• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Yeni Transporter ve Yeni Caravelle 174 PS Motor İle Artık Daha Güçlü

Yeni Transporter ve Yeni Caravelle 174 PS Motor İle Artık Daha Güçlü
Volkwagen Ticari Araçlar, yüksek pompa enjeksiyon teknolojisiyle ürettiği Yeni Transporter 174 PS ve Yeni Caravelle 174 PS’yi Türkiye pazarına sundu.

Adapazarı – Sapanca’da 20 Nisan 2006 tarihinde gerçekleştirilen lansman, gazetecilerin test araçlarını İstanbul’dan almasıyla başladı. 174 beygir araçlar Sapanca’ya kadar otoyol üzerinde denendikten sonra Sapanca Gölevi Restaurant’da basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Volkswagen Ticari Araçlar Genel Müdürü Vedat Uygun, Eğitim Şefi Ceren Çiçek ve Pazarlama Müdürü Bülent Güler katıldı. 

Ticari araç pazarının ilk üç ayda yüzde 5’lik bir artış gösterdiğini belirterek konuşmasına başlayan Volkswagen Ticari Araçlar Genel Müdürü Vedat Uygun, geçen yıla benzer olarak 2006 yılının da yaklaşık 270 adetle biteceğini öngördüklerini açıkladı. “Biz Volkswagen Ticari Araçlar olarak ürün gamımızı artırarak Transporter segmentinde pazar payı kazandık. Geçen sene yüzde 12 ile bitirmiştik. Bu sene ilk dört ay sonundaki pazar payımız yüzde 14.1 civarında gerçekleşti.” diyen Uygun, Caravelle’nin gelişi ve Transporter’daki varyasyon artışının bunda çok büyük etkisi olduğunu söyledi.

Türkiye’deki hedef sektörlerinin KOBİ’ler olduğunu kaydeden Uygun, bunun da yaklaşık yüzde 30-35’ini tekstil ve gıda sektörünün oluşturduğunu geri kalanın da diğer sektörler arasında dağıldığını söyledi. 

Uygun’dan sonra söz alan Volkswagen Ticari Araçlar Eğitim Şefi Ceren Çiçek ise Yeni Transporter 174 PS ve Yeni Caravelle 174 PS’nin teknik özelliklerinden bahsetti.

“Bugünkü otomotiv teknolojisine gelmemizde bizim için iki büyük icat çok önemliydi. Bunlardan bir tanesi bundan 3 bin 500 yıl önce Mezopotamya’da bulunan tekerlekti. Diğeri de James Watt’ın şu anki otomobillerde kullandığımız motorun atası olan ilk buhar makinesini yapmış olmasıydı. İlk otomobil olana kadar insanların hareketliliğini ve yük taşımalarını sağlayan at arabalarıydı.” diyerek konuşmasına başlayan Çiçek, 19’uncu yüzyılın sonundaki ilk otomobillere bakıldığında otomobillerin, at arabalarının araba kısmına motor takılmış hali olduğunu belirtti.

1782 ve 1783 yılları arasında bir atın gücünü yani beygir gücünü araştırmaya başlayan ve bir beygir gücünün 75 kg’ı bir saniyede bir metreye kaldırmaya yarayan bir güç olduğunu gören James Watt’ın, bir beygir gücünün on insan gücüne eş değer olduğunu bulduğunu söyleyen Çiçek, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bugün burada Volkswagen olarak bin 740 insan gücünde yani 174 beygir gücünde bir motordan bahsediyoruz. 174 beygirlik motorumuz aynı zamanda 13 tonu 1 saniyede 1 metre kaldırabilecek beygirlerimiz olacak. Sınıfının en güçlüsü olan 174 beygirlik motorumuzu ‘Safkan 174 Beygir’ sloganı ile sunmaya başladık.”

130 PS motora sahip Transporter’larda olduğu gibi 2,5 lt. TDI motor bulunan 174 beygir gücündekiTransporter’ları anlayabilmek için arka kapaktaki TDI logosuna bakmanın yeterli olacağını ifade eden Çiçek, arka kapaktaki TDI logosunun tamamının kırmızı ile gösterildiğini açıkladı.

 

5 silindirli motorun 400Nm’lik yüksek tork ile üstün çekiş sağladığını kaydeden Çiçek, “Bu aracımızda otomatik şanzıman seçeneğimiz var. Diğer Transporter’larımızda olduğu gibi altı ileri vites bulunuyor. 174 beygiri ve 400 Nm’lik tork sağlayabilmesi için motorumuzda iki önemli teknoloji kullanıldı. Bunlardan bir tanesi sadece Volkswagen’in kullanabildiği tüm Caddy ve Transporter’larımızda yer alan özel pompa enjeksiyon teknolojisi (PD), diğeri ise değişken geometrili turbo (VTG) teknolojisi. Bu iki teknolojinin motorumuza sağladığı özelliklerden bir tanesi çevrecilik. Euro 3 emisyonuna sahip motorumuzun yakıt tüketimi 100 km’de sadece 6.3 litre.” dedi.

Yeni Transporter 174 PS ve Yeni Caravelle 174 PS’nin aynı zamanda sportif bir görünüme sahip olduğunu vurgulayan Çiçek, maksimum hızı 188 km/h olan aracın 0–100 km/h’e 12.2 saniyede ulaştığını söyledi. Motorun sağladığı bu sportifliği görüntüye de taşımak istediklerini belirten Çiçek, bu nedenle 174 beygirlik motora sahip Transporter ve Caravelle’de 17”lik alüminyum alaşımlı Solace jant kullanıldığını açıkladı.

235 mm’lik genişliğe sahip lastiklerin aracın üstün yol tutuşunu sağladığını da vurgulayan Çiçek, 174 PS’lik motor seçeneğinin, Yeni Caravelle’nin yanı sıra Yeni Transporter’ın Camlı Van ve City Van modellerinde pazara sunulacağını kaydetti.

174 beygirlik Transporter Camlı Van’ın 45 bin 368 YTL, City Van’ların 45 bin 942 YTL, Caravelle’nin ise 57 bin 211 YTL’den başlayan fiyatlarla pazara sunulacağını söyleyen Çiçek, sözlerini şu şekilde noktaladı: “Transporter ailesi genişledi. Transporter ailesi pek çok motor ve gövde seçeneği ile müşterilerimize sunuldu. 174 beygirin de pazara sunulması ile 4 farklı motor seçeneğimiz oldu. Beş farklı gövde tipimiz, iki farklı şasi uzunluğumuz bulunuyor. İhtiyaca göre farklı donanım seviyelerimiz de var. Volkswagen ticari araçlar olarak Transporter ürün gamımızda 37 farklı modeli sunmaktayız.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77