• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 19 °C

DHL Express, Müşterilerini Ekonomistlerle Buluşturuyor

DHL Express, Müşterilerini Ekonomistlerle Buluşturuyor
DHL Express, müşterilerini Finansinvest hizmeti ile ülkenin ekonomistleri ve piyasa uzmanlarıyla buluşturuyor. DHL müşterileri, Finansinvest bünyesinde yer alan, Türkiye’de işlem ve içeriği aynı ortamda sunan tek işlem platformu olan Finansonline&#

DHL Express, müşterilerini Finansinvest hizmeti ile ülkenin ekonomistleri ve piyasa uzmanlarıyla buluşturuyor.  DHL müşterileri, Finansinvest bünyesinde yer alan, Türkiye’de işlem ve içeriği aynı ortamda sunan tek işlem platformu olan Finansonline’da sorularına yanıt buluyor. Finansal krizin etkilerini gösterdiği şu günlerde DHL müşterilerinin yatırım ve üretim planlarını doğru bilgi ve analizlere göre yapmak istediklerini ifade eden DHL Express Türkiye Kurumsal İletişim Müdürü Selda Susal, Finansinvest ile ortaklaşa gerçekleşen proje sayesinde;  müşterilerinin saygın ekonomistler ve uzmanlarla online platformda canlı olarak döviz kurları, hammadde maliyetleri, ithalat-ihracat dengeleri, piyasaların genel durumu gibi konular hakkında sorularına yanıt bulacaklarını açıkladı. 

Projenin ilk ayağını Nisan ayında tanınmış ekonomi yazarı ve piyasa uzmanı Ali Ağoğlu ile gerçekleştiren DHL, projenin ikinci ayağını Haziran ayında yine konusunda uzman ekonomi yazarı Deniz Gökçek ile gerçekleştirdi.

Susal, DHL olarak taşımacılık ve lojistik sektöründe dış ticaret şirketlerine dünya pazarlarında rekabete katkı sağladıklarını belirterek, “Şirket değerlerimiz itibari ile bu insanların (şirketlerin) sadece taşımacılık ve tedarik zinciri yönetiminde destek olmaya değil,  aynı zamanda onların kendi işlerini de daha başarılı bir şekilde yapabilmelerine olanak sağlayacak, farklı pazarlara açacak, doğru ve farklı yatırımlara yöneltecek zeminleri de yaratmayı kendimize görev biliyoruz. ‘Buy Now From Turkey’ gibi kampanyalarla Türk ihracatcılarını yabancı satın alım yetkilileriyle biraraya getirdik. Şu dönemde de Bakanlıkla ihracatı tetikleyecek türden bir kampanya yapabiliriz, buradan sinyallerini veriyorum” dedi.

DHL Express olarak daha çok KOBİ’lere kriz döneminde nasıl katkı sağlayacaklarını düşündüklerini aktaran Susal, bu krizi en iyi şekilde yönetmenin koşullarından bir tanesinin güvenilir bilgiye sahip olmak olduğunu söyledi. Susal, Finansinvest hizmet ile ilgili hangi süreçlerden geçtiklerini ise şu şekilde anlattı: “Hangi ekonomistlerden bilgi alabiliriz, kimlerle işbirliği yapabiliriz diye baktığımızda karşımızda Finansinvest’i bulduk. Finansinvest baktığınızda bugün Türkiye’de kendini  rakiplerinden  farklılaştıran bir online yatırım platformu. Finansinvest bünyesinde Türkiye’deki çok saygın ekonomistler günlük yorumlarla müşterilere bilgi aktarımında bulunuyorlar. Bu liste Ali Ağoğlu, Deniz Gökçek ve Hurşit Güneş gibi gerçekten tanınmış uzman kişilerden oluşuyor. Biz dedik ki; bir değişiklik yapalım ve müşterilerimiz bu ekonomistlerle online temas halinde olsunlar, sektörel ve döviz kurları ile ilgili kendi işlerini etkileyebilecek bilgi paylaşımında bulunsunlar. Ali Ağoğlu ve Deniz Gökçek ile gerçekleşen online chat seanslarına  100’ü aşkın DHL müşterisi katıldı. Sonrasında biz bu soru cevapları internet sitesine koyduk.”

Finansinvest ile gerçekleştirilen “Cevap Anahtarı” projesi kobilere katkıda bulunuyor

“Türkiye’de desteklediğimiz alanlardan bir tanesi girişimciliğe ve Türkiye’nin ekonomisine katkıda bulunmak” diyen Susal, Finansinvest ile gerçekleştirdikleri işbirliğin de girişimciliğe ve müşteri başarısına katkı sağlamak adına geliştirilen bir proje olduğunu vurguladı.

Susal, genel olarak pazarı çok iyi takip ettiklerini, pazardaki ihtiyaçları sosyal anlamda halkı ilgilendiren bir takım aktivitelerle desteklediklerini kaydederek, “Sektörde faaliyet gösteren her türlü şirketin başarısına nasıl katkı sağlayabiliriz diye düşünüp doğru ortaklar buluyoruz. Sonucunda müşterimizin fayda sağlamasına katkıda bulunuyoruz” dedi.

Finansinvest’in kendi müşteri portföyüne yönelik daha önceden online seanslar yaptığını ifade eden Susal, ilk kez KOBİ’lere yönelik hayata geçirildiğini, ekonomistler için de müşteriler için de faydalı bir proje olduğunu belirtti.


Finansinvest marka bilinirliğine dikkat çekiyor

Susal, projenin örnek olarak yaklaşık 90 ülkeyle paylaşıldığını, ilk kez bu noktada bir yatırım şirketi ile birlikte bir projeyi hayata geçirdiklerini hatırlatarak, “Biz müşterilerimize katkı sağladık. Finansinvest de farklı bir kitle karşısında marka bilinirliliğine katkı sağladı. Bunun kazan-kazan durumu oluşturması DHL ağı içerisinde örnek teşkil etti. Finansinvest ile daha farklı çalışmalarda bulunmamız söz konusu olabilir. Biz bu tarz girişimlere hiçbir zaman projelere kısa vadeli bakan bir şirket olmadık. Bulunduğumuz koşullar farklı fırsatlar sunarsa neden olmasın” şeklinde konuştu.

DHL’in reklam mecrası olduğunun herkesin farkında olduğunu, “Paketlerinizin üzerinde tanıtım yapabilir miyiz? Müşteri kitlenize ulaşabilir miyiz?” sorusuyla çok karşılaştıklarını kaydeden Susal, ticari kaygılarının olmadığını, ülkeye katkısı olacak sosyal projeleri tercih ettiklerini söyledi.

 

“Dış Ticaret Müsteşarlığı ile yeni bir proje üzerinde çalışıyoruz”

İçinde bulunduğumuz kriz ortamının sadece Türkiye içerisinde çözümlenebilecek bir şey olmadığını belirten Susal, “Dış Ticaret Müsteşarlığı ile yeni bir proje üzerinde çalışıyoruz. Yakın dönemde de bununla ilgili bir lansman olacak. Yine ‘Buy Now From Turkey’e benzeyen bir proje. AB ülkelerinden gelen siparişlerin bir kısmı Uzak Doğu’ya kaymıştı. Mevcut durumda Avrupa stok tutmak istemiyor ve küçük adetlerde sipariş veriyor. Dolayısıyla Uzak Doğu’ya kayan siparişlerin bir kısmının adresi Türkiye oldu. Uzak Doğu’dan Avrupa’ya mal gönderimi çok uzun sürebiliyor ancak Türkiye’den karayoluyla bile 1-2 günde mal gönderebiliyorsunuz. Üretim kalitemiz daha iyi ve Türk ihracatçıları kriz yönetimi konusunda gerçekten tecrübeli. Bu mesajlarımızı verebilecek bir kampanya hazırlığı içerisindeyiz” şeklinde açıkladı.

Susal, DHL verilerine göre inşaat, ileri teknoloji ve otomotiv sektörünün ülkelere göre büyüme oranlarını şöyle paylaştı: “Türkiye ihracatta ürün çeşitliliğine gitti. DHL verilerine baktığımızda yüksek teknoloji sektörü Afrika pazarında yüzde 37, Ortadoğu’da yüzde 11 büyüdü. İnşaat sektörü Belçika pazarına yönelik yüzde 53, Afrika pazarında yüzde 74, Ortadoğu’da yüzde 20, Amerika’da yüzde 50, Fransa’da yüzde 58,  İtalya’da yüzde 54, Hollanda’da yüzde 91,  Çin’de yüzde 57 ve Rusya’da da yüzde 47 büyüdü. İnşaat ve yapı sektöründe ciddi artış var. Otomotiv sektörü örneğin; Afrika pazarında yüzde 18 büyüdü. Tekstile baktığımızda Fransa’da yüzde 13, Hollanda’da yüzde 18, Çin’de yüzde 11, Ortadoğu’da ise yüzde 20 büyüme var. Gönderi bazında baktığımız zaman; DHL toplam pazarın yüzde 53’ünü kapsıyor. Bu Türk ihracatçısının proaktif pazarlama yaklaşımının önemli bir göstergesi.”

 

Hız ve takipen önemli unsur

En önemli unsurların hız ve takip olduğuna, ürünlerinde iyileştirmelere yönelik bir takım çalışmalarının olduğuna değinen Susal, ana hub’larının Belçika’dan Almanya’ya geçmesinin performansı önemli ölçüde artırdığını, hız kazandıklarını Çin’den Türkiye’ye gelen gönderilerin 3 günden 2 güne indiğini vurguladı. Susal ayrıca Amerika içinde de önemli performans artırımından bahsederek, DHL Amerika ile yıl sonuna kadar yaptıkları kampanya kapsamında yüzde 50’lere varan indirimlerin söz konusu olduğunu sözlerine ekledi. 

“İhracat hacminde düşüş yok”

“DHL Express’te Türkiye çıkışlı gönderilerde bir azalma yok” diyen Susal, ihracatın düştüğü dönemde gönderi sayısında düşüş olmamasının DHL adına büyük bir başarı olduğunu söyleyerek, “Bu; pazarda biraz daha fazla güçlenmemize olanak sağladı. DHL’in proaktif bir şekilde servis kalitesinde yaptığı iyileştirmeler ve pazarlama faaliyetleri ile birlikte pazar payımızı biraz artırmış olabileceğimizi öngörüyoruz. Yurtdışından Türkiye’ye gönderilenlerde bir düşüş var ancak oda yavaş yavaş toparlanıyor. Bu yılı da çok özel bir durum olmadan geçen sene ile aynı seviyelerde kapatmaya, belki yüzde 1-2 gibi küçük bir artışla bitirmeye çalışıyoruz. Bu da bizim için başarı olur” dedi.

Susal, DHL Türkiye’nin krizi en iyi yöneten ülkelerden biri olduğunu, önlemlerin çok erken alındığını, maliyetleri daha sıkı kontrol ederek daha verimli olmak adına önlemler aldıklarını ve faydasını da gördüklerini kaydetti.

Son olarak krizin en kısa sürede çözüme ulaşmasını istediklerini ifade eden Selda Susal, sözlerini şöyle noktaladı: “Kriz ne kadar uzun sürerse sektör de bundan o kadar etkilenecektir. Son dönemde de biraz hareketlenme görüyoruz. Şu anda ne olacak, dünya nereye gidecek kimsenin spesifik bir öngörüde bulunacağını sanmıyorum. Bu süreci en kontrollü şekilde kalitemizden ödün vermeyerek müşterilerimizi desteklemeye devam etmek istiyoruz.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77