• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Ticari Araç Gamını Fullback ile Tamamlayan Fiat Profesyonel Euro 6’ya Hazır

Ticari Araç Gamını Fullback ile Tamamlayan Fiat Profesyonel Euro 6’ya Hazır
Eylül ayında Avrupa Birliği ülkelerinde uygulanmaya başlanacak olan Euro 6 normlarına uygun hafif ticari araç satışlarından hemen öncesinde pazarın önemli markaları yeni modellerin tanıtımına hız verdiler.

Bu markalar arasında yer alan ve ticari araç pazarındaki gücünün önemli bir bölümünü Türkiye’de kurulu yatırımlarından alan Fiat, var olan modellerinin Euro 6’ya uyumlu motorlarla tanıtımını yaparken ürün gamına eklediği Fullback pick up modeliyle de hafif ticari ürün grubunu da tamamlamış oldu.

Torino’da Fiat’ın Mirafiori fabrikasında gerçekleştirilen Fiat ticari araç gamı lansmanında konuşan Fiat Professional CEO’su Domenico Gostoli 2007 yılında logo ve isim değişikliğinin ardından bütün taşımacılık ihtiyaçları için tek bir yerden bütün ürünleri sunma çalışmalarının kendilerine başarı getirdiğini söyledi. Gostoli, bütün hafif ticari araç segmentlerinde, bütün hacim, ağırlık, yükseklik, uzunluk ve dingil aralığı seçeneklerini kaplayan çeşitliliğin yanısıra bütün yakıt seçeneklerinin de dahil olduğu yüksek verim sağlayan motorlarıyla müşterileri tarafından ortak olarak görüldükerini belirtti.

İtalya, Türkiye, Brezilya ve Meksika’daki fabrikalarıyla 2015 yılında toplam 1 milyon 152 bin hafif ticari araç sattıklarını ve bunların 294 bin adetinin EMEA bölgesinde teslim edildiğini aktaran Gostoli, “Afrika ve Orta Doğu’da bugüne kadar en önemli segment pick up iken Avrupa ülkelerinde ise van segmenti özellikle lojistik ve dev perakende şirketlerinin talepleriyle ağır basıyor. Orta sınıf vanlar ise pazarın en dinamik segmenti olarak yüzde 28 Pazar payına ulaştı ve tırmanmaya da devam ediyor. 2015 yılında Avrupa’daki Fiat Profesyonel satışları yüzde arttı ve 4 tona kadar olan alanda yüzde 11,3 Pazar payı ile bizi ticari araç kategorisinde liderlerin arasına taşımış oldu” dedi.

Ducato dünyanın en büyük ticari araç fabrikasında üretiliyor

Fiat Professional CEO’su Domenico GostoliBursa’da faaliyet gösteren Tofaş Fiat ve İtalya’daki Atessa fabrikalarının dünyadaki en yüksek kalitede üretim yaptığını da sözlerine ekleyen Gostoli, Ducato’nun üretildiği Sevel fabrikasında 10 bin farklı konfigürasyonun mümkün olduğunu vurgulayarak, “Günde bin 100 adet araç üretimiyle Sevel fabrikasının dünyanın en büyük ticari araç üretim merkezi” dedi.

2015 yılında dört puanlık farkla ikinci oyuncunun önünde olan olan yüzde 21’lik pazar payına Ducato, 2016 yılının ilk çeyreğinde başarısına devam ediyor.

Yük ve yolcu taşımacılığının yanısıra esnekliğiyle karavan alıcılarının da en fazla tercih ettiği araç olan Ducato’nun toplam satışlarının dörtte üçü tatil ihtiyaçları için kullanılıyor.
Motor gamını da yenileyen ve daha çevre dostu ve ekonomik kullanım sağlayan Ducato’da yük taşımacılığı ihtiyaçları için Euro 6 normlarına uygun düşük basınçlı EGR (Low Pressure EGR) teknolojisi kullanılırken yolcu taşımacılığı için üretilen modellerde SCR sistemi kullanılmış.

Fiat Professional EMEA Pazarlama Direktörü Massimiliano Ranieri de organizasyonda Gostoli ile birlikte araç gamındaki yenilikleri anlatarak Euro 6 normlarına uyum süreciyle gerçekleştirilen yeniliklerden bahsetti.

Doblo Euro 6’ya düşük basınçlı EGR teknolojisiyle geçiyor

Fiat Profesyonel içinde önemli bir role sahip olan Doblo Cargo ise dördüncü nesliyle Pazar payını arttıran modellerFiat Professional EMEA Pazarlama Direktörü Massimiliano Ranieri arasında yer alıyor. Avrupa’nın en çok satılan hafif ticari araçları arasında yer alan Doblo, başta İngiltere posta idaresi Royal Mail olmak üzere aralarında Belçika, Avusturya, Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerin bulunduğu özel veya kamu posta idareleri tarafından da yoğun bir şekilde tercih ediliyor. Fonksiyonelliği ve performansı ve düşük işletme maliyetleriyle öne çıkan Doblo’nun Euro 6’ya geçişiyle birlikte motor seçeneğine göre yüzde 9’dan 12’ye varan yakıt tasarrufu sağlayacak olması bu sürecin Doblo’nun pazardaki yükselişine hız vermesi bekleniyor. Doblo’da kullanılan 7 motor ve 4 güç seviyesindeki bütün Euro 6 motorlarda düşük basınçlı EGR teknolojisi kullanılacak.

Yenilenen Fiorino’nun Avrupa siparişleri katlandı

2007 yılında ilk defa yollara çıkan, ölçüleri, şehir içi kullanımında sağladığı kolay sürüş ve park etme özellikleriyle yeni bir segmentin açılmasını sağlayan Fiorino’nun fikri ve sınai mülkiyet haklarının tamamı Tofaş'a ait.

Geçtiğimiz aylarda dışta ön tampon ve ızgarada yapılan dokunuşlarla ve yeni direksiyon ve kontrol paneli ile kullanımı yaygınlaşan dokunmatik radyo, navigasyon ve entegre Bluetooth gibi donanımlarla zenginleştirilen Fiorino siparişleri, 2016 yılının ilk dört ayında ikiye katlandı.

Fiorino, Avrupa pazarları için Euro 6’ya uygun 80 ve 95 beygir gücündeki iki 1,3 Multijet motorun yanı sıra yakıt tüketimini yüzde14’e varan oranlarda azaltan Conformatic robotize şanzıman kombinasyonuyla sunulan Ecojet motor seçeneğine de sahip olacak. Ayrıca Fiorino’da 1,4 hacimli benzinli motor ve yine 1,4 hacimli doğal gazlı seçenekler de bulunacak.

Talento ile daha fazla hacim

Fiat Profesyonel’in orta sınıf van segmentinde Scudo’nun yerini alan yeni oyuncusu olan Talento ise diğer ortak platform araçlarından farklı olarak Fiat çizgileriyle ayrıştırılmış. Yatay tasarımın büyük etkisinin hissedildiği Talento, son 5 yılda yüzde 30 büyüyerek toplam hafif ticari talebinin yüzde 30’una ulaşan orta segment van pazarında markanın elini güçlendirecek.

Daha önceki modelde 5-7 metreküp arası hacmin 5,2-8,6 metreküp arası dört farklı seçeneğe çıkması bu segmentte Fiat’ın elini güçlendirmesi bekleniyor.

Fullback yeni pazarlarda Fiat’ın elini güçlendirecek

Küresel marka olarak yerini güçlendirmek isteyen Fiat Profesyonel için Fullback modeli sadece yeni bir modelin lansmanından ziyade markanın tamamen yeni Pazarlara açılma stratejisini de oluşturuyor. Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) bölgesi ticari araç karma pazarında pick up yüzde 22’lik bir paya sahipken Avrupa ülkelerinde bu oran yüzde 6’ya düşüyor. Ancak sadece Afrika ve Orta doğu pazarında ise yüzde 70 gibi yüksek bir orana ulaşarak dikkatleri çekiyor.

Ticari Araç Gamını Fullback ile Tamamlayan Fiat Profesyonel Euro 6’ya Hazır

Fiat Profesyonel, bu segmente gireceği model için önemli bir stratejik çalışmayla sağlamlığı, kapasitesi ve verimliliğiyle öne çıkan bir tercih yaptı ve Fullback yollara çıkmış oldu.

Üstyapı işlerine de uygun olan Fullback’in Fiat şirketlerinden olan Mopar desteğiyle ve anlaşmalı üstyapıcı markalarla işbirliğiyle yol bakım aracı, havalanı ekipmanı ve hatta soğutucu araç olarak bile kullanılabilen versiyonları Avrupa pazarlarına sunulacak.

150 HP ve 180 HP’lik iki versiyonu bulunan Fiat Fullback 2.4 litrelik silindir hacimli turbo dizel motor seçenekleriyle tercih edilebiliyor. 6 ileri manuel şanzımanlı olarak hem 4x2 hem de 4x4 çekiş versiyonlarıyla Türkiye’de satşa sunuluyor. Fiat Fullback’in 5 ileri otomatik şanzıman seçeneği ise 4x4 versiyonlarında bulunuyor. 

Ticari Araç Gamını Fullback ile Tamamlayan Fiat Profesyonel Euro 6’ya Hazır

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77