• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 24 °C

Ekol, Dev Lojistik Üssü Kurmaya Hazırlanıyor

Ekol, Dev Lojistik Üssü Kurmaya Hazırlanıyor
EKOL Lojistik, yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Gebze'de Eylül ayında satın aldığı 101 bin metre karelik arazi üzerine, çok yüksek bir kapasitede tesis kurmaya hazırlanan Ekol Lojistik, saatte 800 paletlik çıkış hızıyla Avrupa’nın en büyüğü

EKOL Lojistik, yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Gebze'de Eylül ayında satın aldığı 101 bin metre karelik arazi üzerine, çok yüksek bir kapasitede tesis kurmaya hazırlanan Ekol Lojistik, saatte 800 paletlik çıkış hızıyla Avrupa’nın en büyüğü olacak tesis için düğmeye bastı. Depolama alanı olarak da, İngiltere’deki 250 bin paletlik kapasiteye sahip Quin Cam'dan sonra ikinci olması planlanan tesisin inşaatı, iki aşamalı olarak tamamlanacak. 2010 yılının ilk çeyreğinde, otomasyon kapasitesinin yarısını tamamlayarak konvansiyonel ürünlerin tamamını hayata geçirecek olan Ekol Lojistik; 2010 yılının sonuna kadar da otomasyon kısmının kalan bölümünü tamamlamış olacak.


Türkiye’nin, dünya markalarının gözünde bölgesel dağıtım merkezi olarak kabul edilmesi açısından da önemli bir işlevi yerine getirmesi beklenen tesiste; lojistik sektörü için otomasyon ürünleri tasarlayan SSI Schaefer’ın son teknoloji sistemleri de tek bir çatı altında toplanmış olacak. Ekol Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul; toplam 25 adet robotla 160 bin paletin depolanmasını ve 15 bin paletin aynı gün içinde sevk edilmesini sağlayabilecek projenin 1.5 yıl önce şekillenmeye başladığını ve arsanın alım kararının da geçtiğimiz Temmuz ayında verildiğini dile getirdi.

Musul, sözlerini şöyle noktaladı: “Tesisin kurulu kapasitesinin yaklaşık üçte ikisi hızlı tüketim ürünleri pazarında yer alan büyük bir markaya ait olacak ve marka bu kapasiteyi 5 yıllık dönem içinde dolduracak. Bu 5 yıllık dönem boyunca eksik kalan kısmı ise diğer firmalar için kullanacağız. Kapasitenin yaklaşık üçte biri de sağlık ve ilaç sektöründen farklı müşterilerimize ayrılacak."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77