• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Gefco Grup Tarihinin En Yüksek İş Hacmini Gerçekleştirdi

Gefco Grup Tarihinin En Yüksek İş Hacmini Gerçekleştirdi
Otomotiv Lojistiğinde Avrupa Lideri Konumunda Bulunan Gefco Grubu, 2013 Yılında, 2012 Yılına Oranla Yüzde 11’lik Bir Artış Göstererek, 4 Milyar Avro’luk İş Hacmi Gerçekleştirdi.

Otomotiv Lojistiğinde Avrupa Lideri Konumunda Bulunan Gefco Grubu, 2013 Yılında, 2012 Yılına Oranla Yüzde 11’lik Bir Artış Göstererek, 4 Milyar Avro’luk İş Hacmi Gerçekleştirdi. Cari Faaliyet Geliri, 55 Milyon Avro’su Net Kar Olmak Üzere, Yüzde 28'lik Bir Atışla 95 Milyon Avro'ya Ulaştı.


2013 Yılında Gefco Grubu'nun Gerçekleştirdiği İş Hacmi, Şirketin Kuruluşundan Bu Yana Ulaşılan En Yüksek Seviye Olan 4 Milyar Avro’ya Yaklaştı. Sahip Olduğu Çok Düşük Borç Seviyeleri Sayesinde Gefco, Kendisini 2009 Resesyonundan Ve Avrupa Otomotiv Piyasasındaki 2012 Ve 2013 Yıllarındaki Yavaşlamadan Koruyan Sürdürülebilir Ve Düzenli Bir Serbest Nakit Akışı Gerçekleştirmeyi Başardı.

2013 Gefco'da Büyük Değişiklikler Yaşanması Nedeniyle Kayda Değer Bir Yıl Olarak Geçti. 2012 Yılının Sonunda Gefco'nun Sermayesinin Yüzde 75'i PSA Peugot Citroën Tarafından Dünyadaki En Önemli Lojistik Tedarikçi Olan JSC Russian Railways (RZD) Grubuna Satıldı. Gefco, PSA’nın Tüm Dünyadaki Uzman Lojistik Sağlayıcısı Olarak Kaldı.

RZD Grubu İle Kurulan Ortaklık Gefco'ya Rusya'da Ve Birleşik Devletler Topluluğu Üye Ülkelerinde Uzun Vadeli Bir Stratejik İş Ortağı Ve Yepyeni Büyüme Fırsatları Sağladı.

Sonuç Olarak, Gefco Bu Piyasalarda Faaliyet Gösteren Önde Gelen Rus Ve Uluslararası Üreticilerle Kolayca Temas Etme Olanağından Yararlanmakta Ve Onların Tedarik Zincirlerini Optimize Edip Verimliliklerini Artırmalarına Yardımcı Oldu. RZD İle Tesis Edilen Ortaklık İlişkisi Gefco'ya Bir Başka Büyüme Faktörünü Daha Sundu; Asya, Rusya Ve Avrupa Arasındaki Ticari Bağlantıların Demiryolu Taşımacılığı Yoluyla Geliştirilmesi…

Bu Bölgedeki Büyümesini Hızlandırmak Adına, Gefco Örgütlenme Biçimini Yeniden Tasarladı Ve Moskova'da Faaliyet Göstermekte Olan Elli Kişilik Lojistik Uzman "Heyetini" Bir Araya Getirerek Bu Amaca Yönelik Bir Coğrafi Alan Oluşturdu.

Gefco Grup'un Stratejisinin Merkezinde Yer Alan Çeşitlilik...



2013 Ayrıca General Motors (GM) İle İmzalanan 7 Yıllık Sözleşmenin Başlangıcına Da Şahitlik Etti. Bu Sözleşmenin Şartlarına Göre Gefco, GM'in Avrupa Ve Rusya'daki Lojistik Zincirinin Tamamını Yönetiminden Ve Optimize Edilmesinden Sorumlu Oldu. Yıllık 1 Milyon Adetten Fazla Aracı İlgilendiren Bu Sözleşme İle Gefco, Avrupa Otomotiv Sektöründe, Bu Piyasada Hakim Olan İnişli Çıkışlı Yapıya Rağmen, Bir Numaralı Avrupalı Lojistik Sağlayıcı Konumuna Yükseldi.

Grup Müşteri Portföyünü Her Yıl Çeşitlendirmeyi Sürdürüyor. Orta Ölçekli Şirketler Ve PSA Peugot Citroën Dışındaki Kilit Önem Taşıyan Uluslararası Hesaplar Tarafından Geliştirilen İş Hacmi Sürekli Artış Göstererek 2013'te 2 Milyar Avro’yu Aştı. Bu Gelir Bugün Grup'un Toplam İş Hacminin Yüzde 50'sinin Karşılığıyken Bu Oran 2012'de Yüzde 42 Olarak Hesaplandı.


3 Nisan 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77