• BIST 8718.11
  • Altın 2246.595
  • Dolar 32.3347
  • Euro 35.1824
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C

Hava Kargo Sektöründeki İlk Yerli Yazılım İhracatı Gerçekleşti

Hava Kargo Sektöründeki İlk Yerli Yazılım İhracatı Gerçekleşti
Tamamı Türk mühendislerinin elinden çıkan yüzde yüz yerli çözümleriyle, dünyaya havayolu teknolojileri ihraç eden Hitit, 25 yıllık tecrübesini kargo sektörüne taşıdı.

Hitit yazılım, hava kargo sektöründeki ilk yerli yazılım ihracatını gerçekleştirdi. Yenilikçi altyapısıyla, kargonun tüm süreçlerine bütünlüklü bir çözüm sunan Crane Cargo yazılımı, sektörün hizmetine sunuldu. Sistemi ilk olarak, Pakistan Uluslararası Havayolları kullanmaya başladı. Tamamı yerli ve yenilikçi ürünleri ile havayolu IT sektörünün küresel aktörlerinden birisi olan Hitit; kargo yazılımı alanında hizmet ihraç eden ilk Türk teknoloji şirketi oldu. Hitit, tedarik zincirindeki katmanlar arasında tam bir bütünlük ve iletişim sağlayan Crane Cargo çözümleri ile havayolu yolcu taşıma sistemlerindeki 25 yıllık tecrübesini kargo sektörüne taşıdı.

Crane Cargo özellikle havayollarının, kargo yer hizmetleri firmalarının ve ayrıca tedarik zincirinde yer alan tüm paydaşların lojistik hizmet alma aşamasında ihtiyacı olan tüm fonksiyonları içeren entegre bir sistem sunuyor. Sektörün ihtiyacı olan inovatif, akıllı ve süreçleri kolaylaştıran yapısıyla Crane Cargo, Türkiye’de ve dünyada var olan yazılım çözümlerinden çok daha kapsamlı teknolojisiyle hava kargo taşımacılığının tüm ihtiyaçlarına cevap veren bir altyapı sağlıyor. Hitit’in yeni yazılımı Crane Cargo, tedarik zincirindeki tüm süreçleri basitleştirirken, uluslararası kargo regülasyonlarına uyumlu çözümler de üretiyor.

Ayrıca tedarik zinciri bileşenleri içindeki tüm paydaşlar (üretici, ihracatçı, kargo acentesi, gümrük işlemcisi, kara nakliyecisi, kargo genel satış acentesi, kargo terminal işleticisi, havayolu, gümrük otoriteleri, ithalatçı, depo işleticisi, ve alıcı) için de çözümler sunuyor. 

Hitit Hava Kargo ve Lojistik Çözümlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Atilla Lise şunları söyledi:“Hitit olarak; havayolu teknolojisi sektöründeki 25 yıllık deneyimimizi, kargoya taşımanın ve bu alanda ilk yerli yazılım ihracatını gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Günümüzde e-ticaret trafiği tüm dünyada çok hızlı büyüyor ve bu da lojistik sistemlerin birbiriyle entegre çalışmasını zorunlu kılıyor. Crane Cargo çözümlerimiz tam da bu noktada doğru zamanlama ve yetkin fonksiyonlarıyla bu amaca hizmet etmek üzere tasarlandı. Şu an uluslararası iş ortaklarımızdan Pakistan Uluslararası Havayolları Crane Cargo sistemine tam geçişini sağladı. Hedefimiz kısa süre içinde, hava kargo sektöründe, ülkemizde ve farklı coğrafyalarda yenilikçi ürünlerimizle büyümeye devam etmek.” 

Hitit Hava Kargo ve Lojistik Çözümlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Atilla Lise
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77