• BIST 8715.56
  • Altın 2240.804
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.1052
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

Borusan Lojistik YYS Sertifikasıyla Türk İhracatçısına Avantaj Sağlayacak

Borusan Lojistik YYS Sertifikasıyla Türk İhracatçısına Avantaj Sağlayacak
Borusan Grup şirketlerinden Borusan Lojistik, uluslararası geçerliliği olan “AEO-Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü” sertifikası aldı.

Ayrıca ilave yatırımlar ile YYS Sertifikası kapsamındaki “İzinli Gönderici” yetkisine de sahip olan Borusan Lojistik, ihracat gümrük işlemlerini hızlandırarak Türk ihracatçısına zaman ve maliyet tasarrufu sağlayacak.

Müşterilerine daha etkin, hızlı, güvenilir ve kaliteli hizmet sunabilmek amacıyla çalışmalarına ara vermeden devam eden Borusan Grup şirketlerinden Borusan Lojistik, aldığı uluslararası geçerlilikteki sertifikayla hizmet kalitesini bir üst seviyeye taşıyor.

Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü (YYS) sertifikası, Ticaret Bakanlığı tarafından gerekli emniyet ve güvenlik koşullarını sağlayan kurumlara veriliyor. Bu şartları sağlayan Borusan Lojistik de aldığı sertifikayla ve izinli gönderici yetkisi ile birlikte yeni dönemde ihracat eşyasını, Gümrük İdaresi’ne sunmadan kendi tesislerinden sevk edebilme izni ve sınır kapılarından öncelikli geçiş yapabilme hakkına sahip oldu.

Zamandan ve maliyetten tasarruf

YYS sertifikası ile “İzinli Gönderici” yetkisini de almaya hak kazanan Borusan Lojistik, bu belge ile finansal ve operasyonel iş süreçleri için tesislerinin güvenirliğini kanıtlıyor.

YYS ile birlikte alınan “İzinli Gönderici” yetkisi pek çok faydayı da beraberinde getiriyor. Yük sahipleri açısından bakıldığında; operasyonel maliyetlerde azalmanın yanı sıra belirli sınır kapılarında geçiş üstünlüğü de sağlandığı için zamandan tasarruf edilebiliyor. Özellikle hafta sonu gibi sınırların yoğun olduğu zamanlarda bu geçiş üstünlüğü sefer hızlarında ve aylık sefer sayılarında artış, sürücü maliyetlerinde ise düşüş imkânı sunuyor. Operasyonların verimli hale gelmesi, Borusan Lojistik müşterilerinin iş yapma süreçlerine katkıda bulunurken onlara uluslararası rekabette de avantaj sağlıyor.

Borusan Lojistik ile yük taşıyanlar ciddi bir avantaj kazanıyor

Borusan Lojistik Hizmetleri Genel Müdürü Serdar Erçal

Konuyla ilgili konuşan Borusan Lojistik Hizmetleri Genel Müdürü Serdar Erçal, aldıkları YYS sertifikası ve ilave olarak yaptıkları yatırımlara istinaden aldıkları  “İzinli Gönderici” yetkisi ile müşterilerine büyük avantajlar sağladıklarını ifade ederek; “YYS sertifikası müşterilerimize yüklerini sevk ederken, pratiklik ve kolaylık sağlıyor. Bu da onların iş hayatlarında rakiplerinden daha önde olmalarına olanak veriyor. Borusan Lojistik olarak müşterilerimizin ihtiyaçlarını her zaman gözetiyor ve bu yönde aksiyon alıyoruz. Bu bağlamda sertifikamız sunduğumuz hizmetin kalitesini de artırır bir nitelik taşıyor.” dedi.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77