• BIST 8718.11
  • Altın 2244.816
  • Dolar 32.3308
  • Euro 35.1735
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Ekol Lojistik’ten Korona Sürecinde Çalışanlarına Online Destek

Ekol Lojistik’ten Korona Sürecinde Çalışanlarına Online Destek
Ekol Lojistik, Koronavirüs ile mücadele kapsamında bu zorlu süreçte çalışanlarının motivasyonu yüksek tutmak ve iş özel yaşam dengesini rahat kurmalarını sağlamak için bir dizi etkinlik organize etti.

Ekol Lojistik, pandemi sürecinde çalışanlarının bedensel ve ruhsal ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, Türkiye’nin en geniş kapsamlı wellbeing (bütünsel sağlık) seminerini alan ilk şirket olarak bir ilke imza attı. Ekol çalışanlarına özel gerçekleştirilen online “İş & Yaşam Dengesi ve Wellbeing” semineri, geniş katılımcı sayısıyla Türkiye’de bir ilk oldu. Seminer, 13 hafta boyunca 23 seans ile 3 binden fazla kişinin katılımıyla yapıldı.

Bütünsel Sağlık ve Ayurveda Uzmanı Ebru Şinik tarafından verilen “Kurumlarda Wellbeing, İş &Yaşam Dengesi ve Stres Yönetimi” başlıklı eğitimler mart ayından bu yana haftada iki gün gerçekleştirildi. Ekol Genel Müdürlük çalışanlarının yoğun katılımıyla düzenlenen seminerlerde; stres yönetimi için uygulamalı nefes tekniklerinden, wellbeing testlerine, beden - zihin dengesini sağlayacak tekniklerden, yaşam boyu kilo korumaya kadar birçok konu gündeme taşındı. Mart sonunda başlayan eğitimlere düzenli katılım sağlayan 60 kişiye, 22 dersin sonunda sertifikaları online olarak verildi.

Pandemi döneminde uzaktan çalışma modeline hızla uyum sağlayan Ekol, ofislerinden uzak kalan çalışanları için; sürdürülebilir sağlıklı yaşam, pozitif ebeveynlik seminerleri, online spor aktiviteleri gibi bir dizi etkinlikle evden çalışma modelini kolaylaştırıcı etkinlikler düzenledi.

Ekol, çocukları olan çalışanları için ise Online Pozitif Ebeveynlik Seminerleri düzenledi. Pozitif Ebeveynlik kavramının Türkiye’deki öncüsü PAPS Parenting School Ebeveynlik Akademisi Kurucusu Pedagog ve Psikolojik Danışman Tansu Oskay tarafından verilen seminerler yedi hafta boyunca sürdü.

Ekol Lojistik’ten Korona Sürecinde Çalışanlarına Online Destek

Evde spor yapmayı teşvik etmek isteyen Ekol, çalışanlarına “Birlikte spor yapmaya hazır mısın?” diyerek bir anket gerçekleştirdi. Anket sonucunda Türkiye’de Ekol Basketbol Takımı Oyuncusu Ahmet Lütfi Demirhan, yurt dışında ise Ekol Avrupa Kurumsal İletişim Yöneticisi Bogna Blasiak ile haftanın üç günü online spor aktivitelerine başlandı.

Hayvanlar İçin İlk Yardım Semineri

İnsanların sokağa çıkamadığı günlerde yiyecek bulamayan sokak hayvanları için mama dağıtımında bulunan Ekol’ün düzenlediği seminere Türkiye Acil Veteriner Hekimler Derneği Kurucusu, Veteriner Tıp Acil ve Yoğun Bakım Derneği Komisyonu’nda görev almış ilk Türk Veteriner olan Bükreş Üniversitesi Veteriner Tıp Fakültesi Üyesi Vet. Dr. Seralp Uzun konuk oldu. Uzun, yaralanma gibi acil durumlarda veteriner kliniğine ulaşana kadar yapılması gereken ilk yardım ve Covid-19 döneminde dikkat edilmesi gerekenler konusunda bilgi aktarımında bulundu.

Farklı sektörlerden tecrübeli isimlerin katılımıyla gerçekleştirilen “İlham Verenler” buluşmaları da pandemi sürecinde online platforma taşındı. Prometeon Tyre Grup Amerika Kıtası CEO'su Murat Akyıldız “Etkili Liderlik için Kültürde Ustalaşmak”, Türkiye'nin ilk gençlik pazarlaması şirketi Youth'un kurucusu girişimci, teknoloji düşünürü ve Fütürist Emrah Kaya ise “Fütürizm” üzerine konuşma yaptı.

Konuşmalar eş zamanlı olarak simultane çeviri yapıldı. Böylelikle farklı ülkelerde bulunan Ekol çalışanlarının da katılımı sağlandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77