• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Alışan Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetlerde Daha Aktif Olacak

Alışan Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetlerde Daha Aktif Olacak
Başarılı geçen 2012 yılı ardından 2013 yılında firma ve sektör özelinde toplamda birçok yeni yatırımı hayata geçirdiklerini ve kayda değer oranda büyüme elde ettiklerini belirten Alışan Lojistik İdari İşler Direktörü Ayhan Özekin, Alışan Lojistik’in


Geçtiğimiz yıl global pazar ihtiyaçları doğrultusunda yapılanmasını güncel tutarak, konularında uzman ekibiyle müşterilerin ihtiyaç duydukları tüm hizmetleri pratik çözümlerle sunan Alışan Lojistik, kurulan yeni ortaklıklar ve yeni yatırımlar ile yılı tamamladı. 


Başarılı geçen 2012 yılı ardından 2013 yılında firma ve sektör özelinde toplamda birçok yeni yatırımı hayata geçirdiklerini ve kayda değer oranda büyüme elde ettiklerini belirten Alışan Lojistik İdari İşler Direktörü Ayhan Özekin, Alışan Lojistik’in 2013 yılını özetledi.


2013 senesinde Avrupa Petrokimya Birliği EPCA üyeliği onaylanan Alışan Lojistik’in derneğin tüzel temsilcisi olduğunu hatırlatan Özekin, buna ek olarak; dünyanın en büyük petrokimya tedarikçiler sıralamasında yer alan Saudi Basic Industries Corporation (SABIC) ile yeni bir iş ortaklığına imza attıklarını söyledi.


2013 yılında; Fortune Türkiye dergisi tarafından her sene belirlenen Türkiye’nin ilk 500 şirketi değerlendirmesinde büyük bir başarı göstererek geçen yıla oranla 35 sıra yükseldiklerini söyleyen Özekin, buna ek olarak; Capital dergisi tarafından her sene belirlenen Türkiye’nin ilk 500 şirketi değerlendirmesinde;  2012 senesinde ikinci 500’de 543’üncü sırada yer alırken 2013 senesinde ilk 500’de 487’nci sıraya yükseldiklerini açıkladı.


Lojistik sektörünün Türkiye’nin en hızlı gelişen sektörlerinin başında yer aldığını kaydeden Ayhan Özekin, “Olağanüstü dış koşullar oluşmadığı sürece ülkemizin jeopolitik durumu da göz önünde bulundurulduğunda bu büyüme hızının daha yüksek bir ivmeyle devam edeceğini beklemek yanlış olmaz.2013 lojistik sektörü anlamında hareketli bir yıldı. Temel ekonomik sürece bağlı olmak kaydıyla bu alanında zamanla gelişeceğini ve daha da hareketleneceğini tahmin ediyoruz” diyerek hem sektör hem de Alışan Lojistik özelinde 2014 için değerlendirmelerde bulundu.


Depo yatırımında öncelikli bölge İzmir




Türkiye’de lojistik sektörünün geçtiğimiz yıllara oranla gelişmesini sürdürse de daha alınacak çok yol olduğunu ifade eden Özekin, “Örneğin sektörümüzün şu anda en önemli gündem maddesi olan ADR yönetmeliğinin yürürlüğe girmesi sektör adına önemli bir adım olacaktır. Bütün bunların yanı sıra gerek ülkemizin coğrafi konumu gerekse hızlı büyüyen ekonomisi nedenleriyle bütün sektörlerin çözüm ortağı durumundaki ‘lojistik’ ülkemizde yakın gelecekte çok daha gelişmiş ve önem arz eden bir sektör halini alacaktı” diye konuştu.


Alışan Lojistik olarak, sektördeki etkinliğimizi arttıran, hizmet kabiliyetini geliştiren modernizasyon ve verimlilik odaklı projeler üzerinde çalıştıklarını kaydeden Özekin, projelerin sonuçlarına bağlı olarak yatırım planlarını şekillendireceklerini belirtti.


“Alternatif taşıma modları, yeni depo yatırımları ve bölgesel büyüme stratejileri planladığımız projeler arasında sayılabilir. Bu bağlamda 01 Ocak 2014 tarihi itibariyle Gebze Güzeller Organize Sanayi bölgesinde 20 bin palet kapasiteli yeni depomuzu açtık” diyen Özekin, depolama yatırımları özelinde öncelikli lokasyonun merkezi olması ve Avrupa ülkelerine bağlantı kolaylığı açsından İzmir olduğunu açıkladı. Gerçekleştirilen liman yatırımı sebebiyle İskenderun’un da Alışan için diğer önemli odak yatırım noktası olduğunu söyleyen Özekin, Ocak ayı içerisinde İskenderun tesisinin devreye girdiğini kaydetti.


Geçtiğimiz yıllarda Adana ve Gaziantep ‘deki tesis yatırımlarımızla yakınlaştığımız Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetler coğrafyasında İskenderun ve Mersin hamleleriyle daha da aktif olmayı planladıklarını vurgulayan Özekin, 2014 yılında demiryolu taşımacılığı da önemini arttıracağını ve liman kapasitelerinin arttırması ile Türkiye’nin bölge lojistiğinde de etkin olacağının altını çizdi.


Alışan entegre taşıma modlarını daha yaygın kullanacak



Günümüzün en önemli kelimelerini ‘küreselleşme’ ve ‘değişim’ olarak tanımlayan Özekin, Dünya küreselleşen dünyada uluslararası sınırların öneminin azaldığını belirterek şu açıklamalarda bulundu: “ Küreselleşmenin en yaygın yaşandığı alanların başında mal ve hizmet ticareti gelmektedir. Küreselleşmenin artmasıyla birlikte, firmalar dış ticaret faaliyetlerine daha fazla önem vermeye başlamışlardır. Böylelikle ulaştırma, firmalar için hem maliyet açısından hem de zamanında pazarda yer alma isteğinden dolayı önemli bir faktör haline gelmiştir. Mesafelerin uzunluğu ve zamanın önemli bir rekabet unsuru olması işletmelerin çeşitli ulaşım sistemlerini entegre ederek hareket etmelerini gerektiriyor. Bu bağlamda Alışan Lojistik olarak, gelecek günlerde entegre taşıma modlarını (intermodal, multimodal ve kombine) daha da aktif bir şekilde kullanılarak, ön plana çıkan bir trend olacağını öngörüyoruz.”


17 Şubat 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77