites kutusuyla sistem tamamen durma özelliği ile sürüş güvenliğini daha da artırıyor. Kapsamı genişletilen Aktif Trafik Levhası Tanımlama Sistemi, hız levhalarını da algılarken aracın hızını, algılanan hız limitine göre ayarlayabiliyor. Aktif Şerit Takip Sistemi, sürücünün reaksiyon göstermemesi halinde devreye girerek aracı tekrar şeridine sokuyor. Sürücü Yorgunluk Uyarı Sistemi, yorgun olduğunu tespit etmesi halinde sürücüyü görsel ve işitsel olarak uyarırken, Aktif Güvenlik Freni olası bir çarpışma halinde devreye giriyor. Akıllı Far Asistanı, kısa ve uzun farların otomatik olarak devreye girmesini sağlıyor. Visiopark 180° Geri Görüş Kamerası, 180° derecelik geniş bir açıyla arkayı gösterirken ayrıca aracın kuş bakışı görünümünü veya bir engele yaklaşıldığında görüntüyü büyütme imkanı da sunuyor.

Pratik ve Fonksiyonel Çözümler

Yeni Peugeot Rifter, sahip olduğu 4,40 metre uzunluğu ve ön yolcu koltuğunun katlanabilir olması sayesinde, uzun nesneleri araç içinde taşımaya imkan sağlıyor. Aracın bagaj kapasitesi 775 litre ile 3500 litre arasında değişiyor. İki farklı konuma sahip olan bagaj rafı fonksiyonelliği destekliyor ve gerektiğinde ikinci koltuk sırasının arkasına kaldırılabiliyor.

Yeni Peugeot Rifter Türkiye’de

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77