• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Yeni Sprinter Farklı Versiyonları İle Her Türlü İhtiyaca Yanıt Veriyor

Yeni Sprinter Farklı Versiyonları İle Her Türlü İhtiyaca Yanıt Veriyor
1995 yılından beri piyasa sunduğu Sprinter modelini geliştiren Mercedes-Benz, özellikle Avrupa ülkelerinde değişmeye başlayan yolcu taşımacılığı anlayışıyla farklı alanlara yönelik minibüs modelleriyle pazarın lideri oldu.

Yeni minibüs ailesini Almanya Dortmund’da bulunan minibüs fabrikasına düzenlediği gezi ve test sürüşleriyle tanıtan Mercedes-Benz, bütün minibüs serisini de sergiledi.

Mercedes-Benz Minibus Gmbh Yönetici Direktörü Dr. Ulrich Hesselman yaptığı açıklamalarda 1998 yılında Evobus ismiyle minibüs segmentine giren Mercedes Benz’in 2008 yılında Dortmund’da tek lokasyonda yaptığı üretimlerle yolcu taşımacılığı sistemlerinin önemli bir parçası olan minibüs işine yoğunlaştığını ifade etti.

Mercedes Benz’in otobüs alanında sadece geniş ürün gamıyla değil OMNIplus’la servis ağı, yedek parça eğitim BusStore ile ikinci el araç hizmetleri de verdiğini aktaran Hesselmann, Nisan ayında 40 bininci Citaro’yu ve 20 bininci minibüsü teslim ettiklerini aktardı.

Yenilenen Sprinter minibüslerdeki temel değişiklikleri de anlatan Hesselmann, şu sözleri söyledi: “Otomatik şanzımanla yumuşak vites geçişleri yolculara daha fazla konfor sağlayacak. Daha hafifleştirilen iç tasarım daha fonkisyonel görüntüsü ise daha güzel. Özellikle alçak taban teknolojisine uygun modifiye edilmiş egzoz sistemiyle alçak tabanlı Euro 6 motorlu ilk minibüs üreticisiyiz.”

Avrupa ülkeleri kent içi ulaşımda minibüsü keşfediyor

Avrupa ülkelerinde yaşlanan nüfus, değişen alışkanlıklar, gençlerin otomobil sahibi olma oranlarındaki düşüş, toplu taşıma kullanımındaki artış, taşradan şehirlere yaşanan göç gibi unsurların toplu taşımacılığı değiştirdiğini ifade eden Hesselmann, şöyle devam etti: “Yerleşim yerlerinde benzer özelliklere sahip minibüs ve otobüsler aynı amaçlar için kullanılabiliyorlar. Burada minibüslerin toplam sahip olma maliyetlerinin daha düşük olmasının da önemli payı var. Berlin gibi büyük şehirlerde gece operasyonları veya daha seyrek geçilen güzergahlarda minibüsler kullanılmaya başlandı. Fransa, Almanya Danimarka gibi ülkelerde daha maliyet etkin alternatif olarak minibüsler yer buluyor. Farklı şehir veya yerleşim yerlerinde yerel yönetimlerle birlikte projeler geliştiriyoruz.”

Farklı uzunluk, yükseklik, ağırlık ve dingil mesafesi seçenekleri sayesinde çok sayıda versiyonu ile müşterilere sunulan yeni Sprinter’da 2 farklı dingil mesafesi, 5 bin 926’dan 7 bin 361 milimetreye 3 farklı uzunluk seçeneği ve ‘standart’, ‘yüksek’ ve yeni ‘süper yüksek’ olmak üzere 3 farklı tavan seçeneği bulunuyor.

Sprinter minibüslerde konfor ön plana çıkarıldı

Yeni Sprinter’da aracın konfor donanımları artırılırken, güvenlik donanımları geliştirilerek ve standart olarak sunulan fonksiyonel özellikler arasına yenileri eklenmiş. Yeni Sprinter, geliştirilen direksiyon fonksiyonlarıyla sürücülerin konfor beklentilerini en üst seviyede karşılıyor. Yeni tasarımı sayesinde daha rahat kavranabilen, çok işlevli hidrolik direksiyonu yol boyunca rahat bir sürüş sağlarken hız sabitleyici, özellikle uzun yollarda hızı sabitleyerek kullanıcılara hem güvenli hem de birinci sınıf sürüş keyfi sunuyor. Minibüs araçlarında konforu arttırılmış yolcu koltukları ise estetik ve konforu bir arada sunuyor.

Zengin standart güvenlik donanımı

Güvenli sürüş, tüm Mercedes-Benz araçlarda olduğu gibi Yeni Sprinter’da da en önemli unsurlardan biri olarak ön plana çıkıyor. Yeni Mercedes-Benz Sprinter araçlarda yük dengeleme programı, BAS fren destek sistemini, ASR anti patinaj sistemini, ABS anti blokaj sistemini ve EBV elektronik güç dağıtım fonksiyonlarını da beraberinde sunan Adaptive ESP, ASR, ABS, acil durumlarda fren balatalarını fren disklerine yakınlaştırarak olası durumlardaki tepki süresini azaltan Prefill fren destek sistemi, yağmurda fren desteği, eğimli yollarda müşterinin şanzımana ve debriyaja zarar vermeden konforlu ve güvenli bir şekilde kalkış yapmasına olanak sağlayan yokuş kalkış desteği standart olarak sunuluyor. Bunların yanı sıra yeni Sprinter’da opsiyonel olarak sunulan kör nokta asistanı, uzun far asistanı, şerit takip asistanı, çarpışma önleme yardımcısı ve geri görüş kamerası gibi ekstra güvenlik özellikleri de bulunuyor. İnovatif donanımlarıyla sürücülere yol boyunca yeni bir bakış açışı sağlayan Yeni Sprinter’ın yeni nesil telematic sistemleri ise ayrıcalıklı sürüş keyfi sunuyor.

Büyük sürgülü kapısı sayesinde sınıfındaki en geniş yükleme alanını sunan Sprinter, minibüs, panelvan ve şasi kamyonet tiplerinden oluşan zengin model yelpazesi sayesinde her türlü ihtiyaca cevap veriyor. Sprinter Panelvan, 10.5 - 17 m3 arası yükleme alanı sunarken, araç 3.5-5.0 ton arası AYA (Azami Yüklü Ağırlık) ağırlık yükleme imkanı sağlıyor. Ayrıca kasalı ve kasasız seçenekleri ile çift ve tek kabin şasi kamyonetler de seçenekler arasında bulunuyor. Minibüs segmentinde ise okul, turizm, servis ve şehir taşımacılığına uygun farklı tasarımlar yer alıyor.

Zengin seri donanıma sahip olan Sprinter’da sürücü hava yastığı, 6 ileri vites şanzıman, geniş açı aynalar standart donanım kapsamında sunuluyor. Yine standart olan rampa kalkış sistemi ve otomatik yanan farlar ile opsiyonel sunulan yol bilgisayarı ve dış aynalara entegre parktronik, yeni Sprinter’de kullanım konforunu artıran sistemler arasında yer alıyor. Yeni Sprinter’in öne çıkan yeniliklerinden bir diğeri olan 163 beygir gücündeki çevre dostu Euro 5 motor, BlueEFFICIENCY teknolojisi sayesinde düşük yakıt tüketimi sağlayarak kullanıcılarına büyük avantaj sağlıyor. BlueEFFICIENCY verimlilik paketinin bir parçası olan ECO Start/Stop Fonksiyonu, herhangi bir vites takılı olmadığında veya debriyaj pedalına basılmadığında, araç hareketsiz kaldığında, belirli koşullarda motoru otomatik olarak durduruyor. Debriyaj pedalına basıldığında veya araç hareket etmeye başladığında motor otomatik olarak çalıştırılıyor.

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77