• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

DHL Express İhracatçıları Destekleyen Projeye İmza Attı

DHL Express İhracatçıları Destekleyen Projeye İmza Attı
DHL Express’in gerçekleştirdiği ‘There has never been a beter time to buy from (Türkiye’de mal satın almak için daha doğru bir zaman olmadı)” projesi, Taksim The Marmara Otel’de düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı.

DHL Express’in gerçekleştirdiği ‘There has never been a beter time to buy from (Türkiye’de mal satın almak için daha doğru bir zaman olmadı)” projesi, 8 Eylül Salı günü Taksim The Marmara Otel’de düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı. DHL’in Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM) ile gerçekleştirdiği proje tanıtımına TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ve DHL Express Türkiye Bölge Direktörü Michel Akavi katıldı.

2023’den önce ihracat 500 milyar dolar seviyesine gelecek

Çağlayan 2008 sonunda yüzde 90'ı sanayi mamullerinden oluşan 132 milyar dolarlık ihracat rakamının, Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en yüksek rakam olduğunu hatırlatarak, “İhracatını 6 yılda 36 milyar dolardan 132 milyar dolara çıkartan Türkiye’nin 2023'ten evvel ihracatını 500 milyar dolar seviyesine çıkartacağına inanıyorum” dedi.

Ülkenin lojistik ve siyasi konumuna güvendiklerini söyleyen Çağlayan, 2023 gelmeden 500 milyar dolarlık ihracatın gerçekleşmesi için stratejik bir eylem planının söz konusu olduğuna, bu yıl ki ihracatında 100 milyar doların altına düşmemesi için gayret göstereceklerine değindi.

Türkiye'nin özellikle son 6 yılda ihracatta ve ekonomide başarılı bir performans sergilediğini vurgulayan Çağlayan, ''Eğer Türkiye, 2001'de böylesine bir küresel krize yakalansaydı belki de böyle bir toplantı yapamıyor olurduk, belki de Türkiye nakavt olurdu. Evliya Çelebi gibi tüm ülkeleri dolaşıyoruz çünkü satmak için bizzat alıcının ayağına gitmek lazım. Dünyadaki ticaret, ihracat pastası küçülüyor, Türkiye de dahil birçok ülkenin büyüme rakamları küçülüyor. Bu nedenle pastadan en fazla payı alacak şekilde koşturuyoruz. Gerek ihracat rakamları, gerekse sanayi üretim endeksi her ay bir önceki aydan daha iyiye gidiyor. Sanayi endeksindeki küçülme 2008 Ocak ayından 2009 Temmuz’una kadar sadece -2.41'dir. Bu rakam ABD'de -14.50'dir. Türkiye sanayi üretim endeksindeki küçülmede her geçtiğimiz ay bir önceki aydan daha iyi gittiği bir dönemle karşı karşıyadır. Temmuz verisi hazirana göre 0.9 puan iyileşme gösteriyor. Ağustos, eylül verileri açıklandığı zaman bu rakamların daha iyiye gittiğini göreceğiz” şeklinde konuştu. 


“Hepimizin aynı gemi içinde olduğu bilinciyle hareket ediyoruz”

DHL Express Türkiye Bölge Direktörü Michel Akavi, kriz sürecini olabilecek en az zarar ile atlatmak için DHL Express olarak kendi imkanları doğrultusunda katkı sağlamak istediklerini söyleyerek, “Kendimizi Türkiye’de yatırım yapan, istihdam sağlayan bir şirket olarak görüyoruz ve ekonominin canlanmasını önemsiyoruz. Biz hepimizin bir gemi içinde olduğu bilinciyle hareket ediyoruz. Bu kapsamda kendi olanaklarımızı ihracatçılarımız için fırsata çevirmek üzere DTM ve TİM işbirliği ile yurtdışındaki satın almacıları Türkiye’deki ihracatçılarla buluşturacak ve Türkiye’nin rekabetçi ihracat stratejileri konusunda farkındalık yaratacak bu kampanyayı hayata geçirdik. Proje kapsamında ağırlıklı olarak yurtdışındaki satın almacılara ulaştırılan paketlerimiz Türk ihracatı için bir reklam mecrası niteliği taşıyacaktır. Ayda 150 binin üstünde DHL paketi Türk ihracatçısına yeni müşteri açılımları getirebilecek. Kriz var. Ancak aynı zamanda Türkiye'ye yeni fırsatlar doğuyor. Uzakdoğu, Çin, Bangladeş'ten bize doğru bir kayma var. Türkiye'nin daha küçük adette mal yapma olanağı, lojistik avantajı burada çok önemli. Biz bu projeyle kazanılan ivmeyi daha da pekiştirmek istiyoruz” diye konuştu.

İhracatçılar proaktif olacak

Akavi’den sonra söz alan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’de konuşmasında, DHL ile yürütülen proje ile birlikte Türk ihracatçısının yaklaşık 150 bin gönderiyi ücretsiz reklam merci olarak kullanacağını ifade etti. Gelinen noktada krizin dibinin göründüğüne işaret eden Büyükekşi, krizden çıkışın başladığını ifade ederek, “Artık ihracatçılar olarak daha proaktif olacağız ve Türkiye'yi, avantajlarını yurt dışına daha iyi anlatacağız'' dedi.

DHL Express ile TİM ve DTM'nin birlikte yürüteceği proje çerçevesinde DHL Express'in tüm paketlerinde Türkiye'den mal satın almanın avantajları vurgulanırken, DTM'nin oluşturduğu ve Türk ihracatçılarının veri tabanının bulunduğu ''www.exporters.com.tr'' adresine yönlendirme yapılabilecek. Bu adres ile yurt dışından Türkiye ile ticaret yapmak isteyen kişi ya da şirketler, Türk ihracatçılarının iletişim bilgilerine ulaşabilecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77