• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 19 °C

Yeni Transporter Türkiye Yollarına Çıkıyor

Yeni Transporter Türkiye Yollarına Çıkıyor
YENİ Transporter; daha keskin hatları, yeni tasarımı, yüksek tork ve güç üreten çok daha ekonomik yeni motorlarıyla Avrupa ile aynı anda Türkiye yollarına çıkıyor.

12 Kasım 2009 Perşembe günü lansmanı gerçekleştirilen Yeni Transporter’ın tanıtım toplantısında, aracın geçmişinin 1950’li yılların başına kadar uzandığını belirten Volkswagen Ticari Araçlar Genel Müdürü Kerem Güven, 2003 yılında Transporter'ı piyasaya sunarken, “Biz daha iyisini yapana kadar en iyisi bu” dediklerini hatırlatarak, şimdi 2009 yılında ise daha iyisini yaptıklarını kaydetti.

Piyasa şartlarının çok zor olduğu bu dönemde müşteri beklentilerini ve taleplerini karşılayıp daha iyi ürünler sunmak adına Volkswagen Ticari Araçlar olarak sürekli çalıştıklarını ifade eden Kerem Güven, Volkswagen’in yeni tasarım DNA’sını takip eden yeni yüzü ile dinamik bir görünüme sahip olan Yeni Transporter’ın sade ve yatay hatlarıyla artık çok daha zarif olduğunu dile getirdi.

Yeni Transporter’da ticari araçlar için klasikleşmiş beyaz veya koyu renklerin dışına çıkıldığını ve 16 adet yeni renk seçeneğinin mevcut olduğunu söyleyen Volkswagen Ticari Araçlar Genel Müdürü Kerem Güven, konfora da her zaman olduğu gibi çok önem verdiklerinin altını çizdi.

Volkswagen Transporter’ın 39.950 TL’den başlayan tavsiye edilen anahtar teslim fiyatıyla satışa sunulduğunu ifade eden Güven, “Daha şimdiden çok olumlu tepkiler almaya başladık. Sene sonuna kadar getireceğimiz araçlar tahmin ediyorum talebin altında kalacaktır. Umarım Transporter 2010 yılında da bizim için çok fazla satış sağlayabileceğimiz bir araç olacaktır” dedi.

Kerem Güven, “2009 yılı hem ticari araç pazarı, hem de markamız anlamında gerçekten çok zor bir yıldı. 2010 yılında ise ticari araçlarda yaklaşık 170 bin adetlik bir pazar öngörüyoruz. Gelecek yıl, ilk yarısı daha durgun, ikinci yarısı daha hareketli geçecek bir pazar beklentimiz var. Bizim için 2010 yılı bu senekinden daha iyi olacak. Çünkü ürün gamımız yenileniyor ve Transporter, markamızın amiral gemisi olarak ciddi bir ivme kazandıracaktır. Şimdiden gelen taleplere dayanarak bunu söylemek mümkün. Uzun zamandır olmadığımız pick-up segmentinde de Amarok modelimiz geliyor. 2010 yılında, o da bize ilave ivme katacaktır. 2010 yılı, bu senenin yüzde 30-40 ilerisinde bir satış adedi gerçekleştireceğimiz bir yıl olacaktır” diyerek önümüzdeki dönem için hem kendi markaları hem de genel anlamda ticari araçlar pazarının bir değerlendirmesini yaptı.

Yeni Transporter’ın T6 olmadığını ancak asla makyajlanmış bir araç olarak düşünülmemesi gerektiğini kaydeden Güven, Almanya’da gerçekleştirilen bütün toplantılarda geçen “Ciddi ürün geliştirme” olarak Türkçe’ye tercüme edilebilecek ifadenin aracı en iyi şekilde tanımladığını dile getirdi ve “Araç baştan aşağıya tamamen yenilenmiş, değişmiş durumda” dedi.

Yeni Transporter’da 180 beygirlik motorun 174 beygirlik motorun yerine kullanılacağını belirten Kerem Güven, bu yeni motor seçeneğini içeren Transporter’ın Türkiye ile birlikte tüm dünyada aynı anda pazara sunulduğunu ve bu geliştirmenin gelen talepler doğrultusunda yapıldığını ifade etti.

'”2009 yılında Volkswagen ticari araçta 15 bin adedin üzerinde, yeni Transporter'da ise 5 bin adedin üzerinde satacağımızı düşünüyoruz” diyen Güven, Transporter'ı bireysel kullanıcıların çok tercih ettiğini ancak bireysel kullanıcıların yanı sıra büyük filolarda da bu araçların kullanılmaya başlandığını ifade etti.


Bir başarı öyküsü...


Hollandalı Volkswagen distribütörü Ben Pon’un, Wolfsburg fabrikasında personelin fabrika alanında ağır panelleri taşımak için kendilerine ürettiği araçtan yola çıkarak çizdiği tasarım Transporter’ın kariyerinin başlangıcıydı. Transporter günümüze kadar 9 miyondan fazla satıldı.

T1 olarak adlandırılan modelin ilk nesli 1950’de piyasaya sunuldu ve Almanya’daki Ekonomik Mucize’nin ve küresel hippi çılgınlığının otomotiv sembolü haline geldi. T2 1967’de çıktı. Onu 1979’da T3, 1990’da T4 ve 2003’te T5 takip etti.

Geçen yıl, dünya çapında 178 bin müşteri Transporter modellerinden birini seçti.


Daha şık...

Yeni Transporter’ın gövde tasarımı bir klasiğin hak ettiği özen ve dikkatle keskinleştirildi. Mevcut tasarım Walter de Silva tarafından geliştirilen ve altmış yıllık tarihinden beri tipik Volkswagen özelliklerini kullanan yeni bir tasarım DNA’sını takip ediyor. 

Yeni Transporter, diğer özelliklerin yanında tamamen değiştirilmiş ön görünümüyle kendini belli ediyor. Yeni ön tampon, yeni dizayn üst ve alt radyatör ızgaraları, yeni dizayn ön farlar, entegre antenli, elektrik kumandalı ve ısıtmalı yan aynalar ile şık ve sportif tasarımını güçlendiren Yeni Transporter, geleceğin tasarımını bugüne taşıyor.


Daha konforlu...

Yeni Transporter’da standart olarak sunulan radyo kumandalı, 3 kollu deri direksiyon simidi büyük bir güce kolayca yön vermenin keyfini yaşatıyor. Yeni Transporter’da yeni gösterge paneli, klimatik klima, hız sabitleyici direksiyondan kumandalı CD ve MP3 çalarlı Aux-in girişli radyo, deri kaplı vites kolu ve el freni de standart olarak sunulan konfor ekipmanları arasında yer alıyor.

Daha önce araç içine dağılmış birkaç kumanda biriminin işlevleri, yeni nesilde Gövde Bilgisayar Modülü (BCM) adı verilen tek bir kontrol ünitesinde toplanıyor. 

Yeni iç tasarım, beyaz arka plan aydınlatma ve yeni teknolojiye sahip göstergeleri içeriyor. Gösterge panelinde o anki hıza ve yol koşullarına göre ideal vites tavsiyesinde de bulunan çok işlevli yeni bir yol bilgisayarı da bulunuyor. Böylece sürücüye hangi vitesin en yüksek yakıt tasarrufu sağladığı bildiriliyor.


Daha güçlü,daha ekonomik...

En gelişmiş yeni nesil enjeksiyon sistemiyle donatılmış turbo dizel motorlar 102 PS, 140 PS ve 180 PS olmak üzere üç ayrı güç değeri sunuyor. Yeni motorlar geliştirilmiş çekiş özellikleri, yatay tork eğrileri ve azaltılmış gürültü düzeyinin yanında yakıt tüketimi ve CO2 değerlerinde ortalama yüzde 10’luk bir azalma sağlıyorlar.

Hızlı biçimde yükselen ve geniş bir devir aralığı boyunca sabit kalan değerlere sahip tork eğrileri aynı zamanda daha güçlü olan üç TDI motorunda da sağlanıyor. 102 PS’lik versiyon 1500 ve 2500 d/d aralığında 250 Nm’lik sabit maksimum bir tork sağlıyor. 140 PS’lik TDI, 340 Nm’lik torka 1750 d/d'de ulaşıyor ve bunu 2500 d/d'ye kadar koruyor. 180 PS’lik TDI, 1500 d/d'den itibaren krank miline 400 Nm’lik bir tork uyguluyor ve bu değeri 2000 d/d'ye kadar koruyor; maksimum torkun yüzde 90’ı, 5000 d/d'ye kadar korunuyor. Bütün motor seçeneklerinin daha dinamik olan tork özellikleri aynı zamanda daha iyi ara hızlanma değerlerine olanak tanıyor.


7 vitesli DSG şanzıman

Yeni Transporter’da 7 vitesli çift debriyajlı vites kutusu (DSG - Otomatik) sınıfında ilk kez sunuluyor. Ekonomik olduğu kadar kullanımı da rahat olan DSG şanzıman sayesinde vites değiştirmeler çekişte herhangi bir kesinti olmadan saniyenin yüzde 3’ü gibi kısa bir sürede gerçekleştiriliyor.

Yeni DSG’nin yedinci dişlisi (overdrive) bir ekonomi vitesi olarak tasarlandı, yani nispeten uzun bir oranı var. Bu da otoyolda her şeyden önce motor devrini ve böylece yakıt tüketimini, emisyonları ve titreşimi azaltıyor. Maksimum hız her durumda altıncı vitesle elde ediliyor. Yakıt tüketimi avantajı ise neredeyse inanılmaz boyutlarda. 140 PS’lik motorda dizel yakıt tüketimi şehir dışında 6.3 lt/100 km’ye indi. 180 PS’lik çift turbolu motor sadece 6.6 lt/100 km ile yetinebiliyor. CO2 emisyonları da benzer şekilde 52 gr/km azaldı.


Sınıfındaki en yüksek standartlardaki güvenlik

Sınıfının en kapsamlı güvenlik paketine sahip olan Yeni Transporter kalkıştan itibaren frenleme anında, seyir sırasında ve ani hız değiştirmelerde maksimum güvenlik sağlıyor. ESP (Elektronik Dengeleme Programı),  ABS (Kilitlenmeyi Önleyici Fren Sistemi), Airbag (Hava Yastığı), ASR (Anti Patinaj Sistemi), EBC (Motor Fren Kontrol Sistemi), EDL (Elektronik Diferansiyel Kilidi), ön ve arka viraj denge çubukları, dört tekerlekten bağımsız süspansiyon, BAS (Fren Yardımcısı), EBC (Elektronik Fren Güç Dağılımı), ARP (Yüke Duyarlı Devrilme Koruması), Prefill (Frenleme Hazırlığı), FBS (Frenleme Desteği), Yağmurda Fren Desteği, Hillholder (Yokuş Yukarı Kalkış Yardımı), ani frenlemelerde otomatik yanan dörtlü flaşörlerin standart olarak sunulduğu Yeni Transporter sınıfının en kapsamlı güvenlik paketine sahip.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77