• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

DHL Yabancı Yatırımcıyı Türkiye’ye Çekecek

DHL Yabancı Yatırımcıyı Türkiye’ye Çekecek
T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (Yatırım Ajansı) ile DHL Express, yabancı yatırımcıların ilgilisini farklı bir kanaldan Türkiye’ye çekmek amacıyla yeni bir işbirliğine imza attılar.

T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (Yatırım Ajansı)  ile DHL Express, yabancı yatırımcıların ilgilisini farklı bir kanaldan Türkiye’ye çekmek amacıyla yeni bir işbirliğine imza attılar. Bu proje kapsamında, Türkiye çıkışlı DHL kolilerinin ve TIR’larının üzerine, ‘Yatırımcılar Türkiye’yi, Türkiye Yatırımcıları Seviyor’ görselleri basılacak ve bu şekilde yurt dışındaki alıcılara ulaşacak.  


Proje 3 aşamada yürüyecek

DHL Express Türkiye, bir yıl sürecek ‘Investors Love Turkey, Turkey Love Investors’ projesini 3 aşamada yürütecek. Kampanyanın ilk aşamasında her gün Türkiye’den yurt dışına giden DHL gönderilerinin üzerinde yer alacak mesajlar, ayda yaklaşık 150 bin alıcıya ulaşacak. Kampanyanın ikinci aşamasında ise DHL Express, yine uluslararası kara taşımacılığı yapan TIR’larını aynı mesajlardan oluşan kampanya görselleriyle giydirecek ve etkili bir reklam kampanyasını hayata geçirecek. Üçüncü aşamada ise yabancı gazeteciler için Türkiye’ye bir gezi düzenlenecek ve bu gezi sırasında Türkiye’nin yatırım ortamı daha yakından tanıtılacak.

Korkmaz: “yeni Türkiye elçileri yaratmaya adayız”

Proje lansman toplantısında konuşan Yatırım Ajansı Başkanı Alpaslan Korkmaz;  Türkiye’nin tanıtımını yaparak, bu anlamda her türlü faaliyete destek vermenin, Türkiye’yi seven herkesin görevi olduğunu ifade ederek; “DHL gibi global iş dünyasında önemli yeri olan şirketlerimizin bu tip projelere duyarlı olması bizi çok mutlu etmektedir. Ajans olarak Türkiye’nin hak ettiği imajı dünyaya yaymak amaçlı başladığımız bu güzel projede bizlerle birlikte yol alan DHL’e teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı olarak yaklaşık 1,5 senedir Türkiye’yi ve Türkiye’deki yatırım ortamını dünyaya tanıtmak için birçok faaliyette bulunduklarını hatırlatan Korkmaz; bu tür faaliyetlere devam edeceklerini belirtti. Korkmaz, konuşmasına şöyle devam etti: “Geçen sene Türkiye’de yatırım yapmış 40 global şirket ile uluslararası reklam kampanyamızı gerçekleştirdik. Ajansımız, Türkiye sevgisine dayalı bir aşk hikayesini, dünyanın öncü ekonomi ve iş dünyası medyasını kullanarak bahsi geçen tanıtım kampanyasını gerçekleştirdi. ‘Yatırımcılar Türkiye’yi, Türkiye Yatırımcıları Seviyor! kampanyasının devamı olarak bu güzel hikayeyi şimdi bu proje ile birlikte DHL koli ve TIR’larına taşıyoruz. Böylelikle aylık yaklaşık 150 bin alıcıya, birçok ülkeye ulaşmaya ve yeni Türkiye elçileri yaratmaya adayız.” Alpaslan Korkmaz, ayrıca Yatırım Ajansı olarak kendisine güvenen ve kendisini dünyaya çok iyi anlatan Türkiye’nin yurtdışında tanıtımına fırsat verecek bu projeden dolayı büyük heyecan duyduklarını belirterek, DHL’e işbirliğinden dolayı teşekkürlerini sundu.

Akavi: “Yurt dışındaki imajımız güçlenecek”

DHL Express Ortadoğu,  Kuzey Afrika ve Türkiye Bölge Direktörü Michel Akavi ise, Yatırım Ajansı ile birlikte yürüteceği projeyle ilgili olarak şöyle konuştu: “Bir yıl boyunca devam edecek olan bu projeyle, hem ülke ekonomisine hem de yurtdışındaki imajımızın güçlenmesine katkıda bulunacağız. Yaş ortalamasının 28.3 ve nüfusun 24.7 milyonunun iyi eğitimli ve meslek sahibi kişiler olduğu düşünüldüğünde, Türkiye yabancı yatırımcılar için çok önemli avantajlar sağlıyor.”

UNCTAD’ın (Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı) verilerine göre Türkiye’nin, dünyada doğrudan yabancı yatırım açısından en çekici 15 pazar arasında yer aldığına dikkat çeken Akavi, “Türkiye, dünyanın en büyük 15’inci ekonomisi konumunda. 2002 ile 2007 yılları arasında Türkiye’nin Gayri Safi Milli Hasılası  yüzde 187, ihracatı ise yüzde 197 oranında arttı ve 2007’de 107 milyar dolar seviyesine geldi. Aynı dönemde komşu ülkelere olan ihracatımız yüzde 478’e, ithalatımız ise yüzde 340’a yükseldi. Bu verileri göz önünde bulundurarak Türkiye’nin yatırım yapmak için çok cazip koşullara sahip bir ülke olduğunu söyleyebiliriz. Yatırım Ajansı ile birlikte gerçekleştireceğimiz bu projenin de, yabancı yatırımcının ilgisini çekerek, Türkiye’nin gerçek yatırım potansiyeline ulaşmasına önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Yine 2008 yılı içerisinde yabancı gazeteciler grubuna ev sahipliği yapacağımız bir aktivite ile de, bu avantajları anlatabileceğimiz bir basın gezisi düzenleyeceğiz.  Bu gezide, hem Türkiye'deki DHL Express faaliyetleri hakkında bilgi vereceğiz hem de Türkiye'nin yabancı yatırımcıya sağladığı kolaylıkları aktarma fırsatı yakalayacağız” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77