• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

FedEx Trade Networks Türkiye’deki 1’inci Yaşını Kutluyor

FedEx Trade Networks Türkiye’deki 1’inci Yaşını Kutluyor
FedEx Corp. iştiraki ve dünyanın büyüyen uluslararası deniz, hava ve kara taşıma organizatörü FedEx Trade Networks, Türkiye’deki faaliyetlerinin ilk yılını tamamladı. Mayıs 2011’de İstanbul’da ilk ofisini açtığından bu yana, Ankara ve İz

FedEx Corp. iştiraki ve dünyanın büyüyen uluslararası deniz, hava ve kara taşıma organizatörü FedEx Trade Networks, Türkiye’deki faaliyetlerinin ilk yılını tamamladı. Mayıs 2011’de İstanbul’da ilk ofisini açtığından bu yana, Ankara ve İzmir’deki ofislerini de faaliyete geçiren şirket, hali hazırda Türkiye çapında 300’ün üzerinde müşteriye hizmet veriyor. FedEx Trade Networks, önümüzdeki üç yıl içinde öncelikle tekstil, otomotiv, teknoloji, inşaat ve savunma gibi sektörlerde faaliyet gösteren firmaları hedefleyerek Türkiye’deki iş hacmini artırmayı planlıyor.

FedEx Trade Networks’ün Türkiye’deki ilk yılını doldurması adına gerçekleştirilen toplantıya katılan FedEx Trade Networks Başkanı ve CEO’su Fred Schardt ve FedEx Trade Networks Türkiye Ülke Müdürü Kerim Bilgiç, FedEx Trade Networks hakkında bilgi aktarırken Türkiye’deki hedeflerini açıkladılar.

Dünya çapında 120’den fazla ofisi ve 4 bin çalışanı bulunan FedEx Trade Networks’ün Türkiye’de başlayan faaliyetlerinin, şirketin hızla büyüyen küresel operasyonunun bir parçası olduğunu açıklayan Fred Schardt,  FedEx Trade Networks’ün, son dört yıl içinde dünyanın büyüyen pazarlarında açtığı 47 yeni ofisle varlığını güçlendirdiğini belirtti.

Türkiye’nin, gelişmekte olan bir ekonomi ve bu nedenle de FedEx Trade Networks için öncelikli bir konuma sahip olduğunu ifade eden Schardt, geçtiğimiz yıl yüzde 8,5 oranında büyüyen Türkiye’nin, Avrupa genelinde en hızlı büyüyen ekonomi olmakla kalmayıp, aynı zamanda 375 milyar dolarlık dış ticaret hacmine ulaştığını kaydetti.  Dış ticaretin yüzde 55’inin deniz, yüzde 25’inin kara ve yüzde 8’inin de hava taşımacılığı ile gerçekleştirildiğini söyleyen Schardt, “Bununla birlikte Türkiye’nin Avrupa, Asya ve Orta Doğu’nun kesiştiği noktada yer alan stratejik konumu, bütün bu bölgelerde 1,5 milyar müşteriye kolayca erişim imkanı sunuyor. Ayrıca 74 milyonluk çoğunluğu genç nüfusu da Türkiye’yi şirketin faaliyetlerini genişletebileceği ideal bir pazar haline getiriyor” diye konuştu.

Altışar ay arayla İstanbul, Ankara ve İzmir ofislerinin açılmasının önemli bir adım olduğunu vurgulayan Fred Schardt, “Bu, Türkiye’deki faaliyetlerimiz konusundaki kararlılığımızı gösteriyor. Müşterilerimize ihtiyaç duydukları nakliye çözümlerini sağlamak bizim için en önemli şey. Bu ülkedeki varlığımızı güçlendirmemizin en büyük nedeni de müşterilerimizin Türkiye pazarına daha fazla erişim ihtiyacı duyduklarını dile getirmeleri” dedi.   


Bilgiç: “Türkiye’deki operasyonlar büyüyecek”

Proje kargosu, gümrük müşavirliği, Global Order Logistics (Küresel Sipariş Lojistiği), My Global Trade Data (Küresel Ticari Verilerim), kargo sigortası, ticari danışmanlık, depolama ve dağıtım, karayolu taşımacılığının FedEx Trade Networks’ün hizmet portföyünde yer aldığını açıklayan FedEx Trade Networks Türkiye Ülke Müdürü Kerim Bilgiç ise Türkiye’deki birinci yılını tamamlayan firmanın ülke çapındaki müşterilere tam kapasite taşıma organizatörlüğü hizmetleri sunduğunu kaydetti.

Tekstil, otomotiv, teknoloji, inşaat ve savunma endüstrisindeki müşterilere odaklandıklarını ifade eden Bilgiç, FedEx Trade Networks olarak Türkiye’deki operasyonu büyüteceklerini söyledi.

Yerel ve küresel deneyim, ileri teknoloji altyapısı ile ülke çapında hizmet desteği sunduklarını kaydeden Bilgiç, stratejik coğrafi konumuyla Avrupa, Asya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerine bölgesel erişim, 1.5 milyar müşteri ve toplam 23 trilyon dolarlık bir pazardan söz ederek bu potansiyeli değerlendirmek istediklerini belirtti. 

Bilgiç sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’deki müşterilerimize uzun yıllara dayanan deneyimimiz ve ileri teknoloji altyapımızla hizmet veriyoruz. FedEx ailesinin bir parçası olarak, müşterilerimizin her tür nakliye gereksinimlerini kaliteli, hızlı ve uygun maliyetli tedarik zinciri çözümlerimizle karşılıyoruz. Yeni ofislerimiz aracılığıyla Türkiye’deki müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya devam ederken dünyanın çeşitli yerlerinden Türkiye’deki firmalarla çalışan müşterilerimize de hizmet veriyoruz.”


FedEx Trade Networks Başkanı ve CEO’su Fred Schardt:

“Kaynaklarımız ve müşteri tabanımızla Türkiye’de ilk sıralarda yer alacağız”

FedEx Trade Networks Başkanı ve CEO’su Fred Schardt ile Türkiye pazarı ve pazara yönelik hedeflerini konuştuk. Schardt, önümüzdeki üç yıllık süreçte FedEx Trade Networks olarak Türkiye’de önemli bir büyüme kaydedeceklerini belirtti.

FedEx Trade Networks içerisinde Türkiye’nin payının Türkiye’deki potansiyel sayesinde büyüdüğüne dikkati çeken Schardt, “Fakat bu sürecin daha evvelden başlamış olduğu ülkeler var. Örneğin bu anlamda Çin çok daha büyük bir paya sahip. Çin’de üç yıldır varız fakat Türkiye’de sadece bir yıl oldu. Beklenti Türkiye’de büyümeye gitme ve gelişimi güçlendirmeden yana” diye konuşuyor.

Türkiye’de yakın zamanda yeni ofisler açma planından söz eden Schardt, “Tabi bu pazara, fırsatlara ve müşterilere bağlı. Aynı şekilde sağladığımız hizmetler için de aynısı geçerli, çünkü her şeyi müşteriye göre ayarlıyoruz. Müşteriler için gerçekten esnek çözümler önerebiliyoruz. Bu yüzden, bir sonraki adım için belli noktalara veya belli ürünlere yatırım yapmak işe bakış açımıza uygun bir hareket olacaktır” diyor.  

“Bizi diğerlerinden farklı kılan en önemli nokta müşteri tabanı”

Türkiye’de pazarının fırsatlarına ve tehlikelerine de değinen Schardt şunları söylüyor: “En büyük fırsat, burada sahip olduğumuz organizasyon diyebilirim. Beraber çalıştığımız insanlar bakımından çok şanslıyız. Hepsi bu işten anlayan insanlar. Bu ülkede, bu kültürde yıllardır bu işin bir parçası olmuşlar. Bir ülkede en önemlisi işe başladığınız insanlardır.

Power Point’te haritaların üzerinde işaretleme yapmak çok kolaydır. Fakat biz fiili olarak operasyona başladık, takımlarımızı kurduk. Bu da gerçekten çok fazla iş demek. Ve dürüst olmak gerekirse tehlikeleri çok fazla göz önüne almıyorum. Benim için önemli olan fırsatlar. 2008-2009 yıllarında bu işe başladığımızda, küresel ekonomi anlamında çok zor yıllardı. Fakat pazar alanı yeterince büyük. Biz de Türkiye’nin büyük bir market olduğunu ve bu pazardan pay alacağımızı düşündük, çünkü biz FedEx’iz. Bizi diğerlerinden farklı kılan en önemli nokta müşteri tabanı. 

FedEx olmasa bu çok zor olurdu. Aynı zamanda finansal açıdan da zorluklar olabilirdi. FedEx ile her şey sizin ayağınıza geliyor ve daha önce çalışmış olduğunuz bir müşteri tabanına sahipsiniz. Fortune Dergisi’nde altıncı sırada yer alıyoruz ve müşterilerimize özgü çözüm önerileri geliştiriyoruz. Benim için her şeyden önce fırsatçılık geliyor. Her zaman bir fırsat yaratılabilir. Dünya değiştikçe görüyoruz ki binlerce taşımacılık firması var. İşte bu bizim önerdiğimiz şey. Müşterilerin inancına ve güvenine sahibiz ve işimizi doğru yapacağız. Bu bizim çizgimiz. Doğru yoldan sapmak söz konusu değil.”

Önümüzdeki üç ya da beş yıl içerisinde Türkiye’de kayda değer bir gelişme göreceklerini de ifade eden Schardt, “En büyük olacağız demiyorum fakat önümüzdeki üç ya da beş yıl içerisinde sahip olduğumuz kaynaklar ve dünya çapındaki müşteri tabanımızla ilk sıralarda yer alacağımıza inanıyoruz” diyor.

Türkiye’de antrepo açma konusunu da değerlendirdiklerini kaydeden Schardt, “Antrepo yatırımı yapacak gücümüz var. Bu bir iş kararı, bir şeye bakarsınız ve anlamlı bir şey çıkacak mı çıkmayacak mı bilirsiniz. Pazar dinamiklerini, rekabet durumu inceledik. Çok şanslıyız ki yatırım yapma gücümüz var. Çünkü Türkiye’de çok iyi bir takıma sahibiz” diye konuşuyor.

“Türkiye gurur duyulacak bir güce sahip”

FedEx olmanın güç anlamında büyük bir getirisi olduğunu da ifade eden Schardt, son olarak Türkiye ile ilgili görüşlerini de şu şekilde özetliyor: “Türkiye’de gördüklerimden çok etkilendim. Dünyanın diğer kesimlerindeki ülkelerin çok sıkıntılı zamanlar geçirdiklerini görüyoruz. Oysa Türkiye’de 2003’ten beri artan bir büyüme var. Bu çok etkileyici.

Aynı zamanda Türkiye şuanda kendine güven anlamında çok pozitif bir ivmeye sahip. Bu da büyük bir gücü simgeliyor. Çünkü başarmak için, başarabileceğinize inanıyor olmanız gerekiyor. Türkiye’de özellikle son on yılda olan şeyler çok etkileyici. Bence Türkiye gurur duyulacak bir güce sahip.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77