• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Ekol 2013’de Yüzde 30 Büyüme Hedefliyor

Ekol 2013’de Yüzde 30 Büyüme Hedefliyor
Yeni yatırımları ve genişleyen hizmet yelpazesi ile Ekol Lojistik’in 2012 yılını kısaca değerlendiren Ekol Lojistik COO’su Eyüp Somer, 2012 yılının Ekol için tam anlamıyla bir yatırım yılı olduğunu belirtti.

Yeni yatırımları ve genişleyen hizmet yelpazesi ile Ekol Lojistik’in 2012 yılını kısaca değerlendiren Ekol Lojistik COO’su Eyüp Somer, 2012 yılının Ekol için tam anlamıyla bir yatırım yılı olduğunu belirtti. 
  


Avrupa ağırlıklı olmak üzere çok önemli yatırımlara imza attıklarını ve Almanya, İtalya, Bosna, Yunanistan, Fransa, Romanya ve Ukrayna yatırımlarının 2012 yılında öne çıktığını hatırlatan Somer, yılı hedefledikleri gibi 285 milyon Avro ciro ile kapattıkları bilgisini verdi.

Romanya, Almanya, İtalya, Fransa, Bosna, Yunanistan ve Ukrayna’da toplam 10 milyon Avro yatırım yaparak bu ülkelerde kendi depo, ofis ve çalışan kadrosuyla var olduklarını ifade eden Somer, Ekol’ün bu yatırımlar ile Avrupa’da 86 bin metrekare depolama alanına ulaşarak toplam kapalı depolama alanını 486 bin metrekareye yükselttiğini açıkladı. Yeni kurulan ve var olan yapıları geliştirilen Ekol’ün, yatırım yaptığı ülkelerde toplam bin 200’ü aşkın çalışan sayısına ulaşarak uluslararası şirketler düzeyinde büyüme gerçekleştirdiğini belirten Somer, “Yine 2012’de Fransa, Bosna ve Yunanistan'da yatırımlar yaparak bu ülkelerde kendi depo, ofis ve çalışan kadromuzla bizzat var olduk. Geçtiğimiz Ekim ayında da Ukrayna’nın en önemli kontrat lojistiği şirketlerinden Komora ile yüzde 53 hissesi Ekol’e ait olan bir ortaklık gerçekleştirdik ve Ekol Ukrayna’yı kurduk. Avrupa’daki tesis yatırımlarımızın yanı sıra; 2012 yılı başında 100 adet çekici alımı gerçekleştirerek tamamı Euro 5 standartlardaki filomuzun araç sayısını 2000’e yükselttik” dedi.

Acil sevkiyatlar için ‘Speedy’
Yılın ilk çeyreğinde hava taşımacılığına alternatif olarak tercih edilen yeni bir hizmet olan ‘Speedy’ ismini verdikleri yeni bir hizmet sunmaya başladıklarını kaydeden Somer, “Az hacimli ve acil sevkiyatları olan müşterilerimize sunduğumuz bu hizmet sayesinde müşterilerimizin kapıdan kapıya daha ucuz ve izlenebilir hizmet almasını ve zamandan tasarruf etmesini sağladık. Bu proje sayesinde Türkiye-Almanya arası teslimat süresi varış yerine göre değişiklik gösterirken ortalama 36 saat olarak gerçekleşiyor.

Ayrıca; hizmet birimlerimize bir yenisini daha ekleyerek Ekol Proje Taşımacılığı Departmanı’nı da yine 2012 yılı içerisinde kurduk. Bu deneyimli ve konusunda uzman ekip ile birlikte artık müşterimize özel çözümler planlanıyor ve her gabari dışı taşımanın dinamiklerine uygun proje planı geliştiriyoruz” şeklinde konuştu. 


2012 yılında şirketlerin çevreye duyarlılığının ekonomik iş modeline göre değerlendirilmesinin ardından hangi düzeyde uygulandığının ölçümlenmesi sonucunda verilen ve Avrupa’da çevrecilik anlamında son derece prestijli Eco Performance Ödülü’nün sahibi olduklarını da hatırlatan Eyüp Somer, “Bir diğer önemli başarımızı ise yine 2012 yılında Türkiye’de sektörümüzde ilk ve tek Ar-Ge Merkezi’ni hayata geçiren marka olarak elde ettik. Ekol'ün, Ar-Ge Merkezi (Araştırma-Geliştirme Merkezi) başvurusu çalışmaları, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2012 Haziran ayında onaylandı” şeklinde konuştu.

Ekol 2013’e RO-RO yatırımı ile başladı
Ekol’ün 2013 yılı strateji ve hedeflerinden söz eden Somer, 2013 yılına çok önemli iki yatırım ile başladıklarını vurguladı. 12 Ocak’ta başlayan RO-RO seferleri ile müşterilere daha verimli, kaliteli ve sürdürülebilir hizmet sunmayı amaçladıklarının altını çizen Somer, şunları söyledi: “En son teknolojiye sahip, HATCHE, PAQIZE ve QEZBAN isimlerindeki modern RO-RO gemilerimizin seferleri, karşılıklı olarak haftanın üç günü Haydarpaşa-Trieste limanları arasında gerçekleşmektedir.

Ekol olarak diğer yatırımımız ise; Belçika’nın önde gelen lojistik şirketlerinden Transuniverse Group’un Türkiye’deki şirketi Transuniverse Nakliyat ve Lojistik Ticaret AŞ.’yi bünyemize katarak, Transuniverse Belçika ile işbirliğine girdik.

Öte yandan 2012’nin son çeyreğinde gerçekleştirmiş olduğumuz Avrupa yatırımları ile birlikte Avrupa’da lojistik denince akla gelen en önemli markalardan biri olmak üzere çalışmalarımızı 2013 yılında da sürdürmeye devam edeceğiz.

7 ayrı ülkede toplam 86 bin m2’lik Avrupa’nın stratejik noktalarında gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla tüm Avrupa’yı kapsama alanımıza alarak bölgesel bir marka olma yolunda hızla ilerliyoruz. İlk önceliğimiz her zaman verimlilik olarak ortaya çıkacaktır. 2013 yılında da son 3 yıldır başardığımız yüzde30’luk büyümeleri tekrarlamayı hedeflemekteyiz.”

Altyapı yetersizlikleri sektörün gelişim hızını düşürüyor
Türkiye lojistik sektörünü ve gelişimine de değerlendiren Eyüp Somer, “Ülke olarak muazzam bir coğrafyaya sahip olmamıza karşın fiziksel ve beşeri bazı altyapı yetersizliklerinden ötürü sektör gelişim hızı düşük seviyelerde seyrediyor. Ancak bu, uzun vadede hedeflerimizi gerçekleştirme yönünde engel teşkil etmeyecektir. Devletin ve bizim gibi özel sektörün önemli oyuncularının işbirliği ile yol kat edilerek engellerin aşılacağını düşünüyoruz” dedi.

Yetişmiş insan kaynağı eksikliğini sektörün bir diğer önemli sorunu olarak değerlendiren Somer, bu çerçevede Ekol olarak üniversitelerle işbirliği kurarak, Ar-Ge merkezi ve dahili eğitim-gelişim programlarıyla üstlerine düşen görevi yaptıklarını belirtti. Ancak bunların sadece birer adım olduğunu vurgulayan Somer, sektör oyuncuları olarak daha fazlası için çaba göstermeleri gerektiğini söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77