• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Adahan Lojistik’den Kültür, Sanat Ve Spora Destek

Adahan Lojistik’den Kültür, Sanat Ve Spora Destek
SOSYAL sorumluluk projelerine büyük önem veren Adahan Lojistik, son günlerde gündemde olan “Türkiye’nin İlk Sakinleri” konulu mulaj sergisinin Antalya’da bulunan Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi’ne taşınması konusunda her türlü

SOSYAL sorumluluk projelerine büyük önem veren Adahan Lojistik, son günlerde gündemde olan “Türkiye’nin İlk Sakinleri” konulu mulaj sergisinin Antalya’da bulunan Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi’ne taşınması konusunda her türlü lojistik desteği sağladı.

Adahan Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Yıldıran, sektördeki deneyimlerini, eğitim, kültür, sanat ve spora verdikleri desteği Kargo Haber Dergisi’ne anlattı.

 

> Sayın Cihan Yıldıran, Adahan Lojistik sosyal sorumluluk projelerine çok sıcak bakan bir kuruluş. Bu konudaki düşüncelerinizi ve bugüne kadar destek verdiğiniz projeleri öğrenebilir miyim?

- Adahan Lojistik olarak geleceğe dair söylevlerimizde, sosyal sorumluğun bilinci içinde, eğitime, spora, sağlığa, kültürel ve sanatsal etkinliklere destek vermeye devam ediyoruz. Adahan Lojistik, sektörün içinde vermiş olduğu eğitime katkılarıyla insan kaynağı yaratmaya çalıştı. Biz biliyoruz ki sağlıklı ve eğitimli bir nesile, kültürel bağlar kuvvetli olduğu sürece sahip olabiliriz. Bu konuda bizden istenen görevleri de severek ve isteyerek yapmaya çalışıyoruz. Bu gibi faaliyetlerde Adahan Lojistik olarak bütçemizden pay ayırarak destek vermeye çalışıyoruz.


> Taşımacılık ve lojistik sektöründe faaliyet gösteren bir kurumun kurucusu ve yöneticisi olarak, sektör mensuplarının kültür, sanat, eğitim, sağlık vb. gibi bir ülkenin ve toplumun gelişiminde büyük önem taşıyan unsurlara ilgisini ve katkılarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

- Bizler sektörde yaptığımız işlerle insanlara istihdam olanakları, devletimize vergi kazancı sağlayabiliyorsak ‘üstünümüze düşen görev bitmiştir’ diyemeyiz. Asıl sorumluluk ve toplum bilincinin burada başlaması gerekir. Olanaklar el verdiği sürece sektör, kuruluş ve birey ayrımı yapmadan, birliktelik içinde sosyal sorumluklarımızı millet olarak yerine getirmeliyiz. İnsana özgü hiçbir olayda sınır yoktur. Sınırlar yalnızca haritalarda vardır. Hangi toplum var ki kültürü ve sanatı olmadan ilerlemiş ve hangi toplum eğitim olmadan varlığını sürdürebilmiş? Kendimize özgü sanatımızı ve kültürümüzü koruyup geliştirdikçe, eğitime gereken önem verildiği sürece millet olma özelliğine sahibiz ve güçlüyüz. Bugün olanakları olan şirketler, kuruluşlar, dernekler birçok etkinliklerde yer almakta ve güzel şeyler yapmaktadırlar. Lojistik sektöründe de tabiki sosyal sorumluluk bilincine sahip şirketler var. Ancak bu bilince sahip kuruluş sayısı çok az. Bu nedenle birlikte yapılabilecek etkinliklerin çok daha faydalı olacağı kanısındayım.

 

> Geçtiğimiz günlerde Adahan Lojistik olarak, Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde düzenlenen “Türkiye’nin İlk Sakinleri” konulu mulaj sergisinin Antalya’da bulunan Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi’ne taşınması konusundaki her türlü lojistik desteği verdiniz. Bu proje için sizden destek talep edildiğinde ne düşündünüz? Söz konusu sanat eserlerinin sevk işlemlerinin tamamlanmasının ardından duygu ve düşüncelerinizi alabilir miyim?

- Öncelikle sosyal sorumluluk bilinci ile baktığımız bu işin, firmamızdan talep edilmesi bizi çok heyecanlandırdı. Bu şekilde yaptığımız tüm işlerden büyük keyif ve onur duyduk. Şöyle ki; herhangi bir materyali taşıyabilirsiniz, ancak bu materyalin taşıması başlı başına büyük hassasiyet ister. En ufak bir riski bile göz önünde bulundurmak ve en küçük detayı dâhil değerlendirmek zorundasınız. Taşıdığınız ürün, herhangi bir ürün olmayıp, kültürel geçmişi ifade ediyorsa, bu sorumluluğunuzu çok daha fazla katlıyor demektir. Böyle bir taşımayı yapmak ayrı bir meziyet gerektiriyor. Bu istek bize geldiğinde biz çok heyecanlandık. Tüm işlerimize özen göstermekle beraber, bu taşıma işleminde başka hassasiyetlerimiz de vardı. Anadolu kucağında var olan bu medeniyetlerin, sadece bizim toplumumuza ait değil, tüm dünya insanlarının mirası olarak görmekteyiz. Bu kültürel değerlerin gelecek kuşaklara aktarılmasında bizim de ufak da olsa bir katkımızın olması bizleri mutlu etmiştir.


> Bu projeyi gerçekleştirirken herhangi bir bedel talep etmediniz. Sektörün yayın kuruluşlarından birinin yöneticisi olarak sizi bu konudaki ilgi ve hassasiyetinizden ötürü tebrik etmek istiyorum. Bu ve benzeri tarzda sosyal sorumluluk projelerine destek verme konusunda meslektaşlarınıza ve iş ortaklarınıza vermek istediğiniz bir mesaj var mı?

- Taşıma işlemi ile ilgili istek bize geldiğinde özellikle yapmak istedik. Sosyal sorumluluğumuzu yerine getirmek için bağış yapmak gerektiğini düşünürseniz, bu bir bağış değildi sorumluluktu. İnsanların geçmişteki yaşanmışlıklarını koruyarak, bugüne kadar gelmiş değerleri aracılığımızla  zarar görmeden yerine götürmek, bir sonraki nesillere elçi olabilmek bizi mutlu etti. Parayla ölçülemeyecek değerler bunlar. Duyarlı bir toplum yaratamadan yaşamamız mümkün değil. Geleceğe doğru ilerlememiz, daha sonraki geleceğe medeniyet ve kültürlerimizi taşımamız ve miras bırakmamız gerekiyor. Tüm dünyadaki medeniyet ve kültürlerin korunması, varlığını devam ettirmesi için her insana mesaj vardır. Birçok insan bunu yapmaya çalışıyor. Türkiye’de de böyle bir değeri taşımak için bize fırsat veren herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

 

> İstanbul Üniversitesi’nin Beyazıt Kampüsü’nün Avcılar’a taşınması, lojistik sektörüne yönetici ve sürücü yetiştirilmesi ve ayrıca Fenerbahçe bayan voleybol takımındaki destekleriniz… Bunlardan biraz bahseder misiniz?

- İstanbul Üniversitesi’nin Beyazıt Kampüsü’nün Avcılar’a taşınma projesi, Adahan Lojistik’in kurulduğu döneme rast gelmektedir. İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsün’den dönemin Rektörü Sayın Ergün Tütüncüoğlu aradı. İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü’nün Avcılar’a taşınmasıyla ilgili projeyi anlattı. Beyazıt Kampüsü’nü ziyaret ederek, taşınacak emtiaları gördük.

Burada İstanbul Üniversitesinin kısıtlı imkânlarına rağmen, eğitime desteğimizi ön plana çıkararak taşıma işlemini üniversitenin belirlediği bütçe doğrultusunda gerçekleştirdik. Sektöre yeni başlayan bir birey olarak, üniversiteyi taşıma fikri büyük bir heyecan verdi. İstanbul Üniversitesi’nin kısıtlı bir bütçesine rağmen bu sorumluluğu aldık. Beyazıt Kampüsü’nü Avcılar’a başarı ile taşıdık.

İş hayatımızın ilk günlerinde, İstanbul Üniversitesi tarafından bu taşıma işlemi ile ilgili eğitime verdiğimiz desteklerden ötürü bir plaketle ödüllendirildik.

Eğitime desteğimiz sonraki süreçlerde de devam etti. Lojistik sektöründe yetişmiş insan kaynağı olmadığını gördük. Yönetici adaylarını ve araç sürücülerini yetiştirmeye karar verdik. Yönetici adaylarının eğitimlerini, Türkiye’de ilk defa, üyesi olduğumuz UND’nin IRU ile akredite edilmiş eğitim programlarına yüksek okul mezunu altı öğrenciyi bünyemize katarak, yönetici adayı vasıflarında eğitimini sağladık. Firmamız tarafından eğitim programlarını alan bu arkadaşların, şimdi yönetici olarak farklı firmalarda ve görevlerde çalışması beni son derece mutu etmektedir.

Diğer bir eğitim konusu da, kara taşımasının en önemli noktası bilindiği üzere sürücüdür.

TIR operatörü yetiştirme programı ile lojistik sektörüne bu şekilde katkıda bulunduk. Sürücülerimize Manisa Valisi ve İzmir Kemalpaşa Kaymakamı’nın insan kaynağı bulmamıza destekleri ile öncelikle adayları psikoteknikten geçirerek 3,5 ay boyunca sabah sporu ile başlayan gece dersleri ile biten, yangın eğitimi, ağır araç sürüş tekniği eğitimi, vb. eğitim programları ile 220 sürücü yetiştirdik.

Spora desteğimiz, sponsorluk yasası ile beraber Fenerbahçe Spor Klubü Bayan Voleybol Takımının 2’nci ligdeki döneminde başlamıştır. Sponsorluğumuzun ilk yılında FB yönetimi ile birlikte takımın birinci lige çıkması sağlanmıştır. Bu görevimiz birinci lige çıkan FB Bayan Voleybol takımını FB Kulübü’nün 100. yılında şampiyonluğa koşturulmuş ve Türkiye 2’ncisi olarak tarihteki yerini almıştır. Bu arada FB Bayan Voleybol Takımı sporcularının aracılığı ile gelecek nesillere aydın, sportmen ve centilmen Türk kadını mesajı verilmiştir.

> Adahan Lojistik olarak 2008 yılını nasıl tamamladınız? 2009 yılı hedeflerinizi öğrenebilir miyim?

- 2004, 2005 ve 2006 yıllarında ciddi yatırımlar yaptık. 2006-2007-2008 yıllarında ekipman yatırımlarımızın geri dönüşümünü sağladık. 2007-2008 yılında hedeflediğimiz bütçelere ve karlılığa ulaştık. 2007-2008 senesinde yatırımlarımızı dondurduk. İç organizasyonlarımızı güçlendirdik. Her daim olduğu gibi müşteri odaklı, müşterilerimize farklı hizmet anlayışı ve uygulayışı yaratarak katma değerleri müşterilerimizle paylaştık. Adahan Lojistik olarak müşteri maliyetlerinin düşüşünü ön planda tutup, bütçelerimizin artışını sağladık. Bu izlediğimiz yol haritamız, yaratılan katma değeri paylaşımcı, farklı hizmet anlayışı, yıllardan beri var olan karşılıklı güveni tescil etmiştir. İş ortaklarımızla, firmamız 2009 - 2010 ve 2011 yıllarına uzanan iki - üç yıllık sözleşmeler imzalamış ve yoluna devam etmektedir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77