• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Borusan Lojistik Mersin’de Antrepo Açtı

Borusan Lojistik Mersin’de Antrepo Açtı

Borusan Lojistik, antrepo hizmetleri konusundaki tecrübesini Marmara ve Ege’nin ardından Akdeniz’e de taşıyarak, kısa bir süre önce özelleştirilen, Türkiye’nin en büyük limanı olan Mersin Limanı’na 10 km uzaklıkta konumlanan antreposunu hizmete açtı. Borusan Lojistik Adana Bölge Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösterecek olan Mersin Antreposu, 9 bin 104 m2’ kapalı, 9 bin 325 m2 açık alana sahip.

Borusan Lojistik Mersin Antreposu; otobana 1,5 km, Mersin Serbest Bölge’ye 8 km, Mersin Limanı’na 10 km mesafede bulunuyor. Yeni antrepo bu konumuyla ulaşım açısından önemli bir avantaj sunuyor. Antrepo özellikle, Mersin Limanı’nın özelleştirilmesi sonrasında transit konteyner yükleme ve boşaltmalarının liman dışında yapılmaya başlanması durumunda daha da önem kazanmaya başladı.

Yüksek tavanı, araçları içine alabilecek, her biri tam otomatik hareket kontrol sistemine sahip ana kapıları ve yukarı aşağı hareketli rampalı kapıları sayesinde birçok tırın aynı anda yükleme boşaltma yapabilmesine imkan veren Borusan Lojistik Mersin Antreposu’nun planlanmasında kullanıcılara kolaylık ve fayda sağlayan birçok özelliğe yer verildi.

Türkiye’nin dünyaya açılan en önemli ticaret kapılarından Mersin’de önemli bir ihtiyacı karşılayacaklarını ifade eden Borusan Lojistik Genel Müdürü Kaan Gürgenç bölge ekonomisinin gelişimine katkıda bulunacaklarını belirtti. Gürgenç sözlerine şöyle devam etti: “Mersin, ticari faaliyetleri ile Türkiye için önemli bölgelerimizden. Türkiye'deki 9 serbest bölge içerisinde Mersin Serbest Bölgesi birinci sırada bulunmakta ve tüm serbest bölgelerde gerçekleştirilen ticaret potansiyelinin yüzde 50'sini tek başına gerçekleştirmektedir. Kara, hava, deniz ve demiryolu ile her türlü ulaşım ağına bağlı olan bölge Türkiye ve Akdeniz'de ki en büyük, Avrupa'da ki ise 10’uncu büyük limana sahip. Mersin Limanı, beş kıtaya açılan konumuyla bugünün ve yarının limanı olma özelliğini taşımakta. Gerek Türkiye, gerekse bölge ekonomisindeki hızlı büyümenin önümüzdeki dönemde de sürmesini bekliyoruz. Borusan Lojistik olarak, Mersin Antrepo Tesisleri  ile yüksek kaliteli hizmet anlayışımızı ve çözüm odaklı yaklaşımımızı, bölgesel şartlara adapte ederek gerçekleştirmeye devam edeceğiz.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77