• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

DSV Başarı Sırrını Paylaştı

DSV Başarı Sırrını Paylaştı
DSV CFO'su Aykut Karataş, D&B sponsorluğunda gerçekleştirilen Alacak Performans ve Portföy Yönetimi Konferansı'nda taşımacılık sektöründeki başarılarının ardında iyi planlanmış bir risk yönetimi olduğunu açıkladı.

DSV CFO'su Aykut Karataş, D&B sponsorluğunda gerçekleştirilen Alacak Performans ve Portföy Yönetimi Konferansı'nda taşımacılık sektöründeki başarılarının ardında iyi planlanmış bir risk yönetimi olduğunu açıkladı.


Dünya’da ve Türkiye’deki alacak yönetimleri, ödeme alışkanlıkları ve risk yönetimlerinin tartışıldığı toplantıda, Ticari Alacak Bilgi Paylaşım Programı ve başarı hikayeleri de anlatıldı. Yaklaşık 200 uluslararası şirketin yöneticisinin katıldığı toplantıda konuşmacı olarak yer alan Aykut Karataş alacak ve risk yönetimi hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Konuşmasında risk yönetiminin amacının, şirketin istikrarlı ve sürdürülebilir olmasını destekleyecek mekanizmaları kurmak ve kontrolü sağlamak olduğunu belirten Karataş, “Kriz olmadan krizi tahmin etmek, buna karşı önlemleri planlamak, strateji geliştirmek ve kontrol etmek gerekir” dedi.

Kriz yönetimi konusunda sektör dinamiklerini, çalışma sermayesinin etkinliği (NWC), global finansal dinamizm, bölgesel farklılıklar (Jeopolitik) ve stres testlerini dikkate aldıklarını söyleyen Aykut Karataş, özellikle lojistik sektöründe likidite yönetimi, döviz pozisyon yönetimi, kaynak bütçelemesi, suiistimal, IT, İnsan Kaynakları, sigorta, hukuki boyut ve çevresel risk gibi faktörlerin iyi bir risk yönetiminde önemsenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Aykut Karataş, şirket başarısının en önemli etkenlerinden birinin iyi bir kriz yönetimi olduğunu ifade etti. Karataş başarılı olmak isteyen yöneticilere ise şu tavsiyelerde bulundu: “Planlı olun, proaktif ve esnek hareket edin. Yönetebileceğiniz riske girin ve açığa işlem yapmayın. Kontrol noktaları belirleyin, mutlaka verimliliğe önem verin ve sürdürülebilir önlemler alın.”

10 Ekim 2013

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77