• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C

DOD Ağır Vasıta’dan İkinci El Piyasasına Her Şey Dahil Kurumsal Hizmet

DOD Ağır Vasıta’dan İkinci El Piyasasına Her Şey Dahil Kurumsal Hizmet
Doğuş Otomotiv bünyesinde faaliyetlerine başlayan DOD Ağır Vasıta, yıllık ortalama 100 bin araçlık ikinci el ağır vasıta pazarında kurumsal anlayış ile hizmet sunmaya başladı.

Binek ve hafif ticari araçlarda Türkiye’nin ilk kurumsal ikinci el organizasyonunu 1999 yılında kuran Doğuş Otomotiv, DOD Ağır Vasıta’yı tanıttı. Yaklaşık 1,5 yıldır ikinci el veren DOD Ağır Vasıta’nın tanıtım toplantısına DOD Ağır Vasıta Genel Müdürü İlhami Eksin ve DOD Ağır Vasıta Satış Müdürü Selçuk Aksakal ev sahipliği yaptı.

Açılış konuşmasını yapan DOD Ağır Vasıta Genel Müdürü İlhami Eksin, DOD’ın ikinci el araç piyasasında önemli bir yol aldığını kaydederek, ağır vasıtada ise daha temkinli hareket ettiklerini açıkladı. Eksini şu açıklamaları yaptı: “Biz, ikinci el ağır ticari araç alım-satımında kurumsal hizmet ve anlayış ile güvenilir çözümler üretmek istiyoruz. DOD Ağır Vasıta olarak sektörümüze ilklerle birlikte geliyoruz. 111 nokta ekspertiz hizmeti, online platform, 60 aya varan vade ile finansman desteği bunlardan bazıları. DOD Ağır Vasıta olarak çekici ve kamyonun yanı sıra damper, treyler, soğutucu ünite satışı, takas, nakit alım, konsinye satış gibi hizmetlerle tek noktadan müşterilerimize ulaşmak arzusundayız. Hedefimiz ‘ağır vasıtada ikinci el’ denilince akla gelen ilk marka olmaktır.”

DOD Ağır Vasıta Genel Müdürü İlhami Eksin16 ton üzerinde ağır ticari araç pazarının 10 yıllık ortalamasının 27-28 bin civarında olduğunu kaydeden Eksin, Euro 6’ya geçiş öncesi 2015 yıl pazardaki büyük artışla 35 bin seviyelerini gördüğünü ancak 2016’da 19 bin seviyelerine düştüğünü belirtti. Yüzde 40’ı aşan oranda bir düşüşün yaşandığı ağır ticari araç pazarının da gelecek yıl bu seviyelerinde olacağını beklediklerini ifade eden Eksin olumlu bir yıl olmasını beklediklerini de sözlerine ekledi.

100 Bin Adetlik İkinci El Ağır Ticari Pazarı

DOD Ağır Vasıta ile ilgili detayları aktaran markanın Satış Müdürü Selçuk Aksakal ise tarafsız ve uzman bir bakış ile 170 bin adet noter, yaklaşık 100 bin adetlik fiziki satışın gerçekleştiği ikinci el ağır ticari araç pazarında müşteri beklentilerini aşarak başarı kazanmayı hedeflediklerini vurguladı.

Aksakal pazarla ve hedefleriyle ilgili olarak ise şu bilgileri verdi: “Ağırlıklı olarak galeriler ve bireysel satıcılar aracılığıyla gerçekleşen alım-satımda kurumsal olarak hizmet veren markaların payı ise sadece yüzde 3 civarında. Biz Türkiye geneline yayılmış toplam 17 bayimiz ile bu pazara kurumsal bir yaklaşım getireceğiz. DOD Ağır Vasıta, her marka, model, yaş ve kilometrede ikinci el ağır ticari araç almak veya araçlarını satmak isteyenlere tek noktadan yenilikçi çözümler ve üst düzeyde kaliteli hizmet sunacak. Müşterilerimize hem takas, hem nakit alım hem de konsinye satış imkânı sağlıyoruz. Parkımızda şu anda yaklaşık 100 araç bulunuyor. 2016 yılı sonuna kadar hedefimiz bin araç satmak” dedi.

Araçlar Yola Çıkmaya Hazır Olarak Satılacak

DOD Ağır Vasıta Satış Müdürü Selçuk Aksakal Araçları yola sorunsuz çıkmaya hazır olarak sattıklarını açıklayan Aksakal, satış amacıyla alacağı tüm araçlar için 111 nokta ekspertiz çalışması yapıldığını ve kaporta-mekanik durumunun tespitinin ardından eksiklerin kaliteli işçilik ve orijinal yedek parçalarla giderildiğini söyledi. Aracı satın almak isteyen müşteriler bu detaylı raporu inceleyerek her konuda bilgi sahibi olabildiğini belirten Aksakal, iki yılda bin 600 adet satış yaptıklarını 20’nin üzerinde uzman personelin çalıştığını belirtti.

Merkezi yönetim yerine bayileriyle birlikte yürümek istediklerini ve Doğuş Teknoloji tarafından geliştirilen internet platformuyla aktif ve bütün bilgilerin doğu ve güncel olduğu şeffaf bir site oluşturduklarını açıklayan Aksakal, satılan araçları niteliklerine göre Pro ve Pro+ olarak ikiye ayırdıklarını belirtti.

Kamyon ve Çekicinin Yanında Treyler ve Soğutucu Ünite

Tek bir telefon numarasından ulaşımı sağlayan iletişim altyapısı ilse müşterinin iletişime geçtiği andan işlemin sonuna kadar doğru bir şekilde yönlendirildiğini sözlerine ekleyen Aksakal, araç temini konusunda ise müşterinin toplam sahip olma maliyetinin yükseldiği araçları bularak teklif götüreceklerini; takasın yanı sıra nakit alım hizmeti vereceklerini de söyledi.

Aksakal DOD Ağır Vasıta ile ilgili şu detaylara da konuşmasında yer verdi: “Ürün portföyümüzde ağır ticari aracın yanında treyler ve üstyapı ile soğutucu üniteler de yer alacak. Talep eden müşterimizin aracını istediği fiyattan satmasına aracılık ederek emanet satış da yapacağız. Bakım maliyetlerini sabitlemek isteyen müşterilerimiz için uzun vadeli servis anlaşmaları da sunacağız.”

Aksakal gelecekte Scania bayileri dışında özerk alanlarda açmayı hedeflediklerini de kaydetti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77