• BIST 8718.11
  • Altın 2243.296
  • Dolar 32.3313
  • Euro 35.1511
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Hareket Bautino TS Marine Base Limanı’nın İşletme Hakkını Devraldı

Hareket Bautino TS Marine Base Limanı’nın İşletme Hakkını Devraldı
Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan ve Tacikistan için stratejik öneme sahip, uluslararası standartlarda bir heavy lift limanı oluşturacak ve 1 Nisan 2020 tarihinde faaliyetlerine başlayacak.

Ağır kaldırma ve taşımacılık hizmetleri sunan Hareket, 2020 vizyonu çerçevesinde standart dışı ve ağır yüklerin taşınması ile kaldırılmasında hizmet entegrasyonu sağlamak hedefiyle Kazakistan’da bulunan Bautino TS Marine Base’in limanının işletme hakkını Teniz Service LLP firmasından 5+5 yıllığına devraldı. 1 Nisan 2020 tarihinden itibaren geçerli olacak süreçte Hareket, iskelenin tüm ticari ve operasyonel haklarına tek başına sahip olacak. Hareket, Kazakistan ve hinterlandı olan Özbekistan, Kırgızistan ve Tacikistan için özellikle ağır ve gabari dışı proje yükleri açısından stratejik bir öneme sahip limanın, üst yapısını kurmak üzere yüksek tonajlı vinçler, özel amaçlı taşıma araçları ile elleçleme araçlarına yatırım yapacak.
 

Bu proje ile hedeflerinin uluslararası standartlara sahip bir heavy lift iskelesi kurmak olduğunu söyleyen Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği Genel Müdürü Engin Kuzucu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hazar Denizi’nde bulunan limanlar, proje yüklerinin tahliyesi ve elleçlenmesinde yetersiz kalıyor. Kazakistan’da benzer özellikte iki liman daha bulunuyor ama taleplere yeteri ölçüde cevap veremiyor. Biz de 20 hektar üzerine kurulu bulunan ve 35ton/m² gibi yüksek bir zemin dayanımına sahip bu limanın üst yapısına yatırım yaparak kendi organizasyon yapımızı kuracağız. Böylelikle 600 ton’a kadar olan yüklerin vinçle tahliyesini ve liman içi operasyonlarını gerçekleştirebilecek sabit bir kapasiteye sahip olacağız. Ayrıca limanda gerektiğinde daha ağır yüklerin tahliye ve operasyonunu mümkün kılacak tamamlayıcı sistemlerimiz de bulunacak.”

Hareket Bautino TS Marine Base Limanı’nın İşletme Hakkını Devraldı

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77