• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

“Future of Cloud & AI 2023” Zirvesi’nden Alışan Lojistik’e Ödül

“Future of Cloud & AI 2023” Zirvesi’nden Alışan Lojistik’e Ödül
Tedarik zincirinin her alanında teknolojinin etkin kullanımına yaptığı yatırımlar ve dijital dönüşüm adımları ile dikkat çeken Alışan Lojistik, “Derin Öğrenme ve Görüntü İşleme Teknikleriyle Resmi Evrakların Takibi ve Kontrolü” projesi ile ödü aldı.

Türkiye’nin en geniş kapsamlı Bulut ve Yapay Zeka Zirvesi “Future Of Cloud & AI” İstanbul Swissôtel The Bosphorus’ta gerçekleşti. Teknoloji dünyasının liderlerinin bir araya gelerek, bulut ve yapay zeka stratejileri hakkında görüşlerini paylaştıkları Zirve’de ayrıca, CIO'lar, akademisyenler ve sektörün fikir liderlerinden oluşan jüri üyeleri sektörlerinde öne çıkan başarılı firmaların bulut projelerini de değerlendirdiler. 300’e yakın başvuru arasından 10 kategoride değerlendirilerek seçilen 45 proje, gelecekteki uygulamalar için referans niteliğindeki “Future Of Cloud & AI Awards 2023” ödülüne layık görüldü. Söz konusu ödül töreninde Alışan Lojistik, “Derin Öğrenme ve Görüntü İşleme Teknikleriyle Resmi Evrakların Takibi ve Kontrolü” projesi ile “Maliyet Verimliliği” kategorisinde ödülün sahibi oldu.

Alışan Lojistik adına ödülü alan BT Nakliye Yazılımları Şefi Sinem Bahar, son yıllarda teknolojiye yaptıkları yatırımların karşılığını almaktan ve sektöre ışık tutmaktan dolayı duydukları mutluluğa değindi ve “Bu projeye emek veren başta Konya Selçuk Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği akademisyenleri ile öğrencilerine, emeği geçen proje arkadaşlarımıza ve bizi bu ödüle layık gören değerli jüri üyelerine teşekkür ederiz. Söz konusu proje ile, yükün teslimatından sonra merkez ofisimize gelen imzalı ve kaşeli evrakların derin öğrenme ve yapay zeka teknolojisi ile üzerindeki bilgilerin alınıp veri tabanına yazılması ve sonrasında ERP sistem ile karşılaştırılıp veri doğruluğunun sağlanması amaçlanıyor” açıklamasında bulundu. Bahar ayrıca, 1 Ocak 2024 tarihi itibari ile iş süreçlerinin bir parçası olarak aktif çalışması planlanan bu proje ile TEKNOFEST 2024’e katılacaklarının da bilgisini verdi.

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanan 13 Ar-Ge merkezinin ikisine sahip olan ve İstanbul ile Konya bölgelerini kendisine bu manada üst ilan etmiş olan Alışan Lojistik Ar-Ge Merkezi’nde 50’ye yakın uzman çalışıyor. Merkezleri ile ilgili de açıklamada bulunan Bahar, “Burada gerçek ve sanal dünyanın birlikte hareket ettiği, kullanıcıların ve ulaşım araçlarının birbirleriyle iletişime geçtiği, böylelikle de süreçlerin hatasız ve daha verimli işlendiği bir çalışma sistemine odaklanıyoruz. Bilgi teknolojileri anlamında gerçekleştirdiğimiz çok önemli işler var. Bu kapsamda fiziksel altyapı yenilemesi yolu ile teknoloji ve dijitalizasyon anlamında çağın gereklerine uygun yeni çalışma ve iş yapış modülleri tasarlayarak, sektörde daima fark yaratacak adımlar atmaya, projeler üretmeye, dijital dönüşüm ve teknolojinin etkin kullanımı konularında yatırımlarımıza devam edeceğiz.” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77