• BIST 8727.4
  • Altın 2237.619
  • Dolar 32.3325
  • Euro 35.1174
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

Arkas Lojistik Çin-Türkiye Demir İpek Yolu’ndan Avrupa’ya Marmaray Bağlantısı İle Servis Başlattı

Arkas Lojistik Çin-Türkiye Demir İpek Yolu’ndan Avrupa’ya Marmaray Bağlantısı İle Servis Başlattı
2017 yılında BTK (Bakü-Tiflis-Kars) demiryolu hattında ilk demiryolu taşımasını başlatan Arkas Lojistik, Çin-Türkiye Demir İpek Yolu’nda Marmaray bağlantısı ile transit olarak Avrupa’ya yük taşımaya başladı.

Marmaray’da kıtalar arası yük taşımacılığının başlamasıyla birlikte Çin-Avrupa koridorundaki demiryolu taşımalarına başlayan Arkas Lojistik, 18 günlük transit süreyle yükleri Çin’den Türkiye’ye ve Türkiye’den Marmaray bağlantısı ile Avrupa’ya taşıyor. Haftada bir yapılması hedeflenen servisin sıklığı potansiyele bağlı olarak artırılacak. Servisin kesintisiz hatla ihracatın artmasına ve hızlanmasına katkı sağlaması bekleniyor.  Arkas Lojistik CEO’su Onur Göçmez, “Marmaray’da yük taşımacılığının başlaması aslında varlığının ve fonksiyonunun önemini daha çok gösterecek. Sektörün uzun zamandır beklediği bir durumdu. Demir yoluna öncü yatırımlar yapan bir kurumuz. Bu noktada çok kritik ve Arkas Holding’in çok önemsediği bir konu da kara terminalleri. Kara terminalleri; demiryolu, deniz yolu ve kara yolunun aynı anda hat mantığında birleşmesini ve oradan dağıtımın yapılmasını sağlayacak. Arkas olarak Duisport ortaklığıyla Kartepe Köseköy’de yapımına başladığımız kara terminali Railport da bu bakımdan önemli ve Marmaray’a entegre olacak. Bu günümüz şartlarına uygun şekilde hem temassız operasyonu destekliyor hem de lojistik açısından yeni dünyada Türkiye’nin bir paya sahip olmasını sağlayacak” dedi.
 

Çin-Türkiye Demir İpek Yolu’ndan Avrupa’ya kapıdan kapıya taşıma

Arkas Lojistik’in demir ipek yolu servisindeki hat Çin’in XI’AN kentinden başlıyor. Kapıdan kapıya taşıma yapılan bu serviste Arkas Lojistik XI’AN istasyonuna kadar ön taşımaları da gerçekleştiriyor. Hat, XI’AN’dan Kazakistan’a ulaşarak Hazar kıyısındaki Aktau Limanı’na varıyor. Buradan Bakü, Tiflis ve Kars güzergahıyla Türkiye’ye ulaşıyor. Kars üzerinden İzmit’e bağlanıyor ve Marmaray’ı takiben Avrupa’ya uzanıyor.

Filosunda bulunan 700’den fazla vagon ile Türkiye’nin en önemli sanayi kentlerinden limanlarına ithalat ve ihracat konteyner demir yolu taşımaları yapan Arkas Lojistik, Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demir yolu Hattı’nda Türkiye’den ilk trenini yükleyerek tarifeli seferleri başlatan şirket olmuştu. Yakın zamanda da Kırgızistan’ın Oş şehrine 30 vagon ve 60 konteynerden oluşan alimünyum elektrik kablosu taşıyan Arkas Lojistik, böylelikle yaklaşık 5.500 km mesafeye Türkiye’den tek seferde ilk ihracat trenini çıkaran şirket olarak öne çıkmıştı.

Arkas Lojistik Çin-Türkiye Demir İpek Yolu’ndan Avrupa’ya Marmaray Bağlantısı İle Servis Başlattı

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77