• BIST 9079.97
  • Altın 2324.04
  • Dolar 32.3482
  • Euro 34.9598
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Ekol, Münih’te “Lojistik 4.0” Stratejisini Anlattı

Ekol, Münih’te “Lojistik 4.0” Stratejisini Anlattı
Kısa bir süre önce yeni stratejisini ve kurumsal kimliğini kamuoyu ile paylaşan Ekol Lojistik, Münih fuarı süresince bu önemli değişimi sektörün global pazarına da anlattı.

Başarılı bir fuar dönemi geçiren firma, ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Bu ilgiden dolayı memnuniyetini dile getiren Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul, proje ve yatırımları hakkında detaylı bilgiler de aktardı.

Çin ve Macaristan arasında yeni bir tren hizmetini devreye soktuklarını anlatan Ahmet Musul şunları söyledi; “Nisan ayının başında hizmete giren ilk test treni 9.300 kilometre kat ederek Kazakistan, Rusya, Belarus, Polonya ve Slovakya üzerinden Budapeşte'ye ulaştı. 17 günde tamamlanan sefer, aynı güzergâh üzerinde deniz ve demir yoluyla gerçekleştirilen seferlerden neredeyse 30 gün daha kısa sürüyor. Yiwu ile Budapeşte arasında haftalık tren seferleri Nisan ayının sonunda başladı. Mayıs ayında doğrudan seferlerle Budapeşte'yi Çin'in diğer şehirlerine bağlamayı planlıyoruz. Gelecekte Çin'den Avrupa'ya 8 tren bağlantısı ile, yalnızca Budapeşte'yi değil, aynı zamanda diğer Avrupa şehirlerini de Çin'e bağlamayı planlıyoruz.

Ekol İran’ın kurulmasıyla birlikte, "Safran” adı verilen yüksek teknoloji bir lojistik merkezi kurmak için hemen yatırıma başlandı. Ekol, bu merkez aracılığıyla 27 yıllık bilgi birikimini İran pazarına taşımayı ve müşterilerine tedarik zincirinde rekabetçi avantaj sunarak katkıda bulunmayı hedefliyor.

Ahmet MusulEkol olarak, Trieste ve Türkiye arasındaki Ro-Ro seferlerini haftada 5 sefere çıkardık. Önümüzdeki birkaç ay içinde Romanya'nın Köstence limanı ile Yalova arasında haftada 2 gidiş-dönüş seferi hizmete sokmayı planlıyoruz. Tabii ki, Yalova ile Trieste veya Lavrio arasında Ro-Ro bağlantısını da kullanabiliriz. Köstence bağlantısının yeni bir hat olduğunu ve bu hattın, Ekol'ün, Romanya'yı diğer Orta Avrupa Ülkelerine ve Avrupa'nın diğer bölgelerine daha güçlü şekilde bağlamasına yardımcı olacağının altını çizmek isterim.

Aynı zamanda, yeni yatırımı Yalova Ro-Ro Terminalleri A.Ş. aracılığıyla Trieste ile Türkiye'yi birbirine bağlayacağız. Tüm hisseleri Ekol'e ait olan terminalin, 2017'nin ikinci yarısı itibarıyla hizmete girmesi planlanıyor. Tamamlandığında yatırım maliyeti 40 milyon Euro’ya ulaşacak terminal, Türkiye'nin en modern Ro-Ro terminali olacak. Yalova yerel ve sınır gümrüğüne de ev sahipliği yapacak liman Yüz bin metrekare alana yayılıyor. Limandaki gümrüklü ve gümrüksüz depolar da müşteriye esneklik sunacak.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77