• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

DHL Global Forwarding’in Hedefi Global Pazarda Liderlik

DHL Global Forwarding’in Hedefi Global Pazarda Liderlik
DHL Danzas, Deutsche Post’un Exel’i satın almasıyla birlikte oluşan ve DHL Global Forwarding adı altında faaliyet gösterecek yeni yapısında da hedeflerini büyük tutuyor. DHL Global Forwarding, deniz ve havayolu taşımacılığında liderliği hedefl

Deutsche Post World Net (DPWN) çatısı altında lojistik faaliyetlerini sürdüren ve 2005 yılını başarılı bir şekilde tamamlayan DHL Danzas Air & Ocean, Deutsche Post’un Exel’i satın almasıyla birlikte oluşan ve DHL Global Forwarding adı altında faaliyet gösterecek yeni yapısında da hedeflerini büyük tutuyor. 220 ülkede, 280 bin çalışanı ile hizmet veren DHL Global Forwarding, uluslararası deniz ve havayolu taşımacılığında dünyanın bir numaralı firması olmayı hedefliyor.

DHL Global Forwarding Doğu Akdeniz Bölge Direktörü Polat Bengiserp ve DHL Global Forwarding Türkiye Genel Müdürü Onur Ülseven, 9 Mayıs 2006 tarihinde Ritz Carlton’da gerçekleştirilen toplantıda DHL’in yeni yapısından ve DHL Global Forwarding’in hedeflerinden söz ettiler. 

Deutsche Post’un geçtiğimiz yılın sonlarına doğru Exel firmasını satın almasıyla birlikte oluşan yeni yapısını aktaran Bengiserp, Deutsch Post’un altında posta, kurye, lojistik ve finans olmak üzere dört grup bulunduğunu açıkladı. Lojistik kısmında 30 Aralık 2005 tarihine kadar üç marka ile faaliyet gösterdiklerini belirten Bengiserp, “Bunlardan bir tanesi DHL Danzas Air & Ocean’dı. Ağırlıklı olarak hava ve deniz taşımacılığı yapıyordu. DHL Solutions dediğimiz bölüm ise supply chain dediğimiz tedarik zinciri hizmetini veriyordu. DHL Solutions, 7–8 ay önce kurulmuş bir bölümdü. Exel ise nakliye ve lojistik ana faaliyet alanlarından oluşan bir yapıyla hizmet vermekteydi. 1 Nisan 2006’dan itibaren bu üç marka DHL Global Forwarding ve DHL Exel Supply Chain diye ikiye ayrıldı.” dedi.


DHL Danzas Air & Ocean ve Exel birleşmesi ile meydan gelen DHL Global Forwarding’in uluslararası taşımacılık ve bununla ilgili tüm yan hizmetleri verdiğini söyleyen Bengiserp, bu hizmetlerin içine gümrükleme, proje, hava ve deniz taşımacılığı yanında çok fazla olmasa da kara taşımacılığının da girdiğini kaydetti.

DHL Solutions’ın ise Exel’e katılarak DHL Exel Supply Chain’i oluşturduklarını ifade eden Bengiserp, “Exel’in asıl faaliyet alanı ve dünyada lider olduğu konu depolama, dağıtım diye tarif edeceğim supply chain hizmetleridir. DHL Exel Supply Chain’de Exel isminin kullanılmasının nedeni Exel’in depolama ve dağıtım da çok ciddi uluslararası değeri olan marka olmasıydı. Yeni yapılanma ile Danzas yok oldu. Bundan sonra Türkiye’de lojistik grubunun altında iki marka ile hizmet veriyor olacağız.” dedi.

Deutsche Post’un nakliye sektöründe dünyadaki en büyük oluşum olduğunu iddia eden Bengiserp, Exel’in de dünyadaki en büyük supply chain grubu olduğunu ve bu iki firmanın birleşip iki yeni marka adı altında iş yapıyor olmasının dünyadaki tek ve en büyük lojistik grubunu oluşturduğunu söyledi.

DHL ve Exel birleşmesi öncesinde 2005 rakamlarını aktaran Bengiserp, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Güç birliğimiz öncesinde Kuzey Amerika’da hava taşımacılığında DHL bir numarada yer alıyordu, Exel ise 6’ncı durumdaydı. Deniz taşımacılığında DHL olarak 5’inci durumdaydık, Exel ise ilk on arasında değildi. Kontrat lojistiğinde ise Exel 1’inci sırada yer alırken DHL ise ilk on arasında değildi. Avrupa’ya baktığımızda da hava taşımacılığında DHL 1’inci sırada Exel 3’üncü sırada yer alıyordu. DHL deniz taşımacılığında Avrupa’da 2’nciydi. Exel ise ilk on arasında değildi. Kontrat lojistikte ise Exel 1’inci, DHL 4’üncü sırada yer alıyordu. Birleşme sonrasında ise tüm rakamlar göz önüne alındığında DHL Global Forwarding olarak global pazarda ciro olarak havayolu taşımacılığında yüzde 11.6, denizyolu taşımacılığında da TEU olarak yüzde 8,4 ile lider durumdayız.”

Deutsche Post’un birleşme öncesinde 44 milyar Avro’luk bir ciroya sahip olduğunu ve Exel birleşmesi ile bu cironun 55 milyar Avro’ya ulaştığını açıklayan Bengiserp, İngiliz kökenli Exel firması ile birleşmenin ardından İngiltere, İrlanda, ABD ve Batı Avrupa bölgelerinde cirosal anlamda artışların yanında Alman ağırlıklı olan Deutsche Post’un cirosunun dünyaya da dağılmasını sağladığını aktardı. 

DHL Global Forwarding’in Kuzey Amerika, Orta ve Güney Amerika, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika, Asya Pasifik olmak üzere beş bölgede bulunduğunu belirten Bengiserp, “Merkez ofisimiz Milano’da bulunuyor. Bu bölgede toplam bin 100 çalışanımız var ve 73 ülkedeki faaliyetleri organize eden bir yapıdayız. Bizim bağlı olduğumuz bölge Orta Doğu ve Afrika Bölgesi. Afrika ve Orta Doğu’nun içinde 5 bölge var. Afrika’da ağırlıklı DHL Expres ile işbirliğimiz var ve onların ofislerini kullanıyoruz. Her Afrika ülkesinde kendi ofisimizi açmadık. 1 Ocak 2006 itibariyle Doğu Akdeniz Bölgesi’nde göreve başladım. Bu bölgede Türkiye dışında Yunanistan, Kıbrıs, Malta yer alıyor. Yunanistan ve Türkiye Güney Afrika ile birlikte 73 ülkemizdeki DHL Exel birleşmesinin yaşandığı üç ülkeden ikisi.” dedi.

DHL Global Forwarding Türkiye’nin 242 çalışanı bulunduğunu ve 84 milyon Avro’luk bir ciroya sahip olduklarını açıklayan Bengiserp, Yunanistan’ın 128 çalışana ve 37 bin Avro’luk ciroya sahip olduğunu söyledi. Bengiserp, Türkiye ve Yunanistan’da ofis bulunduğunu, Malta ve Kıbrıs’ta ise acenteler ile çalıştıklarını açıkladı. Bengiserp ayrıca Türkiye’nin kendi bölgesinde yüzde 60’lık pazar payı ile çok önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı.


DHL Global Forwarding Türkiye Genel Müdürü Onur Ülseven ise Türkiye’de DHL şemsiyesi altında hizmet veren firmaları ve DHL Global Forwarding Türkiye olarak verdikleri hizmetleri açıkladı.

DHL’in Türkiye’de DHL Express, DHL Global Forwarding ve DHL Exel Supply Chain olmak üzere üç firma ile hizmet verdiğini söyleyen Ülseven, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “DHL Express; kurye, doküman ve numune taşımalarını gerçekleştiren firmamız. Uluslararası doküman ve paket ekspres ile import ekspres hizmeti sunuyor. DHL şemsiyesi altında Türkiye’de hizmet veren diğer firmamız ise uluslararası havayolu ve denizyolu taşımacılık hizmeti veren DHL Global Forwarding. Biz DHL Global Forwarding olarak hava ve deniz taşımacılığının yanında proje taşımacılığı, müşteri program yönetimi, gümrükleme, dağıtım ve katma değerli hizmetler sunuyoruz. Üçüncü firmamız da DHL Exel Supply Chain. Müşteriye özel lojistik ve endüstriyel çözümler sunan firma; tedarik zinciri yönetimi, depolama, dağıtım, katma değerli hizmetler, lojistik outsourcing ve ana lojistik sağlayıcılık hizmetlerini sunuyor.”

DHL Global Forwarding’in dünyada hava ve deniz taşımacılığında lider olduğunu ifade eden Ülseven, hava taşımacılığında Türkiye’de de lider konumda olduklarını, denizyolu taşımacılığında ise Türkiye’de ilk beş içinde yer aldıklarını söyledi. Ülseven, deniz taşımalarının DHL Global Forwarding’in en hızlı büyüyen hizmetlerinden bir tanesi olduğunu da sözlerine ekledi.

DHL Global Forwarding Türkiye’nin merkez ofisinin İstanbul’da olduğunu ve bunun dışında İzmir, Bursa, Denizli, Mersin, Ankara ve Adana’da da şubeler bulunduğunu açıklayan Ülseven, bu şubelerin tüm Türkiye’yi kapsayacak şekilde hizmet ürettiğinin altını çizdi. Türkiye’de 242 çalışan ile hizmet verdiklerini açıklayan Ülseven, 1 Nisan 2006 tarihinden itibaren geçerli olan DHL Global Forwarding’den önce yılın ilk çeyreğini DHL Danzas Air & Ocean olarak tamamladıklarını söyledi. 2005 yılının ilk çeyreğine göre cirolarını yüzde 22 artırdıklarını kaydeden Ülseven, “Bizim 2006 yılı bütçesindeki hedefimiz yaklaşık 110 milyon YTL idi. Bunun üzerine 30 milyon YTL’lik Exel hedefini de koyarsak yaklaşık 140 milyon YTL’lik ciro beklentimiz var. Hacim olarak tüm ürünlerde yaklaşık 100 binin üzerinde dosya sayısı, 20 bin tonun üzeri havayolu ve 30 bin TEU üzeri denizyolu taşıması hedefliyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77