• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

DSV Lojistik’ten Kadın Futboluna Destek

DSV Lojistik’ten Kadın Futboluna Destek
Lojistik sektöründe, kara, deniz, hava ve demiryolu taşımalarında dünya devi Danimarka merkezli DSV, 3. ligde mücadele eden Pendik Güven Spor Kadın Futbol Takımının ana sponsoru oldu.

Anadolu Kartalları olarak 2017-2018 sezonunda hayatına başlayan kulüp, 2019 yılında Kulüp Başkanı Cahit Güven’in sporculara destek olabilmek ve kadın futbolunun bilinirliğini arttırmak adına kendi çabaları ile Pendik Güven Spor Kadın Futbol Takımı olarak yeniden kuruluyor.

Önce Eğitim Sonra Başarı

Kadın futbol faaliyetlerine başlarken en büyük motivasyonunun kızlar için sağlıklı spor yapacakları imkanlar oluşturmak olduğunu söyleyen Cahit Güven, kadın futbolunun ilerleyebilmesi ve toplum algısını değiştirebilmek adına ailelere güven veren bir kulüp olmayı hedeflediklerini de ekliyor. Sporculara futbol oynama ve tecrübe kazanma fırsatı veren takım, sağlıklı gelişimin ve doğru eğitimin başarıyı kendiliğinden getireceğine inanıyor.

İstanbul Turnuvası’na katılıp gruplardan çıkan ve Türkiye Şampiyonası’na katılmaya hak kazanan takım, pandemi nedeniyle ara verdiği maçlara 2021- 2022 sezonunda devam ederek, DSV’nin desteği ile büyük bir heyecanla lige başladı.

Takım Kaptanı Elmas Memiş: “Birçok takım arkadaşım gibi benim de ilk takım tecrübem ve burada her şeyi sıfırdan öğreniyoruz. En büyük hedefimiz tecrübe kazandıkça sahada bunu uygulayabilmek  ve milli takıma seçilmek. Yolumuzun uzun ve zorlu olduğunu biliyoruz ancak bize güvenen ve yanımızda olan destekçilerimizle birlikte mücadeleye var gücümüzle devam ediyoruz.” şeklindeki görüşleriyle büyük bir azimle çalıştıklarını anlattı.

DSV Kadına Destek Veren Projeleri ile Öne Çıkıyor

DSV, 3. ligde mücadele eden Pendik Güven Spor Kadın Futbol Takımının ana sponsoru oldu.

Cinsiyet eşitliğine önem veren ve çalışma ortamında tüm çalışanlarına fırsat eşitliği sağlamayı hedefleyen DSV, bu bakış açısıyla gerçekleştirdiği ‘Kadın İçin Taşıyoruz’ gibi projelerinin yanı sıra  Pendik Güven Spor KFT ana sponsorluğu ile birlikte kadın gücünü destekleyen projelerle başarılı işlere imza atmaya devam ediyor.

DSV Türkiye Genel Müdürü Ozan Önder: “Hayalleri için vazgeçmeden çalışan, cesaretleriyle futbolda var olmaya çalışan kadınlarımıza, ilerlemeleri ve daha da başarılı olmaları için DSV ailesi olarak destek olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Bu desteklerle ve takımımızın azmiyle  birlikte önümüzdeki süreçte hepimizi gururlandıracak başarılara ve ilham veren hikayelere imza atacaklarından hiç şüphemiz yok.” şeklinde belirtti.

1993 yılında kadın futboluna başlayan Pendik Güven Spor KFT Teknik Sorumlusu Firdevs Kaplan ise geçmişten bugüne devam eden süreçte kadın futbolunun eksilerini ve artılarını yakından yaşayan biri olarak, takımın ve oyuncuların nasıl bir ortama ve eğitime ihtiyaçlarının olduğunun bilincinde ve  bu gereksinimleri sporculara sunmanın en büyük öncelikleri olduğunu anlattı.

Türkiye’de hedeflerin hep başarıya odaklı olduğunu ancak takım olarak bakış açılarının doğru sistem ve eğitimle uzun vadede kalıcı olmak olduğunu söyledi. Sporcular geliştikçe başarının geleceğine inanan Kaplan, kulüplerin desteklenmesinin ve sporculara fırsat verilmesinin çok önemli olduğunu, DSV’den aldıkları kıymetli destek için takım adına çok teşekkür ettiklerini belirtti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77