• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Avusturyalı Gebrüder Weiss Türkiye Pazarına Girdi

Avusturyalı Gebrüder Weiss Türkiye Pazarına Girdi
Avrupa’nın en büyük nakliye ve lojistik firmalarından biri olan Avusturya menşeli Gebrüder Weiss, İstanbul’da ilk şubesini açarak Türkiye pazarına girdi.

Avrupa’nın en büyük nakliye ve lojistik firmalarından biri olan Avusturya menşeli Gebrüder Weiss, İstanbul’da ilk şubesini açarak Türkiye pazarına girdi.


Yaklaşık 6 bin çalışanı, kendisine ait 162 şubesi ve yıllık (2012) 1,15 milyar Avo'luk cirosuyla, Avrupa'nın önde gelen nakliye ve lojistik firmalarından biri olan Gebrüder Weiss, Türkiye’de ki ilk şubesini İstanbul’da faaliyete soktu. Gebrüder Weiss Türkiye, kara taşımacılığı, çok modelli lojistik çözümler ve Deniz & Hava taşımacılığı alanlarında hizmetler sunacak.

Türkiye’nin sahip olduğu yüksek ekonomik potansiyeli nedeniyle Türkiye’de ilk şubelerini açma kararı alan Gebrüder Weiss, kara taşımacılığının başına Mişel Yakop’u,  Deniz&Hava taşımacılığının başına ise Rıdvan Demirhan’ı getirdi.

Liderlik modeliyle yeni şubelerinin çok yönlü yapısını vurgulamak ve ileriye taşımak istediklerini belirten Yakop ve Demirhan; “Türkiye’nin sahip olduğu yüksek ekonomik potansiyeli görüyor ve aynı zamanda tam kapsamlı lojistik hizmet işinde başarılı bir konumlandırma için iyi fırsatlar olduğunu düşünüyoruz” dedi.

GW Türkiye şubesinin Kafkasya ve Yakın doğuya bir köprü olacağının altını çizen Güney-Doğu Avrupa/BDT Bağımsız Devletler Topluluğu Bölge Müdürü Thomas Moser; “Türk üreticiler 2008 yılında yaşanan son küresel kriz esnasında güçlü bir şekilde Yakın Doğu'ya yönelerek krizin olumsuz ekonomik etkilerini daha hafif bir şekilde atlattılar. Nakliye sektöründeki Türk öncülerinin know-how'ları bu vesileyle Doğu'ya doğru büyüme göstermiştir. GW bu network üzerine de yapılandırmaya gidecektir. GW’nin İstanbul‘daki şubesinin, Gürcistan'da 2013 yılının sonbaharında açılışı yapılan lojistik terminali ile Güney Doğu Avrupa ve Kafkasya arasındaki coğrafi boşluğu dolduracağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Türkiye/Kafkaslar Hava & Deniz Bölge Müdürü Vojislav Jevtic ise; “Türkiye'nin dış ticaret hacmi 2023 yılına kadar 500 milyar dolara yükselecek, 10 büyük konteyner limanı inşa edilecek. Bu limanlardan biri mutlaka dünya çapındaki ilk 10’da yerini alacaktır” dedi.  


3 Şubat 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77