• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Altınbaş Üniversitesi ve WiLAT’tan “Lojistik” Marka Ders Anlaşması

Altınbaş Üniversitesi ve WiLAT’tan “Lojistik” Marka Ders Anlaşması
Yetişmiş eleman ve kadın istihdamını artırmaya yönelik girişim için Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesi, WiLAT Türkiye (Women in Logistics and Transport) ile marka ders anlaşması sağladı.

2022-2023 Akademik yılında ITR 323 WiLAT Current Issues in Logistics ismi ile açılacak markalı ders ile öğrencilerin, sektörle iç içe olmaları, daha okurken profesyonel olmaları hedefleniyor.

Kadın ve lojistik konularını Türkiye’de aynı çatı altında toplayan ilk kuruluş olan WiLAT Türkiye ile yapılan protokol töreni, Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Özsoy ve WiLAT Yönetim Kurulu üyesi ve Kurumsal iletişim Başkanı Özlem Dalga’nın katılımıyla düzenlendi. Törende lojistik sektöründe yetişmiş eleman ve kadın istihdamının da artırılmasının önemine değinildi.

Rektör Prof. Dr. Çağrı Erhan, üniversitemizin uygulamalı derslere ve sektör iş birliklerine büyük önem verdiklerini dile getirdi. WiLAT Türkiye ile gerçekleştirilen marka ders anlaşmasını ise sektör dinamiklerini canlı öğrenmeleri açısından öğrencilerine büyük bir avantaj sağlayacağını belirtti.

Ders içeriği hakkında bilgi veren İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Özsoy, “WiLAT Prof. Dr. Zeynep ÖzsoyTürkiye eğitmenleri tarafından verilecek dersin, Proje Lojistiği, Lojistik ve Taşımacılık Hukuku, Kurumsal iletişim ve medya, RO-RO Taşımacılığı, Girişimcilikte Kadın Ruhu, Yeşil ve Sürdürülebilirlik gibi başlıkları olacağını ifade etti. Dersin yaklaşık 10 hafta sürmesi, teorik ve uygulamalı programların birlikte yürütülmesi planlanıyor. Prof. Dr. Zeynep Özsoy, dersin İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finansman bölümünde açılacağını ve seçmeli olacağı için İşletme, Uluslararası Ticaret ve Finansman ve Uluslararası Lojistik Yönetimi bölümlerine de açık” olacağı belirtildi.

WiLAT Türkiye Yönetim Kurulu üyesi ve Kurumsal iletişim Başkanı Özlem Dalga ise, “Covid-19 sonrası değişen dünya ticaretinde lojistiğin, ticareti belirleyici faktör haline geldiğine değindi. Sektörde, böylesine büyük bir değişim ve dönüşümün olmasının üniversite iş birliklerini çok daha önemli kıldığını söyledi. Halen erkek egemen algısı olan sektörde, kadın işgücünün sadece yüzde 9,1” olduğu bilgisini veren Özlem Dalga, kadın iş gücünden ve katkılarından yeterince faydalanılamadığını vurguladı. Bu iş birliği ile kadın işgücünü daha yukarılara taşımayı da hedeflediklerini dile getirdi.

WiLAT Türkiye Kurucu Başkanı Berna Akyıldız, “Altınbaş Üniversitesi ile başlatılan bu güzel iş birliğinin gençlere sektörün en etkin kadın temsilcilerinden aktarılacak sektörel bilginin yanı sıra global bir vizyon kazandıracağını belirtti. WiLAT olarak bu iş birliğini, Dış Ticaret, Denizcilik ve Lojistik bölümlerini kuvvetlendirmek isteyen diğer üniversitelere de yaymayı hedefliyoruz” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77