• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Borusan Lojistik eTA İle Yurtiçi Taşımacılık Modelini Değiştiriyor

Borusan Lojistik eTA İle Yurtiçi Taşımacılık Modelini Değiştiriyor
Borusan Lojistik, dijital lojistik platformu eTA, 2019 yılının ilk sekiz ayında 2018’e göre 5 kat büyüme ve Ağustos ayında 38 binin üzerinde gerçekleşen sefer sayısıyla Avrupa’nın en büyük üçüncü organizasyonu olduğunu açıkladı.

Gelişen teknolojilerin ve eğilimlerin sonucu olarak, tüketici alışkanlıklarının ve iş yapma biçimlerinin değiştiği bir dünyada her geçen gün dijital platformların toplam ticaretten aldıkları pay artarken bu süreçte önemli gelişmeler meydana geliyor. Borusan Lojistik tarafından yaklaşık yedi yıl once hayata geçirilen ve bireysel kamyoncularla yükü olan işletmeleri bir araya getiren eTA’daki son gelişmeler kamuoyu ile paylaşıldı. 

Borusan Lojistik’in ilgili yöneticileri ve Borusan Lojistik Genel Müdürü Mehmet Kalay’ın gelişmeleri aktardığı toplantıda Kalay’ın yanı sıra Endüstri ve Gıda İçecek Sektörü Genel Müdür Yardımcısı Hamdi Erçelik, Bilgi Teknolojileri ve Ar-Ge Genel Müdür Yardımcısı Sinan Anıl Gül, İnsan Kaynakları ve Stratejik Dönüşüm Genel Müdür Yardımcısı Tuğba Paşalı ve Tüketim ve Otomotiv Sektörü Genel Müdür Yardımcısı Canan Ölçer gibi isimler de yer aldılar.

Son 3 yılda Türkiye’deki e-ticaret sektörünün her yıl ortalama yüzde 41 büyüdüğünü ve Türkiye’deki tüketicilerin yüzde 67’sinin en az bir kez online alışveriş yaptığını gösterdiğine dikkat çeken Kalay, burada gelişmenin devam edeceğini vurguladı. 

Kalay, bu dönüşümün, B2B dünyasında da etkili olacağını öngörerek Borusan Lojistik’in 2011 yılında bugün 100 çalışana ulaşan Ar-Ge merkezini kurarak dijital platform tasarımını başlattığını ve  lojistik alanındaki uzmanlığını, dijital teknoloji yatırımları ile birleştirerek eTA’yı geliştirdiğini sözlerine ekledi.
 
Müşterinin düşen kar marjları nedeniyle endişeli olduğunu ve talebin yükseldiği zaman araç bulamama endişesi taşıdığını söyleyen Kalay, kamyoncunun dönüş yükü bulma konusunda endişeli olduğunu vurguladı. Kalay, Borusan Lojistik’in eTA ile  bu endişeleri nasıl giderdiğini şöyle açıkladı: “Yapılan araştırmalar, Türkiye lojistik sektörü paydaşlarının iş süreçlerini kendi köşesinde yalnızlık ve endişe içinde yönettiğini gösteriyor. Aynı gemide olan müşteri, şoför ve lojistik yetkilisi arasında entegre bir süreç yönetimi olmadığı için paydaşların memnuniyeti ve sektörün verimliliği düşüyor.

Başarı için herkesin yol arkadaşlığına ihtiyacı var. Lojistik sektöründeki paydaşların endişelerinin çözümü, sektörü daha dijital, daha entegre ve daha insan odaklı bir hale getirmekten geçiyor. Müşteri, kamyoncu ve lojistik firmalarından oluşan tüm paydaşları bir dijital platformda buluşturduğunuz zaman, problemlerin büyük bir kısmı otomatik olarak eTA platformu ile çözülmüş oluyor. eTA ile, hızlı tedarik, doğru fiyat, hızlı teklif, anında ödeme, 7/24 araç takibi, zamanında teslimat ve anında raporlama sunuyoruz.”

Müşteri ve kamyoncunun ihtiyaçlarını çözmede Borusan güvencesinin önemini vurgulayan Kalay, kendileriyle çalışan müşteri ve kamyoncunun kayıplarını karşılayabildiklerini ve B2B’de bu güvenceyi sadece Borusan’ın verebileceğini açıkladı. 

Son gelişmelerden sonra Borusan Lojiistik yurtiçi taşımaları için meydana gelmesi muhtemel aksaklıklara müdehale etmek için sadece 50 araca inmiş filosuyla faaliyet gösterdiğini belirten Kalay, bu şekilde kamyonculara rakip olmayacaklarını kaydetti.

Üye kamyonculara sağlanan eTA Kart ile Türkiye’nin en büyük mazot alıcısı ve en büyük İDO bayisi olduklarını da sözlerin ekleyen Kalay, bu sistemin Türkiye’nin önemli sorunlarından biri olan verimsizlik ve boş kilometrelerin de azalmasına katkıda bulunduğunu açıkladı. 

eTa Platformu Nasıl Calışıyor?

eTA Platformuna’na 150 binden fazla kamyon ve TIR kayıtlı. Bu sisteme dahil olurken tüm belgelerini Borusan Lojistik ile paylaşan şoförler yük sahiplerinin beklentisini karşılayan bir tedarikçi havuzu oluşturuyor. Araçların başlangıç ve uğrak noktalarına varışlarını takip imkanı sağlayan eTA üzerinden, yük ve sevkiyatların tümü teslim noktasına Borusan Lojistik güvencesi ile ulaştırılıyor. Microsoft.net ve Microsoft Azure altyapısıyla kurulan platform hem günlük operasyonları hem de uygulama güncellemelerini çok kolay bir şekilde yönetmeyi sağlayan bulut ortamında hizmet veriyor.

Ağustos 2019 itibari ile eTA platformunda 156 bin 051 kamyon kayıtlı ve eTA mobil uygulaması 36 bin 434 kamyoncunun telefonunda yüklü. Bu kamyoncuların 6 bin 218’i Ağustos ayında ihalelere katılarak 38 bin 083 sefer gerçekleştirdi.

Borusan Lojistik eTA İle Yurtiçi Taşımacılık Modelini Değiştiriyor

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77