• BIST 10158.63
  • Altın 2459.504
  • Dolar 32.277
  • Euro 34.9682
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 19 °C

Anadolujet’in Ankara-Gazipaşa Uçuşu Başladı

Anadolujet’in Ankara-Gazipaşa Uçuşu Başladı
AnadoluJet’in, Alanya, Gazipaşa, Anamur ve Antalya olmak üzere bölge turizmi büyük bir önem taşıyan Ankara -Gazipaşa hattı 22 Ocak tarihinde hizmete açıldı.

AnadoluJet’in, Alanya, Gazipaşa, Anamur ve Antalya olmak üzere bölge turizmi büyük bir önem taşıyan Ankara -Gazipaşa hattı 22 Ocak tarihinde hizmete açıldı.


Ankara Esenboğa Havalimanı ve Gazipaşa Havalimanı’na karşılıklı uçak seferlerini başlatan AnadoluJet, ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Uçağı, Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, Alanya Belediye Başkanı AK Partili Hasan Sipahioğlu, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Çavuşoğlu, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin karşıladı.

AnadoluJet Başkanı İbrahim Doğan yaptığı konuşmada, iki yıldır hazırlıklarını yaptıkları Ankara-Gazipaşa hattının açılışında kendilerini Alanya, Gazipaşa ve Anamur’un kanaat önderlerinin karşıladığını belirterek, “Çalışmalarımıza başladığımız 2008 yılından bu yana sokak sokak gezerek Anadolu insanına temas ediyoruz. Onların ihtiyaç ve taleplerini dinliyoruz. Uçuşlarımızı gerek yerel halktan gerekse yerel ve mülki idarecilerden gelen taleplere göre düzenliyoruz. Bu nedenle AnadoluJet bizim için bir duygu. Anadolu insanı için hasretleri vuslatlara dönüştüren bir iletişim aracı” dedi. İlk uçuşta yolcularla tek tek sohbet etme imkanı bulduğunu da sözlerine ekleyen Doğan, şimdilik haftada beş gün olarak başlayan seferlerin ilerleyen zamanlarda artacağını belirtti.

İbrahim Doğan’ın ardından kürsüye çıkan TAV Gazipaşa Havalimanı İşletme Koordinatörü Cengiz Aşıklı ise TAV olarak yedi ülkede 13 havalimanı işlettiklerinin ve Gazipaşa’nın bölgenin konumu gereğince kendileri için büyük önem arz ettiğinin altını çizdi.

Gazipaşa Havalimanı’ndaki Hava Terminal binasını büyütecekleri müjdesini veren Aşıklı, geçen sene 10 yabancı ülkeden 16 yeni noktadan uçuşların başladığını ve artan talepler neticesinde terminali yaklaşık üç katına yani 6 bin 400 m2’ye, yolcu kapasitesini ise yaklaşık 1.5 milyona çıkartacaklarını açıkladı. Aşıklı, “Bir THY markası AnadoluJet’in seferlerinin başlaması hem havalimanımız hem de bölgemiz için büyük bir övünç kaynağı. Başkentimiz ile bölgemizin bağlanıyor olmasından büyük mutluluk duyuyor, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ise, yaklaşık iki yıldır telefon trafiği ile sürdürdükleri hat açılış sürecinin bugün gerçeğe dönüşmesinden çok mutlu olduğunu belirterek, “Gazipaşa Havalimanı, Alanya için bir hayaldi. Olmaz deniliyordu, ama olabileceğini Ulaştırma Bakanlığımız, Devlet Hava Meydanları, Sivil Havacılık ve TAV ortaya koydukları irade ile bize gösterdi” dedi.  Önümüzdeki Nisan ayında daha konforlu bir havalimanına sahip olacaklarını vurgulayan Sipahioğlu, “Bundan sonraki beklentimiz, havalimanımızın genişletme çalışmalarının bitmesiyle İstanbul Atatürk Havalimanı’na bağlanmak olacaktır” dedi.

Alanya Belediye Başkanı’nın ardından kürsüye çıkan Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, AnadoluJet’in Ankara - Gazipaşa hattının açılışını sevinçle karşıladıklarınısöyleyerek, yurdun dört bir yanını havayolu ile tanıştıran AnadoluJet’in Gazipaşa uçuşlarını dört gözle beklediklerini belirtti. Pamuk, “Havacılık sektöründe önemli bir marka olan AnadoluJet’in Gazipaşa Havalimanı’nı ihmal etmesi düşünülemezdi. Bu bölgemiz için önemli bir başlangıç. Biz binlerce yolcu ile başladığımız bu yolculukta şimdi yüz binlerden bahsediyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte milyonlardan bahsedeceğiz. 4.5 yıldır görev yaptığım Gazipaşa’da hep ilkleri yaşadık. AnadoluJet’in uçuşlarının başlaması bizim için mutluluk verici. Havalimanın Alanya’ya katkısı yadsınamaz. Ancak biz artık Gazipaşa’nın da turizm konusunda hak ettiği yere geleceğini umut ediyoruz. Ulaşım kolaylığına sahip olan Gazipaşa’ya artık tüm yatırımcıları bekliyoruz” açıklamasını yaptı.

2014 yılında aralarında Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun da olduğu 126 spor faaliyetine ev sahipliği yapmaya hazırlanan Alanya’ya olan ilginin AnadoluJet uçuşları ile daha da artacağı öngörülüyor. 23 Ocak 2014, Perşembe gününden itibaren 12.35’te Ankara’dan, 14.15’te Gazipaşa’dan kalkışlı, haftada beş gün olarak düzenlenecek.



23 Ocak 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77