• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

İçecek Lojistiğinde Uluslararası İşbirliği

İçecek Lojistiğinde Uluslararası İşbirliği
1997 yılında İnci Holding bünyesinde kurulan İnci Lojistik, hizmet kapsamını geliştirmek için JF Hillebrand ile işbirliği anlaşması imzaladı.

1997 yılında İnci Holding bünyesinde kurulan İnci Lojistik, hizmet kapsamını geliştirmek için JF Hillebrand ile işbirliği anlaşması imzaladı.

İnci lojistik yetkilileri, bu iki dev firmanın yaptığı işbirliği anlaşmasının töreni sırasında yaptığı açıklamalarda, Türkiye’den ithalat ve ihracat anlamında sıvı ürünlerin taşınmasında güzel bir işbirliği yakalanacağına dikkat çekti.

Şarap, tekila, votka gibi bilinen popüler içeceklerin lojistik hizmetlerini gerçekleştiren JF Hillebrand’ın Acenteler Direktörü Pierre Corvisier, “İçecek lojistiği üzerine uzmanlaştık. 1844 yılında kurulan firmanın merkezi Almanya’da bulunmaktadır. 43 ofis ve 55 acenteye sahibiz. Bin 300 kişi JF Hillebrand bünyesinde çalışmaktadır. JF Hillebrand, İnci lojistik ile artık Türkiye’de de adını duyuracaktır. Üçüncü ve dördüncü parti lojistik hizmeti gerçekleştiriyor, danışmanlık hizmeti veriyoruz. Her türlü taşımacılık yöneticiliği hizmeti ve özellikle İnci Lojistik sayesinde Avrupa çapında karayolu ile içki taşımacılığı yapacağız. Ambalajlama ve depolama uzmanlıklarımız arasında yer alıyor. Aynı zamanda Türkiye içerisinde dağıtım hizmeti veriyoruz. Güvenliğe oldukça önem veriyoruz” şeklinde açıklama yaptı.

Ruhları bu iş için uygun        

Özellikle şarap taşımacılığı konusunda uzmanlaştıklarını dile getiren Corvisier, ruhlarının bu iş için uygun olduğunu, ilgili tüm ekipmanlara sahip olduklarını ve İnci Lojistik ile uzun vadeli çalışmak üzere bir anlaşma yapacaklarını vurguladı.

2007 yılında yaklaşık 2 bin 900 değişik gemide yükleme yapan JF Hillebrand, Atlantik’te, Pasifik’te, tüm kısa ve uzun hatlarda mevcut. 2007 senesinde yaklaşık 700 milyon kasa içecek sevk ettiklerini ve bunun yüzde 75’inin ful konteyner, yüzde 12’sinin parsiyel ve yüzde 5’inin de karayolu ile taşındığını söyleyen Corvisier, karayolu taşımacılığının Avrupa yolları üzerinde gerçekleştiğinin altını çizdi.

Corvisier, son 30-40 yıldır network ağlarını 50–55 ofise çıkardıklarını ve Almanya merkezli açtıktan sonra Fransa ve İngiltere’de ofisler açarak Uzakdoğu’ya kadar uzandıklarını söyledi.

Corvisier, JF Hillebrand’ın üç ana kolda toplanmasıyla ilgili de şunları söyledi: “JF Hillebrand, 3 ana kolda toplanmaktadır. Paketlenmiş, şişelenmiş içecek taşımacılığı, dökme şarap ve sıvı taşımacılığı konusunda uzmanlaşmıştır. İşbirliğimiz olan Trans Ocean Logistics Teknology, dökme yük şarap taşımacılığındaki kullanılan ekipmanları üretmekte. Malezya, Güney Afrika ve Çin’de fabrikalarımız mevcut. Türkiye, dökme yük şarap ithalat ve ihracatı için büyük bir pazardır.”

Gezgin: “İlişkileri geliştirmek adına işbirliği kararına varıldı”

JF Hillebrand’ın Türkiye’de başka bir firmayla çalıştığına değinen İnci Lojistik Genel Müdürü Emrah Gezgin, ilişkileri geliştirmek adına İnci Lojistik’le işbirliği kararı alındığını belirtti.

“Özellikle Tekel’in özelleştirilmesinden sonra içecek üretimi, sunumu, pazarlaması adına rekabet başladı. İçki anlamında birçok firma rakının ihracatına başladı. Aynı zamanda Türkiye’de şarap bağları kurulmakta ve önem verilmektedir. Bunlar dökme ve şişe ile gerçekleştiriliyor. O bakımdan bizim JF Hillebrand ile işbirliğimiz, Türkiye ihracatçısına büyük avantaj sağlayacak. Çünkü JF Hillebrand, tüm dünyadaki networku sayesinde dünyadaki şarabın, içeceğin nerdeyse yüzde 80’ini taşıyor.” şeklinde konuşan Gezgin, bu networkla Türk ihracatçısının rahatlıkla tüm dünya pazarına ulaşabileceğini kaydetti.

Türk şarabının butik, kendini tanıtan bir şarap olduğunu vurgulayan Gezgin, sözlerine şu şekilde devam etti: “Türk şarabına lojistik destek sağlanabilecek. Aynı zamanda Türkiye’de meyve üretimi ve meyve suyu üretimi konsantresi her geçen gün artmakta. 20’lik standart konteyner içerisinde 23–24 ton dökme meyve suyunu, varillere gerek duymadan çok uygun şartlarda dünyanın her yerine taşıyabileceksiniz. Özel tank konteyner ihtiyacınız yok ve yüksek varil ücretleri ödemek zorunda değilsiniz. TOD ve JF Hillebrand evliliği çok büyük artılar getiriyor müşterilerine.”

Bir palet şarap bile dünyanın her yerine taşınabiliyor

Kardeş şirketten sonra ana şirketle de işbirliği imzaladıklarını kaydeden Gezgin, lojistiğin Türk ihracatçısı için büyük bir fırsat olduğunu, İnci Lojistik olarak üretilen bir palet şarabı bile dünyanın her yerine ulaştırdıklarını söyledi.

“JF Hillebrand ile Rusya’dan, Finlandiya’dan, Amerika’dan, Uzak Doğu ’dan taşıma, İstanbul, İzmir, Mersin’de depolama ve ardından tüm Türkiye’ye palet palet dağıtımı gerçekleştiriyoruz.” diyen Gezgin, bunun ciddi bir avantaj olduğunu tekrarladı.

Emrah Gezgin, firmaların kendi lojistik hizmetlerini kendilerinin yapmaları konusunda profesyonelce düşünmediklerini ve bu işin uzmanlık gerektirdiğini de şu şekilde açıkladı: “Örneğin JF Hillebrand Amerika’dan, Japonya’ya giden şarap taşınmasında konteyner içerisine nemi ve ısıyı ölçen özel cihazlar koyuyor. Bu iş uzmanlık, sigorta ve teknik bilgi gerektiriyor. Eğer siz bunu direk ihracatçı olarak yaparsanız; oluşabilecek birçok riski de göze almış olacaksınız. O bakımdan biz müşterilerimize bu işin özel bir iş olduğunu söylüyoruz. Eğer işlerini büyütmek istiyorlarsa, daha iyi pazara ulaşmak istiyorlarsa, kaliteli şaraplarını daha rahat rekabetçi hale getirmek istiyorlarsa, bu lojistik hizmetini almak zorundalar. Türk firmalarının rakipleri Şili, California, Fransa, Moldova, İspanya; bunların hepsi bu sistemi kullanıyor. Kaliteli bir şarabı uygun koşullarda saklamazsanız ucuz ve kalitesiz bir şarap haline gelebiliyor. Ciddi bir teknik gerektiriyor. Satış kanallarını zorlamak için firmalar lojistik altyapılarını güçlendirmek zorunda. Taşınan bazı alkollü ürünlerde eğer doğru istifleyemezsiniz 40 dereceye, 45 dereceye kadar denizde oluşabilecek kazalardan dolayı, kendi malınızı kaybetmekle kalmaz, diğer birçok mala da zarar verebilirsiniz.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77