• BIST 9079.97
  • Altın 2300.464
  • Dolar 32.3187
  • Euro 35.088
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Ekol İle Sürdürülebilir Bir Dünya İçin Lojistik

Ekol İle Sürdürülebilir Bir Dünya İçin Lojistik
Ekol, dünya ekonomisini sürdürülebilir bir ekonomiye doğru dönüştürmek amacıyla gerçekleştirilen ‘Sürdürülebilir Markalar Konferansı’na katıldı.

Dünya ekonomisini sürdürülebilir bir ekonomiye doğru dönüştürmek amacıyla gerçekleştirilen ‘Sürdürülebilir Markalar Konferansı’, 26-27 Mayıs’ta Park Bosphorous Hotel’de birçok sürdürülebilir markanın katılımı ve konunun uzmanlarıyla gerçekleşti. Ekol Lojistik’in Tedarik Zinciri Kulvarı Sponsoru olarak destek verdiği konferansta, Ekol Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul ve Ekol Lojistik Yönetim Sistemleri Geliştirme Müdürü Enise Ademoğlu konuşmacı olarak yer aldılar.

‘Markaların İş Modelleri Nasıl Değişiyor’ konulu oturumda konuşan Ekol Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul, “ Ekol olarak, değişen dünya şartları, nüfus artışı, küresel ısınma etkilerinin doğal kaynaklara etkisini yakından takip ediyoruz.  İş dünyasının önemli oyuncularının, markaların bu kaynaklara etki edebileceğinin bilinciyle, bu etkilerin risk değerlendirmesini, stratejik kararlarımız doğrultusunda yineliyoruz. Bununla birlikte yaptığımız risk değerlendirmeleri sonucu ortaya çıkan sürdürülebilir iş modeli kurma yolculuğunda geldiğimiz noktayı fark yaratacak bir alan olarak tanımlamıyoruz, aksine var olabilme şartı olarak görüyoruz. Yolculuğumuzda geldiğimiz noktada ivme yaratma konusunda paydaşlarımız ile birlikte daha hızla ilerliyoruz” dedi.

Musul: “İtalya hattımız haftada 4 sefere çıktı”

Ekol Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet MusulEkol’ün yakın zaman gelecek planlarından bahseden Musul, “2015 yılında da Ro-Ro yatırımlarımız devam ediyor. 5’inci Ro-Ro’muz FADIQ faaliyete başladı. Haydarpaşa - Trieste hattında çalışacak bu gemimiz ile birlikte İtalya hattımız haftada 4 sefere çıktı. İstanbul’da Ro-Ro’larımız için Haydarpaşa Terminali’ni kullanıyoruz ancak trafik problemi sebebiyle yeni bir Ro-Ro Terminali kurmaya karar verdik. Bu terminal için de Yalova’yı lokasyon olarak belirledik. Hedefimiz, limanı 2015 yılı içerisinde hayata geçirebilmek. Bunun için 30 milyon dolarlık bir yatırım yapacağız. Bu proje sayesinde; 2015 yılı içerisinde 3.700.000 kg CO2, 4.000 km yol, 1.500.000 lt. dizel, 12.000 kg tehlikeli atık azaltımı sağlanacak. 100.000 aracın bölge ana arter ve köprüleri kullanmayacağı için trafik yoğunluğuna azaltıcı etkisi olacak” açıklamasını yaptı.

Sürdürülebilirlik çerçevesinde Ekol’ün, mevcut binalarında enerji verimliliği yönetim sistemini uyguladığını, yeni tasarlanan binalarını ise LEED (Leadership in Energy and Environmental Design)’e göre tasarladığını belirten Musul, toplumun gelişimine ise Harmandere Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi projesi ile destek verdiklerini belirtti.

Ekol, tüm bu iş yapışı koruma ve geliştirme yolculuğunda; şirketin tüzel yapısının da sürdürülebilir olması için ilgili başvurularını tamamladı. Ekol Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul , “Şirketin; şirkete kalması için gerekli hukuki alt yapının kurulması ve üretilen değerin çalışanları ile korumasını sağlamak için emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

Ekol ve Mercedes Benz Türk Arasında Sürdürülebilirlik İşbirliği

Markaların sürdürülebilirlik yolculuklarında paydaşlarıyla ilerlemesinin yarattığı katma değeri sağlamak adına Tedarik Zincir ve Satın alma Kulvarına sponsor olan Ekol Lojistik, oturuma sürdürülebilir marka denince ilk akla gelen otomotiv firması Mercedes Benz Türk ile (MBT) birlikte katıldı.

Ekol Yönetim Sistemleri Geliştirme Müdürü Enise AdemoğluOturumda konuşmacı olarak yer alan Ekol Yönetim Sistemleri Geliştirme Müdürü Enise Ademoğlu ve Mercedes-Benz Türk AŞ. Aksaray Kamyon Fabrikası Malzeme Yönetimi ve Nakliye Lojistiği Kısım Müdürü Örsan Öncül sürdürülebilirlik yolculuklarını katılımcılar ile paylaşırken, iki firma arasındaki işbirliği çerçevesinde sürekli iyileştirme kapsamında yapılan çalışmaları aktardılar.

Sürdürülebilirlik ekseninde Ekol; Mercedes Benz Türk AŞ.’ye sunduğu Intermodal taşıma çözümü ile çevresel etkilerde 40 bin ton KG emisyon azaltımı sağladı. MBT- EKOL proje ekibinde; Aksaray operasyonları da dahil 40 kişi görev alıyor ve bu işbirliğinde 17 tedarikçi firma ile çalışılarak istihdam yaratılıyor. Ekol ve MBT tüm tedarikçilerine düzenli olarak sürdürebilirlik eğitimleri veriyor. Seyahat Risk Analizleri tüm rotalarda yapılarak, mevcut gerekli denetimler tüm çalışan ve tedarikçilere uygulanıyor. Ekonomik sürdürülebilirlik açısından ise Mercedes-Benz Türk A.Ş. ile Ekol arasında sürdürülen işbirliğinin hacmi ciro olarak 2012-2015 yılları arasında yüzde 23 artış gösterdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77