• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Yeni Volvo FM Taşımacıların Verimliliğine Katkı Sağlayacak

Yeni Volvo FM Taşımacıların Verimliliğine Katkı Sağlayacak
Direksiyonu ve yol tutuşu yepyeni bir düzeye taşıyan Yeni Volvo FM, taşımacılık firmalarının nakliye verimliliğine ve işletme maliyetlerine odaklanan yeni teknoloji ve yeni servisler sunuyor.

Direksiyonu ve yol tutuşu yepyeni bir düzeye taşıyan Yeni Volvo FM, taşımacılık firmalarının nakliye verimliliğine ve işletme maliyetlerine odaklanan yeni teknoloji ve yeni servisler sunuyor.


Volvo Trucks Başkanı Claes Nilsson, “Sürücüye sağladığımız mükemmel sürüş özelliklerinin yanı sıra nakliyeciye de maksimum işletim süresi ve minimum yakıt maliyeti sunuyoruz. Tüm Volvo FM modellerinde ağırlığın önemli ölçüde azaltılması, müşterilerin öngörülebilir ve güvenli sürüş özelliklerine sahip hafif kamyon tercih ettikleri tanker ve ağır yük taşımacılığı gibi ağırlığa duyarlı segmentlerde Volvo FM'i çekici kılıyor” dedi.

Volvo Trucks’ın bir başka yeni özelliği, tridem akslı 8x2’de biri önde ikisi arkada, iki ön akslı 8x2’de ise ikisi önde biri arkada olmak üzere üç adet yönlendirmeli aks bulunması. Volvo Kamyon Şasi Uzmanı Peter Frleta, “Bu, ürün toplamaya giderken geçilen çiftlik avlusu gibi dar alanlarda kamyon tekerleklerinin yol yüzeyinin dışına çıkmasına gerek kalmadan daha dar bir dönme dairesi sağlıyor” diye konuştu.

Volvo Kamyon, müşterinin nakliye masraflarını azaltmak üzere tasarlanmış yeni teknolojiler ve hizmetler sunuyor. I-Shift şanzımanına eklenen I-See teknolojisi, güncellenmiş hali ile yeni Volvo FM'de de bulunuyor. Öncelikli olarak uzun yol taşımacılığı uygulamaları için geliştirilen I-See, yüzde beşe kadar yakıt tasarrufu sağlıyor. I-See teknolojisi, kamyonun ilerlediği yolların topografik bilgilerini elektronik olarak kaydediyor. I-See Geliştirme Müdürü Anders Eriksson, “Geliştirilmiş versiyonda, diğer araçların bilgilerini de önceden indirebilmek mümkün. Bu da, I-See'nin bilinen bir yolda araç kullanan sürücüye ilk andan itibaren avantaj sağlayacağı anlamına geliyor” ifadesini kullandı.

Kaydedilen yolun veya indirilen yol verilerinin kullanılması, kamyon aynı yoldan yeniden geçtiğinde vites değişiminin, hızın ve yardımcı frenin otomatik olarak optimize edilmesini sağlıyor.

Sürücü Eğitimi ve Yakıt Önerisi servisinden sorumlu Jarkko Aine konuyla ilgili olarak, “Bu, tamamen sürüş stiliyle, sürüşünüzü nasıl planladığınızla alakalı. Deneyim dikkate alınmaksızın, her zaman nakliye şirketinin karlılığını arttıracak gelişmelere yer var” açıklamasını yaptı.

Volvo'nun belirleyici özelliğidir ve birinci sınıf kaliteyi yakalamak için yeni Volvo FM, kamyonun gerçek çalışma koşullarını yansıtan sistematik testlerden ve doğrulama programından geçti.

Birinci sınıf ürün kalitesinin, aşınmayı ve bazı önemli parçaların durumunu izleyen telematik opsiyonu ile birleşimi Volvo Kanyon’un araç sahibine maksimum işletim süresi garantisini de kapsayan Altın servis sözleşmesini sunmasına olanak sağlıyor.

Volvo Kamyon Servis Direktörü Christian Gustavsson, “Bayi bilgisayar üzerinden çeşitli parçalardaki aşınmayı izleyebilir. Sonuç olarak, bayi, araç için en uygun servis zamanını belirlemek üzere nakliye firması ile önceden irtibata geçebilir” bilgisini verdi.

Yeni Volvo FM, 11 ve 13 litrelik motorların tüm seçenekleri ile piyasaya sürülüyor. Tüm motor seçenekleri 2014'ün başında yürürlüğe girecek olan Euro 6 gerekliliklerini karşılıyor. D13 motorda 420 ila 500 beygir gücü arasında seçenekler mevcut. D11'in güç aralığı ise 330 ila 450 beygir arasında.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77