• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 28 °C
  • Ankara 27 °C

Yeni Volvo FM’in Kabini Verimli Çalışma Ortamı Sunuyor!

Yeni Volvo FM’in Kabini Verimli Çalışma Ortamı Sunuyor!
Yeni Volvo FM, sürücülerin günlük çalışma koşulları dikkate alınarak geliştirildi. Ortaya çıkan sonuç; modern tasarıma sahip, gerekli tüm fonksiyonların kolaylıkla erişilebilir olduğu verimli, ergonomik olarak kusursuz ve güvenli bir çalışma ortamı.

Yeni Volvo FM’de kabin, şaside daha alçak bir konuma yerleştirildi. Böylece, hem kabine iki basamakla giriş mümkün oluyor, hem de sürücüye daha net bir görüş sağlanıyor. Ön camın hemen altındaki siyah bölüm ise kabinin alçak görünümünü daha da vurguluyor.

Volvo Kamyon Tasarım Müdürü Rikard Orell yeni Volvo FM’in kabiniyle ilgili olarak, “Kabin, güçlü Volvo kimliğini yansıtan modern bir görünüme sahip. Daha alçak ve yere daha yakın görünüyor. Arkaya eğimli, yuvarlatılmış köşeler aerodinamik verimliliği tüm mükemmelliğiyle yansıtıyor. Böylece yeni FM, trafiğe ayrıcalıklı çekiciliği ile karışıyor,” diyor.

Tıpkı Volvo FH’da olduğu gibi, yeni FM’de de Volvo'nun klasik iron markı ön camın altına yeni bir konuma taşındı. Kabinin ön üst bölümü kolayca açılabilen tek bir parçadan oluşuyor. Ön bölümde pratik bir tutamak bulunuyor. Izgaranın alt bölümü dışarıya doğru çekilerek bir basamak haline getirilebiliyor. Bu sayede, ön camı temizlemek gibi işler daha da kolaylaşıyor. Ayrıca birinci sınıf kaliteyi ve mümkün olan en güvenli çalışma ortamını sağlamak amacıyla yeni FM kabini, dünyanın en sıkı güvenlik normlarına göre test edilmiş yüksek mukavemetli çelikten üretiliyor.


Yeni farlar
Yeni farlar, farklı çizgileriyle, yeni Volvo FH ile olan akrabalığı vurguluyor. Performans, hem kısa hem de uzun farlarda geliştirilmiştir. Dönüş sinyalleri ve dikkat çekici eğimli Gündüz Farları (DRL) da dahil olmak üzere tüm aydınlatma fonksiyonlarının tek bir üniteye yerleştirilmiş olması, bakımı oldukça kolaylaştırıyor. Ayrıca, ışığı kamyonun döndüğü yere doğru döndürerek karanlıkta daha iyi görüş sağlayan Bi-Xenon farlar ve aktif farlar ile aydınlatma performansını daha da arttırmak mümkün oluyor.

 

Rahat ve sürücü dostu çalışma alanı

Baştan aşağı yeniden tasarlanan ön konsol ve kabin içi özelliklerde yapılan bir dizi yenilik sayesinde sürücü, daha rahat ve ergonomik olarak tasarlanmış bir çalışma ortamına sahip.

Volvo Kamyon Kabin Ürün Müdürü Ulf Andreasson yeni FM kabini ile ilgili olarak, “Amacımız, müşterilerimize en iyi sürücüleri çekmelerine yardımcı olacak bir çalışma ortamı yaratmaktı. Yeni FM kabini ile sürücülere tüm düğme, kontrol ve fonksiyonların kolaylıkla erişilebildiği iyi tasarlanmış ve mantıklı bir çalışma ortamı sunuyoruz,” diyor.

Yeni koltuk ileriye doğru dört derece daha fazla eğilebilir ve arkalık artık 10 mm daha ince. Bu özellikler, tüm uzun boylu sürücülere daha fazla koltuk ayarlama aralığı ve daha iyi bir sürüş pozisyonu sunuyor. Kontak anahtarının gösterge paneline yerleştirilmesi sayesinde sürücünün bacak alanı artıyor. Ayrıca, yeni koltuk tasarımı, daha iyi bel ve yan desteği sağlıyor.

 

Eğimli gösterge paneli


Yeni gösterge paneli sürücüye doğru eğimlidir, tüm düğme ve kontroller de kolaylıkla görülebilecek ve erişilebilecek şekilde yerleştirilmiştir. Gösterge paneli, ayrıca bir dizi akıllı saklama bölmesine sahiptir.

Ulf Andreasson, “Asıl amaç, sürücüye işini kolaylaştıracak pek çok saklama bölmesi sağlamaktı. Belgeler, navlun kağıtları, manyetik kartlar ve kişisel eşyalar - artık her şeyin özel olarak tasarlanmış bir yeri var,” diye açıklıyor.

Hız sabitleyici, telefon, Dynafleet ve navigasyon cihazı gibi bazı fonksiyonlar için direksiyon simidinde entegre kontroller bulunuyor. Esnek anahtar modülü ise pek çok kontrolü bir arada barındırabiliyor. Bunlardan biri, I-Shift şanzımanı koltuğun arkasındaki geleneksel vites kontrolünden değil, dört düğme üzerinden yönetebilme seçeneği olarak ön plana çıkıyor.

 

Daha güvenli sürüş

Yeni Volvo FM'e radar/kamera bazlı sürücü yardım sistemi Önden Çarpışma Uyarısı donanımı da eklenebiliyor.

Volvo Kamyon Trafik ve Ürün Güvenliği Direktörü Carl Johan Almqvist, “Bu sistem öncelikle sürücüyü uyarıyor. Çoğu durumda bu uyarı, ciddi bir kazayı önlemek için yeterlidir,” diyor.

 

Ön alt koruma, daha hafif bir araçla çarpışma halinde darbenin etkisini büyük ölçüde azaltmak üzere tasarlanmış hafif bir yapıdır.

 

Daha kolay yük taşıma için uzaktan kontrol

Volvo FM, ayrıca sürücünün işini kabin dışında da kolaylaştıracak bir sistemle donatılabiliyor.

Volvo Kamyon Elektrik Elektronik Ürün Müdürü Samuel Merdal, “Kablosuz uzaktan kumandamız ile sürücü, kargonun ağırlığını ve yük platformuna nasıl dağıtıldığını hemen görebilir. Uzaktan kumanda, ayrıca, kabine sürekli girip çıkmadan pek çok işlemin kabin dışından yürütülmesini de mümkün kılıyor,” diyor.


Yeni bir cep telefonu uygulaması ile uzaktan kontrol

Sürücüler için bir başka yararlı yeni özellik ise kamyonun bazı fonksiyonlarını her yerden kontrol edebilmeyi ve izleyebilmeyi mümkün kılan “My Truck” cep telefonu uygulamasıdır. Uygulama şunları kapsıyor:

• Isıtıcının uzaktan etkinleştirilmesi. Kamyon, bir park ısıtıcısı donanımına sahipse, uygulama ile direkt ya da zaman ayarlı olarak çalıştırılabiliyor.

• Akü ve bazı farların durumlarının yanı sıra dizel, AdBlue, motor yağı, soğutucu ve yıkama suyunun seviyeleri gibi sürücünün birçok bilgiye erişimini sağlayan bir “gösterge paneli”.

• Kamyon kapılarının kilitli ya da açık olduğuna ilişkin bilgi

• Alarm durumu. Alarm etkinleştirildiyse, sürücü cep telefonu yoluyla uyarılıyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77