• BIST 8718.11
  • Altın 2246.949
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1933
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

2020 Uluslararası Yılın Ticari Aracı Ödülünü Hibrit Teknolojisiyle Ford Aldı

2020 Uluslararası Yılın Ticari Aracı Ödülünü Hibrit Teknolojisiyle Ford Aldı
Ford, 2020 Uluslararası Yılın Ticari Aracı Ödülü Yarışması'nda (IVOTY) Transit Custom Plug-In Hybrid modeliyle birinciliği aldı.

Ford Transit EcoBlue Hybrid modeliyle de prestijli yarışmada ikinciliği de alan marka adına ödülü Ford Avrupa Ticari Araçlar Genel Müdürü Hans Schep, 20 Kasım'da Fransa'nın Lyon kentinde düzenlenen Solutrans 2019'daki gala töreninde aldı.

Aralarında Türkiye adına Kargo Haber Dergisi Yayın Yönetmeni Akın Öcal’ın da yer aldığı 25 ülkeden uzman gazeteciden oluşan Avrupa ticari araç editörleri tarafından oylanan yeni Ford Transit Custom Hybrids, 97 puan alarak, önemli bir farkla yarışmayı kazandı. İkinciliği ise 54 puanla başka bir Ford modeli olan Ford Transit EcoBlue Hybrid alırken bu durum ödül tarihinde ilk defa gerçekleşti. Yarışmanın üçüncüsü yeni Volkswagen Transporter T6.1 oldu. Listedeki diğer modeller arasında yeni Renault Master, en son Iveco Daily ve Fiat Ducato modelleri yer alıyordu. 

2020 Uluslararası Yılın Ticari Aracı Ödülü (IVOTY) Jüri Başkanı Jarlath Sweeney'den alan Schep, ödülü almaktan çok memnun olduğunu kaydederek şunları söyledi: “IVOTY jürisinin bu prestijli ödül için Transit Custom Hybrid ürün yelpazemizi seçmesinden gurur duyuyoruz. Hafif ticari araç kullanan işletmeler işlerine uygun verimli elektrikli ve pratik araçlara ihtiyaç duyuyorlar ve yeni Hybrid Transit'lerimiz farklı müşteri kullanımlarına uygun çeşitli çözümler sunuyor.”

Ford'un hem Plug-in Hybrid (PHEV) hem de dizel hafif hibrit (mHEV) teknolojileri de dahil olmak üzere hibrit ticari araç yelpazesiyle yalnız başına yola çıkmasıyla büyük bir itibar hak ettiğini belirttiğini ifade eden Sweeney, “Jüri, Ford’un kentsel ve kırsal gereklilikleri en çevre dostu bir şekilde karşılayan uygulanabilir aktarma organları alternatifi geliştirmesini takdir etti. Ford’un Plug-in Hybrid sistemi sıfır emisyon kapasitesine sahip ve menzil kaygısı olmadan; yük veya yük hacminden ödün vermeden basit bir şarj rejimine çalışıyor. Temel olarak teknoloji, -yerel hava kalitesine katkıda bulunarak- şehir içi operasyonları için elektrik gücüyle çalışmak üzere tasarlanmış. Henüz başka hiçbir üretici bu alternatif yolu kullanmadı” dedi.

Sweeney, “1992 yılında Uluslararası Yılın Ticari Aracı Ödülü’nün verilmeye başlanmasıyla Ford Avrupa bu ödülü 6 kez kazandı. İlk defa 2001’de Ford Transit ile 2003 yılında ise Ford Transit Connect ile ödülü alan marka, 2007 yılında tekrar Ford Transit’le ödüle layık görülmüştü. Ford Transit Custom’ın ilk defa tanıtıldığı 2013 yılında ödülü alan marka bir sonraki yıl Transit Connect ile tekrar ödüle layık görüldü. Şimdi ise Transit Custom Hybrids zaferi kutlayan model oluyor” dedi.

İlgili Haberler
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77