• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

DHL Express Ve TÜSİAD Türkiye’yi Karikatürlerle Tanıtılacak

DHL Express Ve TÜSİAD Türkiye’yi Karikatürlerle Tanıtılacak

Daha önce Türkiye’nin tanıtımı için birçok projeye imza atan DHL Express, şimdi de Türk Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD) yurtdışı iletişim kampanyasına destek veriyor. Avrupalıların gözündeki Türk imajını değiştirmeyi hedefleyen kampanya çerçevesinde, ünlü karikatür sanatçısı Piyale Madra tarafından yapılan karikatür çalışmaları DHL Express paketleri üzerinde dünyanın dört bir yanındaki 700 bin yabancıya ulaştırılacak.

Tanıtım için Piyale Madra tarafından hazırlanan beş ayrı karikatürden her biri bir ay süre ile DHL Express paketleri üzerinde yurtdışına gönderilecek. Madra tarafından hazırlanan karikatürlerde insan ön plana alınırken arka planda da Kız Kulesi, Galata, Ölüdeniz, Beyoğlu ve Dikilitaş’ın tanıtımları yer alıyor.

TÜSİAD ve DHL Express işbirliği ile gerçekleştirilen ve Türkiye’nin tanıtımını amaçlayan projenin tanıtımı 5 Haziran 2006 Pazartesi günü Ritz Carlton Otel’de gerçekleştirildi. Tanıtıma, DHL Express Bölge Direktörü Michel Akavi, TÜSİAD Yurtdışı İletişim Komisyonu Başkanı Ümit Boyner ve karikatür sanatçısı Piyale Madra katıldı.  

Toplantıda bir konuşma yapan DHL Express Bölge Direktörü Michel Akavi, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girme sürecinde birçok aşamadan zorlu ama pozitif bir şekilde geçtiğini belirtti. Şu anda Avrupa’da Türkiye hakkında olumsuz ve önyargıyla dolu kamuoyunu değiştirmek yolunda TÜSİAD’ın belli planları olduğunu kaydeden Akavi, DHL Express olarak bu planların bir parçası olduklarını açıkladı.

DHL Express Türkiye’nin yurtdışına günde ortalama 6 bin gönderi yaptığını ve bu gönderilerin yüzde 70’inin Avrupa’ya gittiğini söyleyen Akavi, günde 6 bin gönderi içerisinde Türkiye’nin pozitif, modern imajını yansıtan karikatürler yer alacağını ve 25–26 gönderi günü düşünüldüğünde 100–120 bin arasında gönderinin beş ay boyunca yurtdışına gideceğini belirtti. Akavi, projenin başarılı olması dahilinde beş aylık sürenin uzatılabileceğini de açıkladı.

Beş ayda 700 bin kişiye ulaşılacak

Daha önce Buy Now From Turkey (Şimdi Türkiye’den satın alma zamanı), Come to Turkey Now (Türkiye’ye gelin), Invest in Turkey (Türkiye’ye yatırım yapın) gibi projelerle Türkiye’nin tanıtımına katkıda bulunduklarını ifade eden Akavi, yeni projenin de tanıtım için yapılan bu çalışmaların devamı niteliğinde olacağını, ayrıca bu kampanyanın biraz daha canlı ve daha etkili olacağını düşündüğünü kaydetti.

Akavi’den sonra söz alan TÜSİAD Yurtdışı İletişim Komitesi Başkanı Ümit Boyner, TÜSİAD’ın AB kamuoylarını hedefleyen iletişim projesinin temelinde Türkiye ve Türk insanının AB ilke ve değerleriyle uyumunun altının çizilmesinin hedeflendiğini söyledi. DHL ile yapılan çalışmada ülke hakkında kuru bilgileri içeren klasik bir tanıtım çalışmasından ziyade, Türk insanı hakkında farklı ve esprili bir yaklaşımı benimsediklerini ve bu doğrultuda da karikatürün evrensel dilinden yararlanmayı tercih ettiklerini belirten Boyner, 5 ayda 700 bin kişiye ulaşacaklarını ve bunun çok önemli bir fırsat olduğunu açıkladı. Türkiye hakkında gülümseterek birşeyler hatırlatmanın iyi bir etki yaratacağını düşündüğünü ifade eden Boyner, “Üç aydır bu proje için çalışıyoruz. Burada herhangi bir mesajı yazı ve resimle vermek yerine karikatürle yansıtmak farklı bir yaklaşım. Türkiye’nin de bu şekilde akılda kalmasının alışılmamış bir iletişim yolu olduğunu düşünüyoruz. Bu farklılıkla da farkındalık yaratacağımız kanısındayız.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin tanıtımında mizahın kullanılmasının çok etkili olacağını düşündüğünü açıklayan Piyale Madra ise mizahın insanları birbirlerine yaklaştıran ortak bir nokta olduğunu söyledi. Çizimlerinde insanın ön planda olduğunu açıklayan Marda, arka planda da Türkiye’yi tanıtıcı bir takım görsel malzemelere yer verdiğini belirtti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77