• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

450 Milyon Dolarlık Tahvil Arzı Mersin Limanı’na Ödül Getirdi

450 Milyon Dolarlık Tahvil Arzı Mersin Limanı’na Ödül Getirdi
Mersin Uluslararası Limanı (MIP), yurtdışında gerçekleştirdiği 450 milyon dolarlık tahvil arzı ile Project Finance International Dergisi tarafından 2013 PFI Ödülleri’nde ‘Yılın İşlemi’ ödülüne layık görüldü.

Mersin Uluslararası Limanı (MIP), yurtdışında gerçekleştirdiği 450 milyon dolarlık tahvil arzı ile Project Finance International Dergisi tarafından 2013 PFI Ödülleri’nde ‘Yılın İşlemi’ ödülüne layık görüldü.


2013 yılında gerçekleştirdiği 450 milyon dolar değerindeki yurtdışı tahvil arzı ile bir altyapı şirketinin gerçekleştirdiği ilk tahvil arzı olma başarısına imza atan MIP, küresel finans projeleri alanında düzenlenen en prestijli etkinlikler arasında yer alıyor PFI Dergisi ödüllerinde, Türkiye’deki altyapı yatırım şirketlerinin gerçekleştirdiği işlemlerin değerlendirildiği kategoride ‘Yılın İşlemi’ ödülünü aldı.

Londra’da gerçekleştirilen Project Finance International Ödül Yemeği’nde dağıtılan ödülleri MIP adına, PSA Avrupa, Akdeniz ve Amerika Bölge CEO’su ve MIP Yönetim Kurulu Üyesi David Yang teslim aldı. Ödül yemeğine David Yang’ın yanı sıra Akfen Holding CEO’su Süha Güçsav ve CFO’su Kadri Samsunlu, PSA Bölgesel CFO’su Vincent NG Hak Sen, MIP Genel Müdürü İsmail Hakkı Taş ve MIP Finans Grup Müdürü Nuri Peker katıldı.

“Bu tahvil arzı Türkiye altyapı yatırımları için yeni bir enstrüman niteliğinde”

Akfen Holding ve MIP Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ödüle ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “MIP’in işletmeciliğini 2007 yılından bu yana Akfen ve dünyanın en büyük liman işletmecilerinden PSA International PTE LTD birlikteliğiyle yürüttüklerini belirtti.

Hamdi Akın, “Mersin Uluslararası Limanı olarak hedefimiz 18 bin  TEU kapasiteye sahip dünyanın en büyük gemilerine hizmet vermek. 450 milyon dolarlık bu tahvil arzı Türkiye altyapı yatırımları için yeni bir enstrüman niteliğinde olduğu gibi hedeflerimize ulaşmamızda da büyük rol oynayacak. Bu hedefle başladığımız yatırımları tamamladığımızda dünyanın en büyük gemilerine hizmet verecek birkaç limandan biri olacağız. PFI Dergisi’nden aldığımız bu ödül, bizlere bir kez daha doğru yolda olduğumuzu gösterdi. “Yılın İşlemi” ödülünü almış olmaktan son derece büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Geliştirdiğimiz iş modelleri ile sektörümüzde öncü olmaya devam edeceğiz” dedi.



6 Şubat 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77