• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Ekol Lojistik’e Invest AD’den 50 Milyon Avro’luk Yatırım

Ekol Lojistik’e Invest AD’den 50 Milyon Avro’luk Yatırım
Abu Dhabi bazlı Invest AD, Türkiye’nin en büyük entegre lojistik şirketlerinden Ekol Lojistik‘e 50 milyon Avro yatırım yaparak ortak olmaya karar verdi. Ekol’ün kurucuları çoğunluk hisselere sahip olmaya devam edecek

Abu Dhabi bazlı Invest AD, Türkiye’nin en büyük entegre lojistik şirketlerinden Ekol Lojistik‘e 50 milyon Avro yatırım yaparak ortak olmaya karar verdi. Ekol’ün kurucuları çoğunluk hisselere sahip olmaya devam edecek.

Abu Dhabi hükümetinin sahibi olduğu yatırım şirketi Invest AD’nin yeni özel sermaye fonu – Invest AD Private Equity Partners II – adına yaptığı ilk yatırımın; Ekol’ün büyüme planlarını destekleyecek şekilde sermaye artırımı yolu ile yapılacağı belirtildi.

Ekol Lojistik CEO’su Umur Özkal, şirketin yeni sermayesini ağırlıkla depolama hizmetlerini geliştirme alanında kullanacaklarını; ancak uluslararası taşımacılık faaliyetlerinin büyümesini hızlandıracak satın almalar da yapabileceklerini belirtti. “Bu ortaklıkla güçlü bir bilanço ve sermaye yapısına kavuşan Ekol, kara yolu taşımacılığı faaliyetlerini geliştirmeye ve müşterileri için teknolojik depolamacılık çözümlerine yatırım yapmaya devam etmeyi hedeflemektedir” diyen Özkal, “Bugüne kadar güçlü bir marka oluşturduk ve şu anda Türkiye’nin uluslararası ticaretteki merkezi konumunu avantaja çevirecek en önemli adaylardan biri olduğumuzu düşünüyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.


“Yaptığımız bu yatırım, Invest AD özel sermaye fonunun stratejisi olan yerel pazar liderleri ile ortaklık kurma ve bu şirketlerin bölgesel büyümelerine destek olma hedeflerimizle bire bir örtüşüyor” diyen Invest AD Özel Sermaye Fonu Başkanı Samir Assaad ise, sözlerine şöyle devam etti: “Ekol’ün; müşterilerinin isteklerine uyarlanmış yenilikçi çözümler üreterek kendini farklı kılan, sektöründe emsalsiz bir şirket olduğunu düşünüyoruz. Çok iyi ve profesyonelce yönetilen Ekol, Avrupa ve Orta Doğu ile yapılan ticaretin gelişmesiyle birlikte iş hacmini hızla büyütüyor.”

Yatırımları için toplam 400 milyon dolarlık fona ulaşmayı hedefleyen Invest AD’nin özel sermaye fonu, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da hızla büyüyen şirketlerle yatırımlar yapıyor. Fon; özellikle Türkiye, Mısır,  Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri pazarlarına ağırlık veriyor.

Invest AD’nin, menkul kıymetler, gayrimenkul ve altyapı gibi yatırımlar için oluşturduğu çeşitli fonlardan biri olan bu fon, global kurumsal yatırımcılara Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da yatırım olanakları sunuyor.

Yatırımla ilgili olarak Invest AD CEO’su Nazem Fawwaz Al Kudsi; “Türkiye; büyüyen genç nüfusu, engin uzman yöneticilik kadroları, ilerleyen ticaret bağlantıları, serbest piyasa ekonomisi ve hızla gelişen sermaye piyasaları ile bölgemizde yatırım için tüm olumlu özelliklere sahiptir” dedi.

1990 yılında kurulan Ekol, bin 100 araçlık bir filoya, Türkiye’de 16 ve Almanya’da da bir çapraz sevkiyat deposu olmak üzere 17 depoya sahip. 2 bin çalışanıyla birçok büyük uluslararası ve ulusal müşteriye hizmet eden Ekol; uluslararası taşımacılık, ulusal dağıtım, depolama, dış ticaret danışmanlığı, fuar lojistiği ve pek çok katma değer hizmetleriyle müşterilerine entegre lojistik çözümleri sunuyor.


Ekol; kişisel bakim, sağlık, perakende, sanayi, hızlı tüketim mamulleri, teknoloji, kimya, ilaç, otomotiv ve tekstil gibi geniş bir sektörel dağılımdan oluşan müşterilerine hizmetler sunmakta. Şirketin toplam portföyü 7 bin 500 müşteriden oluşmakta.

Ekol, Almanya merkezli olmak üzere Avrupa kıtasına uzanan “inter-modal” taşımacılık ağını kurmuş ve bundan sonra da Güney ve Doğu Avrupa ile Orta Doğu’da iş hacmini geliştirmeyi hedefliyor.

Invest AD’nin özel sermaye grubu, Avrupa, ABD, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgelerinde yatırım ve ortaklık antlaşmaları konusunda geniş bir tecrübeye sahip olup yatırım yaptığı şirketlerin faaliyetlerine değer katarak büyütmeyi amaç edinmiş.

Invest AD – the Abu Dhabi Investment Company – Abu Dhabi Investment Council’ın bir kuruluşu. 1977’de Birleşik Arap Emirlikleri merhum Başkanı, Şeyh Zayed bin Sultan Al Nahyan’ın emriyle kurulmuş. 30 yıldır Abu Dhabi hükümetinin yatırım kollarından biri olarak faaliyet gösteren Invest AD, yakın geçmişte faaliyet sahasını genişletmiş ve şirketlerin, emeklilik fonlarının, varlık yöneticilerinin, bankaların, sigorta şirketlerinin, yatırım platformlarının ve diğer hükümetlerin de aralarında bulunduğu kurumsal yatırımcılara yatırım olanakları sunmaya başlamış.

Invest AD’nin ana hedefi, dünyanın çeşitli yerlerindeki müşterilerine Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da istisnai yatırım olanakları sunmak. Günümüzde, Invest AD’nin faaliyetleri fon yönetimi (menkul kıymetler yönetimi, özel sermaye yatırımları, altyapı yatırımları ve gayrimenkul yatırımları), yatırım bankacılığı (danışmanlık) ve ayrıca Abu Dhabi hükümetinin özel varlıklarının yönetimi.

Söz konusu yatırım, Rekabet Kurulu onayını bekliyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77