• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Yenilenen Mitsubishi L200 Türkiye Pazarında Satışa Sunuldu

Yenilenen Mitsubishi L200 Türkiye Pazarında Satışa Sunuldu
Türkiye pazarının en çok satan pick-up’ı Mitsubishi L200, 6. nesliyle pazara sunulurken aracın ilk tanıtım ve test sürüşleri etkinliği İspanya’nın Malaga şehrinde gerçekleştirildi.

Mitsubishi Motors Türkiye, Eylül 2019 itibarıyla Avrupa ve Türkiye’de de satışa sunulan 6. nesil yeni L200 pick-up’ın basın lansmanını 10 Eylül’de İspanya’nın Malaga şehrinde gerçekleştirdi. İlk kez yollara çıktığı 1978 yılından bu yana dünya çapında 4,7 milyon adetten fazla satılan L200, 150 farklı ülkede satılıyor. Türkiye pazarında “2018 yılının en çok satılan pick-up”ı unvanına sahip olan L200, 2019’un ilk sekiz ayında da %27’lik pazar payıyla segmentinde liderliğini sürdürüyor.

L200’ün kendileri için son derece önemli bir model olduğunu ifade eden Temsa Motorlu Araçlar Genel Müdürü Levent Pulat, özellikle ticari ihtiyaçlar için Türkiye’de pick up pazarının lideri olduklarını söyledi. Sağlamlığı ve offroad yetenekleri gibi aracın güçlü olan taraflarının iyileştirilirken özellikle tasarımda büyük bir değişikliğe gidildiğini aktaran Pulat, bu aracı heyecanla beklediklerini ve Türkiye’de 2019 yılını da segmentin lideri olarak tamamlamayı hedeflediklerini belirtti.

Modelin altıncı nesli olarak tanıtılan L200’ün yeni serisi büyük ihtimalle Renault-Nissan-Mitsubishi İttifakının ortak platform pick up modeline geçmeden önceki son nesil olacağı tahmin ediliyor.

Temsa Motorlu Araçlar Genel Müdürü Levent Pulat

Daha önceki alçak gönüllü tasarımından sıyrılarak daha güçlü ve karizmatik bir görünüme kavuşan yeni L200’de yüksekliği 40 mm artan ön kaput ve daha yukarı konumlandırılmış farların bu yeni tarzda büyük etkisi var. Kabinin önünde ve arkasında yeni sac malzeme ile geliştirilirken yan hatları ve gövdenin sağlamlığını vurgulayan yatay çizgiler de bu değişimde rolü olan diğer tasarım detayları arasında yer alıyor.

Yeni Motor ve Şanzıman

yeni-nesil-l200-7.jpg

Yeni tasarımla birlikte motor ve şanzımanlarda da yeniliğe giden Mitsubishi, markanın başka bir SUV aracında kullanmış olduğu 2,2 litrelik dizel motordan güç alıyor. Özellikle emisyon hassasiyetinin de her geçen gün artmasıyla modelin motoru küçülterek daha az emisyonla en güncel normları yakalaması hedeflenmiş.   Ayrıca yeni versiyonunda; daha önce 5 ileri olan otomatik şanzıman, yerini 6 vitesli otomatik şanzımana bırakarak verimlilik de artırılmış.

Yeni motor ve şanzımanlar birlikte şimdilik tek güç seçeneğiyle sahneye çıkan Yeni L200 150 beygir güç ve 400 Nm tork sunuyor. Sınırlandırılmış bu güçle ilgili olarak marka yöneticileri verimlilik ve çevre hassasiyetine vurgu yapsalar da belki azalan bu güce karşılık ilerde farklı seçenekler oluşturma ihtiyacı duyabilirler.

Yeni nesil L200, 10 Eylül 2019 itibarıyla Mitsubishi Motors Corporation, Türkiye distribütörü TEMSA Motorlu Araçlar bayilerinde yerini aldı. Lider pick-up’ın yeni kasası 178.900 TL’den başlayan fiyatlarla 40.000 TL, 12 ay yüzde 0 faiz fırsatıyla sunulmaya başlandı. .

Yeni Donanımlarla Daha Konforlu ve Güvenli Sürüş

yeni-nesil-l200-3.jpg

Yeni nesil L200; aracın kullanıldığı farklı coğrafyalardaki değişken yol koşulları göz önünde bulundurularak geliştirilmiş. “Rock Solid” (Kaya Gibi Sağlam) olarak tanımlanan dış tasarım daha kaliteli iç tasarım detayları eklenmiş. Ancak iç tasarımdaki değişiklikler düşük seviyede tutulmuş. Araçta ilk defa kullanılan Yokuş İniş Kontrolü aracın güçlü olduğu yol dışı sürüşlerine katkıda bulunuyor. Yükseltilmiş şasi çerçevesi güçlendirilirken fren diskleri daha büyük hale getirilmiş ve arka süspansiyonda yaprak yaylara destek olarak koyulan amortisörlerle hem asfalt hem de off road sürüşlerinde önemli ölçüde iyileştirmelere imza atılmış.

Kör Nokta Uyarı sistemi (Şerit Takip Uyarı Sistemi; BSW/LCA ile), Arka Çapraz Trafik Uyarı sistemi (RCTA), Ön Darbe Azaltma sistemi (FCM), Ultrasonik Hatalı Hızlanma Azaltma Sistemi gibi gelişmiş güvenlik sistemlerine kavuşan Yeni L200’de 360 derecelik çevreyi görünteleyen kamere sistemi de yer alıyor. 
 

‘Rock Solid’ tasarım konsepti

Yeni Nesil L200’ün tasarımı, müşterilerin bir pick-up’ta neler aradıklarını soran bir ankete verdikleri, ‘dayanıklı, sağlam, dengeli ve dinamik’ yanıtı üzerine inşa edildi. Bu iç görü, Mitsubishi’nin sağlam ve dinamik olma felsefesiyle uyumlu, ‘Rock Solid’ olarak nitelenen tasarım konseptinin temelini oluşturdu. Keskin hatlara sahip yeni nesil L200, geniş kaputu, kaslı ve maskülen yapısı ile formunun zirvesinde.

Sağlam, güçlü ve dinamik görünümünün yanı sıra L200’ün aerodinamik özellikleri de geliştirildi. Hava akımı yönetimine ve rüzgar gürültüsüne yardımcı olmak amacıyla kabinle yük alanı arasında bir hava haznesi eklendi ve yeni yan aynalar geliştirildi.

Yeni L200'ün tamamlayıcı unsuru ise, “Dynamic Shield” ön dizaynı. Sadece bir ızgara tasarımı olmaktan öteye geçen ve aracın genel tasarımı ile uyumlu; bütünleyici bir görünüm sağlayan bu dizayn; ızgaradan kaputa ve çamurluklara kadar tüm ön tasarımda hissediliyor.

Yeni nesil L200 geliştirilen dört yeni renk alternatifleriyle tüketicilere sunuluyor; Elmas Beyaz, Bakır Turuncu, Grafit Gri ve Opak Kırmızı.

yeni-nesil-l200-4.jpg

yeni-nesil-l200-5.jpgyeni-nesil-l200-6.jpgyeni-nesil-l200-8.jpg

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77