• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Ekol 2014’te de Yüzde 30 Büyüme Hedefliyor

Ekol 2014’te de Yüzde 30 Büyüme Hedefliyor
Ekol Lojistik, 2014 yılında da yeni girilen pazarlarda büyüme ve Kafkasya ve Orta Doğu pazarlarında da servis ağını genişleterek yine yüzde 30’a yakın büyüme planlıyor.


Geçtiğimiz yıl Haydarpaşa-Trieste arasında RO-RO seferlerine başlayan ve Transuniverse Nakliyat’ın satın alınması gibi önemli yatırımlara imza atan ve yılı yüzde 30 civarında büyüme ile kapatan Ekol Lojistik, 2014 yılında da yeni girilen pazarlarda büyüme ve Kafkasya ve Orta Doğu pazarlarında da servis ağını genişleterek yine yüzde 30’a yakın büyüme planlıyor.

Avrupa’da lojistik denilince akla gelen en önemli markalardan biri olmak üzere yapılan çalışmaları 2013 yılında da sürdürdüklerini kaydeden Ekol Lojistik Taşımacılık Genel Müdürü Murat Boğ, 2013’de de yüzde 30’lar gibi büyüme oranlarına yaklaştıklarını açıkladı. 2013 için ciro beklentisinin 360 milyon Avro civarında olduğunu ifade eden Boğ, 2013 yılını ekol için oldukça hareketli bir yıl olarak nitelendirdi. 

Özellikle yılın son döneminde almaya hak kazandıkları AEO-Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası ile bu alanda çığır açan bir atak yaptıklarını vurgulayan Boğ, “Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından Ocak 2013’te yayınlanan yönetmeliğe ilişkin olarak aynı ay içinde başvuruda bulunarak, AEO (Yetkilendirilmiş Yükümlü) Sertifikası’na sahip ilk Türk lojistik firması olmaya hak kazandık. Ekol olarak bu sertifikaya en geniş kapsamda sahip olan tek firma olduk. Bu sistem ile gümrük işlemlerini kendi tesislerimizde gerçekleştirerek ihracatçıların gümrük işlemlerinde harcadığı uzun süreleri ortadan kaldırıyoruz” dedi.

AEO yatırımının yanı sıra 2013 yılına çok önemli iki yatırım ile başladıklarının altını çizen Boğ, 12 Ocak’ta başlayan RO-RO seferleriyle Ekol’ün daha verimli, kaliteli ve sürdürülebilir hizmet sunduğunu belirterek, son teknolojiye sahip, HATCHE, PAQIZE ve QEZBAN isimlerindeki modern RO-RO gemileri ile karşılıklı olarak haftanın üç günü Haydarpaşa-Trieste limanları arasında seferlerin gerçekleştirildiğini söyledi.

Bir diğer önemli yatırımın da Belçika’nın önde gelen lojistik şirketlerinden Transuniverse Group’un Türkiye’deki şirketi Transuniverse Nakliyat ve Lojistik Ticaret AŞ.’nin Ekol bünyesine katılması olarak açıklayan Murat Boğ, “Transuniverse Belçika ile işbirliğine girmek oldu. Kasım 2013’de, 1 milyon Euro yatırım ile Ekol Macaristan’ın da eklenmesiyle birlikte, Avrupa’nın 8 ülkesinde varlık göstermeye başladık. Avrupa’nın en hızlı büyüyen Türk lojistik şirketi olarak, bir diğer önemli atılımımız, Hollanda’nın öncü lojistik şirketlerinden KLG Europe’un Türkiye’deki şirketi KLG Lojistik Türkiye’yi bünyemize katmak oldu” diye konuştu.

Büyüme eğilimindeki sektörlere yatırımlar sürecek


Önümüzdeki yıllarda da daha önceki yıllarda olduğu gibi büyüme hızının ve karlılığın paralel tutulmasını hedeflediklerini kaydeden Boğ, 2014 yılı için şu açıklamalarda bulundu: “Yakaladığımız karlılık artışını yine şirketin uzun vadeli başarıları için kullanarak çeşitli alanlarda yatırım yapmayı amaçlıyoruz. Ekol olarak, daha önceki yıllarda olduğu gibi 2014’te de yüzde 30 civarında büyüme oranlarına yaklaşmayı planlıyoruz.

Büyüme eğilimini yakaladığımız otomotiv, tekstil, sağlık, kimya ve e-ticaret sektörlerinde büyümeye devam ederek, yatırımlarımızı, bu büyüme oranlarına paralel olarak gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Özellikle, geçtiğimiz yıl içinde Avrupa’da 8 ülkede yatırımlar yaparak bu bölgedeki varlığımızı sağlamlaştırdık. Yeni girilen pazarlarda büyümeyi hedeflerken, Kafkasya ve Orta Doğu pazarlarında da servis ağımızı genişleterek büyütmeyi amaçlıyoruz. Gelecek 10 yıl içerisinde lojistik sektöründe bölgesel en önemli oyunculardan biri olarak hızla büyümeye devam edeceğiz.”

Sektörün kar marjları ile ilgili olarak da görüşlerini aktaran Boğ, lojistik sektöründe büyüyen pazarla birlikte; artan rekabet ve yüksek müşteri beklentileriyle birlikte kar marjlarının düştüğünü ve bu durumun taşımacılık hizmet tipinde olduğu gibi, depo yönetimi, dağıtım hizmetleri gibi diğer hizmet türlerinde de geçerli göründüğünü belirtti. Türkiye de pazarda konsolidasyonların sürmesi, şirket evliliklerinin devam ediyor olması ve gelecekteki artış beklentisinin de bu durumu tetiklediğini kaydeden Murat Boğ, “Lojistik firmalarının kar marjı yaratabilmesi için ölçek ekonomisinin avantajlarından faydalanma gayretinde olduğunu; operasyonel verimlilik, yalın iş süreçleri konusunda özel iş geliştirme birimleri kurduğunu, teknolojiye yatırım trendinin artıyor olduğunu, optimizasyon yazılımları, otomatik depo çözümleri gibi çözüm arayışlarının arttığını, iş birliği arayışlarının her zamandan daha fazla arttığını gözlemliyoruz” açıklamasını yaptı.


18 Şubat 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77