• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Ankara Lojistik Üssü İkinci Etabın Hazırlıklarını Yapıyor

Ankara Lojistik Üssü İkinci Etabın Hazırlıklarını Yapıyor
TÜRKİYE’NİN ilk lojistik üssü konumunda olan ve 8 Şubat 2010 tarihinden itibaren uluslararası taşımacılara hizmet veren Ankara Lojistik Üssü’nde, Haziran 2011’de yurtiçi lojistik firmalarının faaliyete başlayacağı ikinci etap için hazırl

TÜRKİYE’NİN ilk lojistik üssü konumunda olan ve 8 Şubat 2010 tarihinden itibaren uluslararası taşımacılara hizmet veren Ankara Lojistik Üssü’nde, Haziran 2011’de yurtiçi lojistik firmalarının faaliyete başlayacağı ikinci etap için hazırlıklar yapılıyor. 

Türkiye’de faaliyete geçirilen ilk lojistik üs olan Ankara Lojistik Üssü’nün ilk etabının resmi açılışı 15 Ekim 2010 tarihinde gerçekleştirildi. Ankara Lojistik Üssü Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Gündüz, projenin ilk etabının gerçekleşmesiyle ilgili yaptığı değerlendirmede, “Hem teknik hem de hizmet bütünlüğü anlamında güzel bir başlangıç oldu. Bundan sonrasıyla ilgili, esas hedefimiz uluslararası ve Anadolu’daki lojistik pastasından pay alabilmek. Bu anlamda neler yapabiliriz, üsteki meslektaşlarımızın pazar payını nasıl arttırabiliriz konusundaki arayışlarımız devam ediyor” dedi.

“Ankara TIR Gümrük Müdürlüğü, Ankara Muhafaza Müdürlüğü, Ankara Merkez Laboratuar’ı ve Saymanlık tesisimiz içerisinde yer almaktadır. Bununla birlikte Ankara Sanayi Odası (ASO), Ankara Ticaret Odası (ATO), Türk Standartları Endüstri Kurumu (TSE), banka ve diğer ilgili kamu ve kurum temsilcilikleri de tesisimiz içerisinde yer alıyor” diyen Gündüz, ikinci etap için  planlama yaptıklarını ve gelen talepler doğrultusunda ihtisas depolarına ağırlık vereceklerini ifade etti.


Demiryolu bağlantısı yapılacak

Ankara Lojistik Üssü’nün önemli ihtiyaçlarından birinin de demiryolu bağlantısı olduğunu söyleyen Gündüz, “Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ile görüşmelerimiz sürüyor. Yakın gelecekte demiryolu bağlantısı da yapılacak. Böylece Ankara Lojistik Üssü, Anadolu’nun bozkırında bir iç liman özelliğine sahip olacak. Hayalimiz bu” diye konuştu. 

şu ana kadar yatırımın tamamını kendi kaynaklarıyla gerçekleştirdiklerini söyleyen Erhan Gündüz,  “Ama bu yatırımın yapılmasında maneviyat ve yol gösterici olarak kamu otoritesinden de büyük destek gördük. Burasının kamu otoritesi için model bir proje olma özelliği de var. Benzer üslerin ülke geneline yayılması konusunda da bir hareketlilik var” dedi.

Günümüz ekonomisinde stoksuz çalışma eğiliminin ağırlık kazandığını, bu durumun lojistik sektörünün önemini her geçen gün daha da artırdığını ifade eden Gündüz, şunları söyledi: “Üretim bandına günlük malzeme yetiştirebilecek bilgi, teknik ve altyapının hazır olması gerekiyor. Ben süreç içerisinde lojistik üslerin önemli görev üstleneceğini düşünüyorum. Bu tür üslerin yurtdışı ayaklarının olması ihracatçıların yurtdışı pazarlara kolay ulaşmasını sağlayacak.”

 

İç lojistikçiler de üsteki yerini alacak

Ankara Lojistik Üssü’nde uluslararası taşımacıların yanı sıra yurtiçi taşımacılık hizmeti veren nakliyeceler de yer alacak. Yurtiçi taşımacıların önümüzdeki Temmuz ayından itibaren üsse taşınacaklarını söyleyen Erhan Gündüz, “Ankara Lojistik Üssü, yurtiçi taşımacılarında mantalite değişikliğine yol açacak; dünyada kimlerle rakip olduklarını, yakın gelecekte kimlerle rakip olacaklarını ve dünyada iç lojistiğin nasıl yapıldığını yakından görecekler. Dolayısıyla Ankara Lojistik Üssü’nün yurtiçi taşımacılara önemli katkısının olacağını düşünüyoruz” dedi.

 

Profil: Ankara Lojistik Üssü

ANKARA Lojistik Üssü, Mayıs 2004 tarihinde çoğunluğu Ankara’da yerleşik 45 uluslararası taşımacı firma tarafından; bölgenin coğrafi, ticari önemi ile sektörün ihtiyaçları ve sektörden gelen yoğun talepler dikkate alınarak, uluslararası rekabette avantaj ve güç birliği oluşturabilme çabalarının sonucu ve ortak girişimleri ile kuruldu.

Avrupa standartlarında hedeflenen ve gerçekleştirilen Türkiye’nin ilk uluslararası taşımacılık üssü olma konumunda olan üs; ortaklarının yanı sıra tüm uluslararası ve yurtiçi lojistik, gümrük müşavirliği, ithalat, ihracat şirketlerine, bağlantılı olarak; kamu kurum ve kuruluşlarına, ambalajlama ve dağıtım sektörlerine açık bir proje olarak ortakların öz kaynakları ve kredi kullanılarak gerçekleştirildi.

Ankara Lojistik Üssü’ne Türkiye’nin önemli lojistik faaliyetlerinin yoğun olduğu İstanbul, İzmir Mersin, Gaziantep gibi illerden çok sayıda gerek kamu gerekse özel şirketlerden, oda ve sektör temsilciliklerinden ziyaretçi geliyor. Ülke dışından ise Rusya, Çin, İspanya ve diğer birçok ülke temsilciliklerinden inceleme ve işbirliği amacıyla ziyaretler oluyor.

 

 

Sayılarla Ankara Lojistik Üssü

Yerleşim alanı: 700.000 m2

Kapalı inşaat alanı:198.000 m2

Açık inşaat alanı: 191.000 m2

Üste çalışan sayısı: 1.023

Faaliyet gösteren firma sayısı: 80

Günlük kişi yoğunluğu: 1.400

Günlük araç trafiği: 600

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77