• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

ICL İntercombi Ve Barth+Co Arasında Dev İşbirliği

ICL İntercombi Ve Barth+Co Arasında Dev İşbirliği
ICL İntercombi, Almanya’nın önemli lojistik firmalarından Barth+Co Group ile partnerlik anlaşması imzaladı. İntercombi, anlaşma sayesinde müşterilerine Barth+Co’nun ülke geneline yayılan kuvvetli altyapısını kullanarak Almanya çapında katma de

ICL İntercombi, Almanya’nın önemli lojistik firmalarından Barth+Co Group ile partnerlik anlaşması imzaladı. İntercombi, anlaşma sayesinde müşterilerine Barth+Co’nun ülke geneline yayılan kuvvetli altyapısını kullanarak Almanya çapında katma değerli lojistik hizmetler sunabilecek. Barth+Co müşterileri de İntercombi’nin güçlü altyapısı sayesinde Türkiye’de önemli avantajlar yaşayacaklar.


Gökalp Çak: “Anlaşma sonucunda Türkiye ile Almanya arasında çok önemli bir taşımacılık köprüsü kuruldu”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ICL İntercombi Genel Müdür Yardımcısı Gökalp Çak, anlaşmanın iki şirket açısından da önemli olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: “Anlaşma imzaladığımız Barth+Co firması, Almanya’nın Türkiye pazarında en çok iş yapan firmalarından biri durumunda. Bu anlaşma neticesinde Türkiye ile Almanya arasında parsiyel, grupaj ve komple taşımacılık anlamında çok ciddi bir kara ve hava taşımacılığı köprüsü kurulmuş oldu. Barth+Co ve İntercombi olarak İstanbul Avrupa ve Anadolu yakası, İzmir, Bursa ve Mersin’den tüm Almanya’ya hemen hemen her gün parsiyel servisimiz oluştu. Ayrıca hem Almanya’da ve hem de Türkiye’de depolama, lojistik, gümrük hizmetlerini kapsayan komple hizmet vermeye başladık.”


Mete Şekli: “Bu işbirliği çok güçlü bir sinerji oluşturacak”

İki firmanın gerçekleştirdiği işbirliği hakkında bilgiler veren ICL İntercombi Uluslararası Kara Nakliye Operasyon Müdürü Mete Şekli ise, yapılan anlaşmanın bir partnerlik anlaşması olduğunun altını çizerek detaylarını şöyle özetledi: “Barth+Co’nun müşterilerinin tüm hizmetleri İntercombi tarafından Türkiye’de, İntercombi’nin Almanya’daki müşterilerinin dağıtım, toplama, gümrükleme gibi hizmetleri de Barth+Co tarafından yerine getirilecek. İntercombi’nin Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde bulunan merkezleriyle, Barth+Co’nun Almanya’nın çeşitli bölgelerinde bulunan merkezleri arasında karşılıklı trafiğimiz olacak. Özellikle tekstil ve hazır giyim konusunda uzmanlığıyla Almanya’da çok tanınan Barth+Co’nun 1959 yılında kurulan, 400’e yakın çalışana, 70 milyon Avro ciroya sahip orta ölçekli bir aile bir firması olduğunu söyleyen Şekli, “Barth+Co yapılanmasını kuruluşundan itibaren tekstil sektörüne göre şekillendirmiş bir firma. Ütülemeden paketlemeye kadar ciddi bir biçimde lojistik hizmet verdikleri çok önemli markalar var. Barth+Co, Türkiye’de çok önemli bir trafiğe ve önemli bir tecrübeye sahip. İntercombi’de Almanya’da önemli bir tecrübeye sahip olduğundan çok güzel bir sinerjinin oluşacağını düşünüyorum. Zaten daha anlaşmanın ilk haftasında olmamıza rağmen işbirliğinin meyvelerini toplamaya başlıyoruz diyebilirim. İşbirliğimiz çerçevesinde tekstil başta olmak üzere, soğuk taşımacılıktan her türlü ağır dökme yüke kadar son derece geniş bir yelpazede hizmet vereceğiz” dedi.

Hız odaklı bir servis yapılanması kurmaya çalıştıklarını vurgulayan Şekli, tüm altyapının buna göre kurgulandığını ve bu durumun sonucunun müşterilere hızlı sevkiyat olarak yansıyacağını ifade etti.

Her iki firmanın da askılı taşımacılık konusunda çok güçlü bir yapılanmaya sahip olduklarını belirten Şekli, “Bu durumu bundan sonra müşterilerimize daha da güçlü bir biçimde sunacağız” dedi.

Barth+Co’nun Türkiye trafiğinin en büyük trafiği olduğunu ve doğal olarak da en fazla Türkiye’ye odaklandığını vurgulayan Şekli, “Avrupa’da Türkiye trafiğine önem veren firma sayısı çok az olduğu için bize göre Barth+Co’nun en güçlü tarafı bu özellikleri, yani Türkiye trafiğinin onlar içinde en önemli trafik olmasıdır” dedi.


İntercombi’den
yeni yatırımlar

Bu arada İntercombi yetkililerinin verdiği bilgilere göre Tuzla’da Erenköy gümrüğüne bağlı 5 bin m2’lik antreposunu açmak için start verilirken yine 5 bin m2’lik serbest depo 1 ay içerisinde faaliyete geçirilecek. Açılacak antrepo ve serbest deponun bulunduğu tesis, 6 bin m2’lik soğuk depo ile birlikte toplamda 16 bin m2’lik bir alana sahip oluyor.


PolarXP, Metro ve Real marketler zincirinin
soğuk depolama ve dağıtım taşımalarını yapacak

ICL İntercombi grup şirketlerinden PolarXP, Metro ve Real marketler zincirin tüm soğuk depolama ve dağıtım taşımalarını kapsayan anlaşmayı imzaladı. Bu anlaşma çerçevesinde PolarXP, Metro’nun donmuş ve soğuk ürünlerinin lojistiğini yapmak için Tuzla deri sanayi bölgesinde 6 bin m2’lik bir alana sahip bir depo açıyor. Depo birçok ısı derecesinde servis verebilecek.

PolarXP, Ağustos ayı itibariyle Metro ve Real marketlerinin tüm depolama, cross dock ve dağıtım işlerini üstüne almış olacak.

Malatya ve Samsun’da da ısı kontrollü cross dock merkezlerini açan PolarXP, 10 değişik ildeki soğuk depolarıyla ve dağıtım ağıyla tüm Türkiye’yi kapsayabilen tek firma oldu. PolarXP’nin Türkiye çapındaki soğuk depolarının iller bazındaki dağılımı ise şu şekilde oluşuyor: İstanbul Avrupa yakası (2 adet), İstanbul Asya yakası (1 adet), Bursa (1 adet), İzmir (1 adet), Antalya (1 adet), Ankara (1 adet), Adana (1 adet), Malatya (1 adet) ve Samsun (1 adet).

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77