• BIST 9562.51
  • Altın 2489.416
  • Dolar 32.4951
  • Euro 34.7968
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

5. Ekonomi ve Lojistik Zirvesi’nde Yeni Normalin Yol Haritası Çizildi

5. Ekonomi ve Lojistik Zirvesi’nde Yeni Normalin Yol Haritası Çizildi
5. Ekonomi ve Lojistik Zirvesi, “Ekonomi ve Lojistikte Dönüşüm: Covıd 19 Sonrası Yeni Dönemin Parametreleri” başlığıyla 30 Eylül’de İstanbul Hilton Bomonti Otel’de gerçekleştirildi.

Aylık olarak yayınlanmakta olan UTA Lojistik Dergisi tarafından, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, sektörel birlik ve derneklerin katılımıyla gerçekleştirilen Ekonomi ve Lojistik Zirvesi, beşinci yılında pandemi etkisine rağmen yoğun bir ilgiyle izlendi. Kara, Hava, Deniz, Demiryolu modlarının yanı sıra Tehlikeli ve Kimyevi Maddeler Lojistiği, E-Ticaret Lojistiği, Tekstil Lojistiği, Soğuk Zincir Lojistiği, Proje & Ağır Yük ve Enerji Lojistiği ile birlikte toplamda 12 ayrı oturumun gerçekleştirildiği zirvede, 42 konuşmacı ve 200'e yakın katılımcı yer aldı.

UTA Lojistik Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Cem Kaçmaz açılışta yaptığı konuşmada, pandemi sürecine rağmen yapılan zirvenin önemine dikkat çekti. Pandeminin lojistiğin ve tedarik zincirinin önemini tüm dünyaya birkez daha gösterdiğini vurgulayan Kaçmaz, “Zirvede, pandemi döneminde nasıl bir değişimin ortaya çıktığı, bunun etkilerinin neler olduğu, taşıma modları ve sektörel anlamdaki etkileri konuşulacak ve tartışılacak. Düzenlenen 12 oturumda, 42 konuşmacı çok değerli bilgilerini bizlerle paylaşacaklar. Bu zorlu süreçte özveri göstererek buraya gelen herkese çok teşekkür ediyor, başarılı bir zirve diliyorum” dedi.

Kamudan Üst Düzey Katılım

TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü Kamuran Yazıcı, Sivil Havacılık Genel Müdürü Bahri Kesici,  Cumhurbaşkanlığı SBB Ulaştırma ve Lojistik Dairesi Başkanı Volkan Recai Çetin, İstanbul Gümrük Ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Yalçın Özden, Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü Lojistik ve Kombine Taşımacılık Daire Başkanı Dr. Murat Korçak ve Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü Tehlikeli Mal Taşımaları Daire Başkanı Bülent Eyyüpoğlu yaptıkları konuşmalarda, pandemi döneminde alınan önlemler, taşımacılığa yönelik yapılan yatırımlar, yapılan ve yapılacak düzenlemeler hakkında bilgi verdi.

Taşımacılık ve lojistik sektörünü temsilen UTİKAD Başkanı Emre Eldener, UND İcra Kurulu Başkanı Alper Özel, İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır, DTD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erkan Koçyiğit, Ağır Yük Kaldırma ve Taşıyıcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Altunkum, AND Başkanı Selçuk Görmezoğlu, Airports Cargo Committee Türkiye Başkanı Serkan Demirkan, TEDAR Başkanı Tuğrul Günal, DIŞYÖNDER Başkanı Dr. Hakan Çınar pandemi döneminde sektörün karşılaştığı sorunlar ve yeni döneme ilişkin beklentilere yönelik görüşlerini paylaştı.

5. Ekonomi ve Lojistik Zirvesi’nde Yeni Normalin Yol Haritası Çizildi

Lojistikçiler Yeni Dönemi Anlattı 

Sektörün geleceğine projeksiyon tutan oturumlarda; Türk Hava Yolları Genel Müdür (Kargo) Yardımcısı Turhan Özen, THY Kargo İş Geliştirme ve Organizasyon Başkanı Adnan Karaismailoğlu, CEVA Lojistik Satış ve İş Geliştirme Başkanı Murat Karadağ, C.H. Robinson Türkiye Genel Müdürü Gökalp Ertuğrul, Galata Taşımacılık Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO'su Vittorio Zagaia, Konsped Genel Müdürü Mete Tırman, Reibel Taşımacılık Genel Müdürü Arif Badur lojistik şirketlerinin geleceğe nasıl hazırlandığını anlattı.

Lider Markaların Tedarik Zinciri Yöneticileri Lojistik Sektörüyle Buluştu

Sektörler ve lojistik oturumları da UND Strateji ve İş Geliştirme Başkanı Fatih Şener, LODER Yönetim kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş, UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi Ekin Tırman, DIŞYÖNDER Yönetim Kurulu Üyesi ve CLK Ticaret Müdürü Fatih Kemal Barış, Lojistik Danışmanı Seyhan Gülhan gibi isimlerin moderatörlüğünde düzenlendi. Tüpraş, Shell, Koton, Mavi, Colin’s, Boyner, Siemens, McDonald’s, Enercon, Hepsiburada, Modanisa, Arkem, TPI Composites gibi sektörlerinin lider markalarının tedarik zinciri ve lojistik yöneticileri lojistik sektöründen beklentilerini ortaya koydu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77