• BIST 8770.09
  • Altın 2238.51
  • Dolar 32.3377
  • Euro 35.0943
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

CRM Sayesinde 2020’de de Büyüyecek!

CRM Sayesinde 2020’de de Büyüyecek!
Koronavirüs tüm dünyada her sektörü olumsuz etkiledi, ancak bu süreci doğru yönetmeye odaklanan şirketlerin 2020 büyüme hedeflerinde herhangi bir sapma olmadı.

Fevzi Gandur Logistics de CRM ve dijital alt yapısına yaptığı yatırımın karşılığını bu dönemde alan şirketlerden oldu.

Dijital yatırımlara ve teknolojik alt yapıya verdiği önemle bilinen, lojistik sektörünün köklü şirketlerinden Fevzi Gandur Logistics’in Pazarlama ve Satış Geliştirme Müdürü Müge Karahan, geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirdikleri CRM yatırımları sayesinde bu zor süreci daha kolay yönetebildiklerini açıkladı. Karahan, tüm bu yatırımların COVID-19 sürecinde Fevzi Gandur Logistics’e olumlu yansıdığını, büyüme hızınınyavaşlamadan, artış gösterdiğini açıkladı.

CRM’i şirket hafızası olarak gördüklerini ve doğru müşteriye doğru hizmeti sunabilmek için olmazsa olmaz bir ihtiyaç olduğunu ifade eden Karahan, “Müşterinin ve beklentilerinin datasını tutmak, müşteriye bir adım önde hizmet vermek için bu datayı doğru okumak, akıllı servis çözümleri sunabilmek markaları rakiplerinden ayrıştırıyor.” sözlerini kullandı.

CRM ile, müşterilerinin ihtiyaç ve taleplerini daha iyi analiz edebildiklerini belirten Karahan, Bu süreçte hangi müşterinin neye ihtiyacı olduğunu daha iyi gözlemledik. Onları gerektiğinde harekete geçirecek gerektiğinde iyi hissettirecek mesajlar, içerikler ürettik. Örneğin sınır kapılarındaki yoğunluk ya da aksaklıkları görerek, yükü olan şirketleri havayoluna ya da intermodal taşımaya yönlendirebildik. Yükleri teslim alacak işletmelerin kapanmaya, havayolu taşımalarının durmaya başladığı dönemde ise depolarımıza yönlendirecek içerikler ile müşterilerimize seslendik. Ama sadece hizmet satmaya odaklanmadık. Bu süreçte on binlerce müşterimize ‘Nasılsınız?’ temalı içerikler ile her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirdik.”dedi.

Kriz Anında Çözüm Arama Dönemi Bitti!

Birçok şirketin bu sürece panikle girdiğini belirten Karahan, “Kriz anlarında ‘ben şimdi ne yapacağım’ diye çözüm arama dönemi bitti. ‘Bir şey olursa nasıl hareket etmeliyim’ dönemindeyiz. Bir kez daha gördük ki dijitale, teknolojiye yapılan her yatırımın karşılığını alıyorsunuz. Biz, dijital altyapımız sayesinde evden çalışmaya başladığımızda sabah bilgisayarlarımızı açtığımızda ofise gelmiş olduk. CRM üzerinden çalışma disiplini edinen satış ve pazarlama ekiplerimiz de bu zor günlerde bu disiplinden oldukça pozitif şekilde faydalandılar.” değerlendirmesinde bulundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77